Αν είχαμε… εξυγίανση και στο Champions League!

Αν είχαμε… εξυγίανση και στο Champions League!

Ποιος Μανωλάς, που στην Ελλάδα το 2012 τον πίστευαν ελάχιστοι, ποιος Σαλάχ και ποια Λίβερπουλ μπροστά στην… εξυγίανση! Τι να μας πουν οι ξένοι από μπάλα; Ούτε ένα δικαστικό σήριαλ, ούτε ένα μικρό όπλο, ούτε μια πρόσθετη παρέμβαση…

Στην Ελλάδα είναι πλέον δύσκολο να μιλήσεις απλά για μπάλα. Τα δικαστήρια άλλωστε κυριαρχούν πια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως το σημερινό, η εκδίκαση της έφεσης για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που θα κρίνει τον πρωταθλητή!

Σημεία των καιρών και αυτά στην χρονιά της… εξυγίανσης. Κάπως έτσι φαίνεται φαντάζονταν το καλό του ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, Σαββίδης και Μελισσανίδης, όταν σήκωναν το λάβαρο της επανάστασης για να… σώσουν το άθλημα.

Στην χειρότερη σεζόν της τελευταίας 20ετιας για να αλλάξω το… μότο που ακούγαμε και διαβάζαμε από τους υποστηρικτές των «Κυριακών που επέστρεψαν» έως ότου η Τούμπα και ο ΠΑΟΚ γίνει ο πρωταγωνιστής της απόλυτης κατάρρευσης του αφηγήματος αρχίζοντας το «ξεκατίνιασμα» με την ΑΕΚ μετά την μπούκα του Σαββίδη με το όπλο στον αγωνιστικό χώρο.

Τώρα βεβαίως αυτοί που χάνουν το πρωτάθλημα μιλούν για το χειρότερο πρωτάθλημα της 20ετιας, το κάλπικο, το χάρτινο, το… περήφανο νομικό πρωτάθλημα και όλα τα σχετικά που δίχως την παραμικρή ντροπή αναφέρουν θεωρώντας πως όλος ο κόσμος έχει… Αλτσχάιμερ και έχει ξεχάσει τι υποστήριζαν μόλις λίγες εβδομάδες πριν. Όπως και για την διαιτησία που όταν δεν σήκωνε τα οφσάιντ ήταν «ανθρώπινα λάθη» και όταν ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα θυμήθηκαν τον… Θάνο και την «κακοποίηση» του Παναθηναϊκού.

Αυτό λοιπόν είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης και του Βαγγέλη Γραμμένου που το διατηρεί βεβαίως-βεβαίως σε τροχιά Grexit μη μπορώντας άλλωστε να διοικήσει ως πραγματικός πρόεδρος της ΕΠΟ όπως του ζήτησε η FIFA.

Φουλ της μιζέριας λοιπόν για το ελληνικό πρωτάθλημα που κατά τα άλλα και εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραματικά στους… αγωνιστικούς του χώρους, δηλαδή τις δικαστικές αίθουσες, θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις αγωνιστικές και θα το θυμούνται μόνο στην ΑΕΚ, καθώς άλλωστε περίμεναν για αυτό 24 ολόκληρα χρόνια.

Μπροστά σε μια κατάκτηση πρωταθλήματος μετά από τόσο μεγάλη προσμονή και τεράστια ταλαιπωρία είναι λογικό στην ΑΕΚ να μην ασχολούνται με την κατάντια της… εξυγίανσης στην οποία συνέβαλαν τα μέγιστα. Μια ΑΕΚ που κάποτε, την χρονιά του Βάλνερ έκανε φιέστα πρωταθλήματος με το μότο «τα πρωταθλήματα στα γήπεδα» αλλά τώρα που κατακτά τον τίτλο και στις δικαστικές αίθουσες δεν ασχολείται με παλιές ιστορίες.

Ο ΠΑΟΚ βεβαίως παραμένει πιστός σε αυτά που υποστηρίζει, τουλάχιστον για… 24 ώρες. Ο ΠΑΟΚ που μιλάει για… περήφανο νομικό πρωτάθλημα για την ΑΕΚ σχεδόν ένα χρόνο μετά από τότε όπου δεν άφησε πρόσθετη παρέμβαση να πάει χαμένη με στόχο να κλέψει στα δικαστήρια το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό! Πρόσθετη παρέμβαση ακόμη και για τα πλοία που έφευγαν από το λιμάνι του Πειραιά και των… Χανιών (βλέπε Πλατανιά) έκαναν στον ΠΑΟΚ που τώρα θυμήθηκαν πως το πρωτάθλημα πρέπει να κρίνεται στα γήπεδα!

Με ή χωρίς όπλα προφανώς! Λες και δεν υπάρχουν κανονισμοί στο ποδόσφαιρο και ο καθένας, στο γήπεδο πάντα, θα μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Φανταστείτε δηλαδή στο 80΄του χθεσινού επικού αγώνα στη Ρώμη να έβαζε η Ρόμα για λίγα λεπτά και 12ο παίκτη στο γήπεδο (ή παίκτη που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, διαλέξτε εσείς το σενάριο…) για να κυνηγήσει το 3-0 και την πρόκριση, τον διαιτητή να μην την έπαιρνε πρέφα (πέστε πως ήταν ο «κορυφαίος» Σιδηρόπουλος και όπως είχε αποβάλλει λάθος παίκτη σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα μέτραγε σωστά) και να έμπαινε το γκολ!

Ο 12ος παίκτης με την τακτική του «στρίβειν δια του αρραβώνος» να αποχωρούσε μετά το 3-0 και η Μπαρτσελόνα να έκανε ένσταση για να πάρει το ματς στα χαρτιά! Και την Ρόμα να είχε ως υπερασπιστική γραμμή πως «οι προκρίσεις κρίνονται στα γήπεδα»! Όπως είχε η ΑΕΚ με τον Βάλνερ και ο ΠΑΟΚ με τον Γκαρθία και τον ένοπλο Σαββίδη!

Δεν θα ήταν μύθος αλήθεια; Δεν θα είχε λίγο από την ελληνική, Ποντιακή για την ακρίβεια, εξυγίανση;

Θα αποκτούσε και άλλη αίγλη το Τσάμπιονς Λιγκ με την υπόθεση της πρόκρισης να κρίνεται στα δικαστήρια της UEFA! Την Ρόμα να κατηγορούσε τον διαιτητή και την… αστυνομία, τον Μανωλά να δήλωνε πως «μας κλέβουν τον ιδρώτα, το πιο σπουδαίο γκολ της καριέρας μου, δεν ξέρω από νομικά αλλά θα αρχίσω να μαθαίνω» και διάφορα άλλα «ωραία» όπως αυτά που δηλώνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Tους τιφόζι της Ρόμα να κατέβαιναν σε συλλαλητήριο, να πολιορκούσαν την Νιόν, να έσπαγαν γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Ιταλίας και Ελβετίας μαζί και τον… Σκουτέρη της UEFA να αποφάσιζε ξημερώματα για την τύχη του ματς!

Να περίμεναν οι άλλες τρεις ομάδες που είχαν περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης την απόφαση του δικαστηρίου της UEFA την ώρα που το Τσάμπιονς Λιγκ θα πήγαινε σε επ΄ αόριστόν διακοπή για να παρθούν αποφάσεις χωρίς να νοιάζεται κανείς, βεβαίως-βεβαίως, για το πολιτικό κόστος!

Και την FIFA να απειλούσε την… UEFA με αποβολή από τις διοργανώσεις της, τινάζοντας έτσι στον αέρα το Μουντιάλ της Ρωσίας!

Και τον Βαγγέλη Γραμμένο να δήλωνε πως είναι έτοιμος να… θυσιαστεί αν έχουν… UEFAexit!

Μούρλια θα ήταν!

Για… κακή τύχη όμως του Τσάμπιονς Λιγκ ακόμη δεν έχει φτάσει η εξυγίανση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Έτσι ζήσαμε χθες ένα απόλυτο ποδοσφαιρικό βράδυ έχοντας την χαρά να καμαρώνουμε για τον δικό μας, Κώστα Μανωλά που αποτελεί πλέον τον απόλυτο ήρωα τον Ρωμαίων με το γκολ-πρόκριση απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε!

Η απίθανη ανατροπή του 4-1 της Βαρκελώνης με το 3-0 στο Ολίμπικο θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες στιγμές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μια βραδιά που θα μνημονεύεται. Ένα βράδυ που σίγουρα ο Μανωλάς θα το διηγείται στα εγγόνια του. Ο… Κωστάκης που όταν ήρθε το καλοκαίρι του 2012 στον Ολυμπιακό ήταν ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα όσοι πίστευαν πως μπορεί να πετύχει. Και όταν λέω να πετύχει, εννοώ στον Ολυμπιακό, όχι να αποτελεί (όπως αποτελεί άλλωστε) ένα από τα καλύτερα στόπερ της Ευρώπης!

Δεν είναι υπερβολή άλλωστε πως αν δεν το έπαιρνε πάνω του ο Μαρινάκης για να φέρει στον Ολυμπιακό τον Μανωλά ίσως τώρα ο διεθνής στόπερ να παρακολουθούσε από την τηλεόραση του σπιτιού του στην Ελλάδα τα χθεσινά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και λογικά να μην έβλεπε καν το Ρόμα-Μπαρτσελόνα που με το 4-1 του πρώτου αγώνα έδειχνε πως δεν έχει ενδιαφέρον (τι ωραίο που είναι το ποδόσφαιρο!) και να παρακολουθούσε το Σίτι-Λίβερπουλ περιμένοντας να δει πως θα αντιδράσει η ομάδα του Γκουαρντιόλα και αν θα αντέξει η παρέα του Κλοπ και του Σαλάχ.

Πόσο δε μάλιστα όταν από το 2ο λεπτό η Σίτι προηγήθηκε παίζοντας σαν τη γάτα με το ποντίκι στο πρώτο ημίχρονο την Λίβερπουλ. Μια Λίβερπουλ όμως που με Σαλάχ και Μανέ να κρύβουν την μπάλα χρειάστηκε μια ευκαιρία για να ισοφαρίσει και να στήσει το πάρτι της πρόκρισης κερδίζοντας μάλιστα για δεύτερη φορά την Σίτι.

Μανωλάς και Σαλάχ λοιπόν, τα φιλαράκια από την Ρόμα που υπήρξαν συμπαίκτες μέχρι πέρσι στην Ρώμη περιμένουν απόψε τον Ρονάλντο και τον Λεβαντόφσκι (εκτός και αν έχουμε και πάλι καμιά επική ανατροπή) για να κλείσει η 4αδα του Champions League και να περιμένουμε με αγωνία τα επόμενα «επεισόδια».

Ευτυχώς όχι στα δικαστήρια της ελληνικής εξυγίανσης. Ευτυχώς στο Champions League δεν υπάρχει… εξυγίανση, ούτε αυτόκλητοι σωτήρες που επειδή δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τον πρώτο αποφάσισαν να ισοπεδώσουν το (έτσι και αλλιώς πολύπαθο) ελληνικό ποδόσφαιρο για να μπορέσουν να πάρουν και αυτοί ένα πρωτάθλημα. Και όταν κατάλαβαν πως δεν μπορούν να το πάρουν και οι δύο, συγκρούστηκαν μεταξύ τους αποτελειώνοντας ότι είχε απομείνει όρθιο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ