Για πόσο ακόμη με «εξυγίανση»;

Για πόσο ακόμη με «εξυγίανση»;

Εκτός από τον Ολυμπιακό θα πρέπει να διορθώσουν τα λάθη τους FIFA και UEFA...

Θα είναι τόσο απλό για τον Ολυμπιακό να συνεχίσει να πορεύεται μέσα στο περιβάλλον της… κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου; Γιατί, εντάξει, μπορεί να υπάρχει η άποψη ότι «προδόθηκε» από τη δική του ομάδα, όμως κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει και την άλλη όψη του νομίσματος, καθώς σε αυτό το πρωτάθλημα είδαμε να συμβαίνουν πράγματα και θαύματα.

Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης, στα γήπεδα από τους διαιτητές και στα γραφεία από τους δικαστές, προκάλεσαν αρκετές φορές το κοινό αίσθημα και έδωσαν αφορμή για δυσπιστία και μάλιστα τεράστια. Οι διεθνείς διαιτητές πήραν εργολαβία όλα τα ντέρμπι και σε ελάχιστα 90λεπτα πέρασαν απαρατήρητοι, ώστε να καταλάβουμε ότι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, ενώ «τίναξαν» στον αέρα το πρωτάθλημα με τα όσα έγιναν και στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Οι ίδιοι οι «σύμμαχοι» αναγνώρισαν «δόλο» στα λάθη των διαιτητών, τα οποία όταν προέκυπταν σε βάρος του Ολυμπιακού τα χαρακτήριζαν ως «ανθρώπινα» και λανσάριζαν τα παραμύθια περί του … 50-50, όμως όταν «κάηκαν» και οι ίδιοι, τότε άλλαξαν αντιλήψεις και πήγε περίπατο η κοινή τους προσπάθεια για το … καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν και επί της ουσίας αυτό στο οποίο αποσκοπούσαν ήταν να ρίξουν τους ερυθρόλευκους από την κορυφή.

Δεν λέει κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι μόνιμα κυρίαρχος, όμως στο πρώτο πρωτάθλημα που δεν θα πάρει μετά από επτά σερί κατακτήσεις, μας προκύπτει η «διάλυση» και η απειλή του grexit από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Συνεπώς, δεν πήγαμε μπροστά, αντιθέτως γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω και το που θα σταματήσει η… μηχανή του χρόνου θα εξαρτηθεί από την απόφαση των FIFA και UEFA, τον επόμενο μήνα.

Φυσικά οι διεθνείς ομοσπονδίες φέρουν σημαντική ευθύνη, καθώς επέτρεψαν την παραβίαση του αυτοδιοίκητου στην Ελλάδα και αυτό οδήγησε στην καταστροφή, ενώ πραγματικά δεν έχουμε καταλάβει γιατί μας στέλνουν ξένους παρατηρητές για την ΚΕΔ, όπως συμβαίνει με τον Περέιρα και τον Μαρίν, από τη στιγμή που τους διαιτητές συνεχίζουν να τους ορίζουν οι Κουκουλάκης και Τριτσώνης- κι όχι… μόνοι τους!

Κι όσο για τον Ολυμπιακό, για να επιστρέψουμε και στο θέμα μας; Προφανώς και δεν έχει άλλο δρόμο από το να φτιάξει καινούργια ομάδα, όχι για να κερδίζει και τους… διαιτητές, όπως λένε και οι πιο…προχωρημένοι, αλλά για να συνεχίσει τη δική του πορεία εντός και εκτός συνόρων.

Ξεκινώντας από την πρόσληψη προπονητή μας δείχνει ότι τα κάνει σωστά τα βήματα και αυτό που θα περιμένουμε στον επόμενο τόνο είναι να γίνουν προσεγμένες επιλογές στις μεταγραφές. Τον επόμενο Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο ότι θα τον χαρακτηρίσουν ο προπονητής και οι παίκτες που θα έρθουν κι όχι αυτοί που θα μείνουν από το υπάρχον ρόστερ, ούτε και οι δανεικοί που θα επιστρέψουν στο Ρέντη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ