Μυρωδιές από την Πόλη

Μυρωδιές από την Πόλη

Για την ώρα η… (περσινή) ιστορία επαναλαμβάνεται για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα

Πριν καταθέσουμε την άποψή μας, να ευχηθούμε το φινάλε της ιστορίας να είναι ίδιο και καλύτερο για τον Ολυμπιακό, πολύ καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Και να σημειώσουμε πως η αρχή δεν σηματοδοτεί το φινάλε και δεν προδικάζει το αποτέλεσμα. Κι αφού κάναμε τις (περιττές) απαραίτητες διευκρινίσεις, πάμε στην ουσία.

Το τέλος της κανονικής περιόδου μοιάζει με déjà vu για τους δύο «αιώνιους». Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη… σεζόν με το απόλυτο πλεονέκτημα, όπως είχε κάνει και πέρυσι. Συναντά αντίπαλο που είναι στα μέτρα του. Κι όπως η Αναντολού Εφές, έτσι κι η Ζαλγκίρις Κάουνας, μόνο… χαμηλό εμπόδιο δεν μπορεί να τη θεωρήσει κανείς, αλλά είναι στα μέτρα των «ερυθρόλευκων».

Να το γράψουμε και λίγο διαφορετικά; Αν μπορούσε να επιλέξει τον αντίπαλό του ο Ολυμπιακός, τη Ζαλγκίρις θα είχε στις δύο πρώτες θέσεις, αν όχι στην κορυφή. Ως εκ τούτου, ακόμα κι αν έχασε χθες (για δεύτερη φορά στην κανονική περίοδο), έφτασε δια της τεθλασμένης στον στόχο του.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε την τελευταία στιγμή στην πρώτη τετράδα, κερδίζοντας το πλεονέκτημα, κάτι που έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολο. Όπως και πέρυσι. Και θα βρει μπροστά του έναν αντίπαλο δύσκολα διαχειρίσιμο. Γιατί όσο «βουνό» έμοιαζε η περσινή Φενέρ, άλλο τόσο δυσκολοκατάβλητη είναι η φετινή Ρεάλ.

Αν κάποιος ήθελε με νηφαλιότητα να κάνει προγνωστικά, θα έλεγε πως ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι ένα «κλικ» πιο κοντά στο Βελιγράδι, δίχως αυτό να σημαίνει ούτε ότι προκρίθηκε, ούτε ότι αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός. Κι εδώ θα κάνουμε μια… αναστροφή ενδιαφέροντος.

Αν ήσασταν πρόεδρος της Ζαλγκίρις κι είχατε να διαλέξετε έναν αντίπαλο (από τη στιγμή που δεν υπήρχε πιθανότητα για πλεονέκτημα) θα προτιμούσατε -με κλειστά μάτια- Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, αντί για ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε. Αν πάλι ήσασταν στη θέση της Ρεάλ κι έπρεπε να παίξετε με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, πάλι μια εκ των δύο ελληνικών ομάδων θα επιλέγατε.

Είναι πρόδηλο πως τα πάντα θα κριθούν πάνω στο παρκέ, στις τέσσερις γραμμές κι όλα όσα γράφουμε είναι θεωρίες, που σκοπό έχουν να γεμίσουν το κενό μέχρι να αρχίσει ξανά η δράση.

Καλή Ανάσταση σε όλες κι όλους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ