Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε αποσύνθεση

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε αποσύνθεση

Πως, ο κ. Δημητρίου και οι υπόλοιποι της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ θα εγκρίνουν τους φακέλους των ΠΑΕ που δεν θα παρουσιάσουν εγγυημένα έσοδα από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων;

Όσοι ενδιαφέρεστε για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, ρίξτε μια ματιά στην ανακοίνωση που έβγαλε η ΠΑΕ Παναιτωλικός. Θα την βρείτε αναλυτικά στο 10.gr. Μετά τον τραγέλαφο της τεχνητής αναβολής της συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκας που θα συζητούσε την πρόταση για αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού σε περίπτωση μη αδειοδότησης, είναι απορίας άξιον γιατί κάθονται ακόμα στις καρέκλες τους ο πρόεδρος κύριος Στράτος και ο γενικός διευθυντής Βασίλης Γκαγκάτσης. Ποια προβλήματα λύνουν αφού τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Από το πρωί ήταν φανερό πως η πρόταση για αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού δεν συγκέντρωνε την πλειοψηφία των τριών τετάρτων. Στην Σούπερ Λίγκα αντί να ενημερώσουν έγκαιρα για την αναβολή άφησαν τους μισούς να έρθουν κανονικά και τους άλλους τους ενημέρωσαν να μην προσέλθουν! Ο συνεταιρισμός αποδείχτηκε ανίκανος να προστατεύσει με ενιαίο τρόπο τα συμφέροντα των μελών του.

Τίποτα από όσα πριν από λίγα χρόνια θεωρούντο αδιαπραγμάτευτα δεν ισχύει πια. Ούτε η κεντρική χορηγία του ΟΠΑΠ ούτε η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει να διαλυθεί. Βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Αστείοι χειρισμοί και ανόητες πλειοδοσίες έσπασαν της κεντρική διαχείριση. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται οι μισές ΠΑΕ χωρίς τηλεοπτική στέγη.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως στον φάκελο που θα υποβάλλουν προς αδειοδότηση δεν μπορούν να αποδείξουν την οικονομική τους βιωσιμότητα αφού δεν μπορούν να παρουσιάσουν εγγυημένα έσοδα. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναιτωλικός οδηγούμαστε ολοταχώς σε ένα πρωτάθλημα (να καταστεί δυνατό να αρχίσει) όπου η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων θα αυξηθεί δραματικά ανάμεσα στις ΠΑΕ που έχουν τηλεοπτικά συμβόλαια και σε εκείνες που δεν βρήκαν ή βρήκαν την τελευταία στιγμή με ελάχιστα χρήματα.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο συγκλονίζεται συθέμελα, έχει μπροστά του ορατό το ενδεχόμενο του grexit και όσοι στέκονται σε θέσεις ευθύνης απλώς παρατηρούν την Ρώμη να καίγεται. Το πρόβλημα είναι μεγάλο κι είναι να απορεί κανείς πως ο κ. Δημητρίου και οι υπόλοιποι της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ θα εγκρίνουν τους φακέλους των ομάδων που δεν θα παρουσιάσουν εγγυημένα έσοδα από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ξέρει κανείς να μας ενημερώσει για κάποια πρόταση του συνεταιρισμού ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Για κάποια πρωτοβουλία; Ολη τη χρονιά που πέρασε, διευθετήσεις και εξυπηρετήσεις στους νέους ισχυρούς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και πέραν τούτων ουδέν. Καμιά ουσιαστική πρόταση καμιά επιχειρηματική ιδέα καμιά εμπορική κίνηση.

Ένα πρωτάθλημα που βουλιάζει στην ανυποληψία και την οικονομική δυσπραγία. Η ψαλίδα ανάμεσα στους οικονομικά ισχυρούς και τους υπόλοιπους μεγαλώνει δραματικά και η Σούπερ Λίγκα δια των επικεφαλής της σφυρίζει αδιάφορα. Ένας συνεταιρισμός που δεν εκπροσωπεί τα μέλη του και αδυνατεί να προασπίσει στοιχειωδώς τα συμφέροντά τους. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο λίγο πριν την αποσύνθεση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ