Ολυμπιακός : Ο Μαρτίνς δεν θεραπεύει πάσαν νόσον…

Ολυμπιακός : Ο Μαρτίνς δεν θεραπεύει πάσαν νόσον…

Με μια δόση σχετικής υπερβολής θα έλεγα ότι χρειάζεται και «εκπαίδευση» του κόσμου που τόσα χρόνια είχε κάπως αλλιώς συνηθίσει…

Μπορεί ένας προπονητής από μόνος του να αλλάξει ριζικά την εικόνα μιας ομάδας που βγαίνει τραυματισμένη αγωνιστικά από το τρέχον πρωτάθλημα; Η απάντηση είναι όχι και ισχύει απολύτως για την περίπτωση του Πέδρο Μαρτίνς που ανακοινώθηκε επίσημα από τον Ολυμπιακό. Αν όλα τα άλλα μείνουν ίδια και απαράλλαχτα τότε κι ο φιλόδοξος Πορτογάλος κόουτς που τώρα προβάλλεται ως ικανός θα θεραπεύσει πάσαν νόσον, θα αποτύχει.

Επειδή λίγο ως πολύ τα κλειδιά είχαν δοθεί το περασμένο καλοκαίρι στον Χάσι, το να δοθούν τώρα στον Μαρτίνς χωρίς όρους και προϋποθέσεις ισοδυναμεί με προοίμιο νέας αποτυχίας. Εδώ χρειάζεται να καθοριστεί πλήρης οδικός χάρτης με στόχο βέβαια την επάνοδο στην κορυφή. Αυτή είναι δουλειά της διοίκησης. Το περιβάλλον γύρω από τον προπονητή επίσης.

Ο Ολυμπιακός δεν λύνει τα προβλήματά του επειδή έγκαιρα έκλεισε το νέο προπονητή. Μια καλή αρχή κάνει. Ο Μαρτίνς μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικός στην δουλειά του και να μοντάρει με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα. Το τι ακριβώς θα μοντάρει δεν μπορεί να αφεθεί να το καθορίσει από μόνος του.

Η διοίκηση θα του δείξει τον δρόμο με τις επιλογές που θα κάνει. Τα χρήματα που είναι διατεθειμένη να ξοδέψει, τους Έλληνες παίκτες που θα θελήσει να εντάξει στο ρόστερ ώστε να αξιοποιηθούν, την λογική με την οποία θα κινηθεί στην αγορά των ξένων παικτών.

Όλα αυτά μπορεί να τα υποψιαζόμαστε σε γενικές γραμμές αλλά δεν τα ξέρουμε. Αυτό βέβαια δεν έχει κάποια σημασία. Σημασία έχει να ξέρει ο προπονητής και με βάση αυτή να σχεδιαστεί η νέα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι λογικό να συγκρίνει κάθε νέο προπονητή με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ωστόσο οι εποχές του βάσκου κόουτς έχον περάσει.

Η οικονομική κρίση εξακολουθεί να μαστίζει στην Ελλάδα, η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο απομακρύνεται και περισσότερο. Παίκτες υψηλής ονομαστικής αξίας το σκέφτονται πολύ και δύσκολα αποφασίζουν πια να έρθουν στην χώρα μας.

Απαιτείται λοιπόν ανασχεδιασμός και νέος προσανατολισμός στην μεταγραφική τακτική. Ομάδες ειδικού σκοπού με στόχο το άμεσο αποτέλεσμα είναι δύσκολο να δημιουργηθούν από την μια μέρα στην άλλη. Στο εξής απαιτείται συστηματική δουλειά, υπομονή και πίστη στον αρχικό σχεδιασμό παρά τις τυχόν αναποδιές. Με μια δόση σχετικής υπερβολής θα έλεγα ότι χρειάζεται και «εκπαίδευση» του κόσμου που τόσα χρόνια είχε κάπως αλλιώς συνηθίσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ