Μάικ Τζέιμς, ένας ωραίος «τρελός»

Μάικ Τζέιμς, ένας ωραίος «τρελός»

Ο Μάικ Τζέιμς εκτός από μεγάλος αθλητής, με προσωπικότητα που δεν συναντάς εύκολα, είναι και ένας πολύ ωραίος τύπος. Αυτός που μια μέρα μετά τον τελικό έφευγε για Μύκονο. Και όταν ο Γιαννακόπουλος του έκλεισε ιδιωτικό αεροπλάνο για να φύγει μετά τη φιέστα, αποφάσισε να κάνει… Μύκονο το ΟΑΚΑ.

Πολλοί τον θεωρούν ευχή. Άλλοι τον θεωρούν σκέτη κατάρα. Για τους πρώτους, θα είναι πάντα εκείνος που θα έχει τη θέληση και τα… καρύδια να πάρει την μπάλα στην τελευταία φάση. Δεν τους νοιάζει αν θα το βάλει ή αν θα το χάσει. Αρκεί που ξέρουν πως έχει τα κότσια να το κάνει. Έχει τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν όσοι τον βλέπουν πάντα με στραβό μάτι. Όσοι θυμούνται μόνο τις – λίγες – φορές που αστόχησε. Γιατί, μεταξύ μας, ο Μάικ Τζέιμς τις περισσότερες φορές που θα πάρει την τελευταία φάση πάνω του, θα το βάλει. Το είχε κάνει με την Ούνιξ Καζάν σε ένα απίστευτο τρίποντο buzzer beater. Το είχε κάνει στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, όταν η μπάλα έκαιγε για τα καλά. Το έκανε στο Τελ Αβίβ, το έκανε χθες στο Μιλάνο εις διπλούν.

Ο τύπος είναι «τρελός». Τελεία και παύλα. Την τρέλα ενός αθλητή ή την γουστάρεις με… τρέλα ή την απεχθάνεσαι. Είναι θέμα χαρακτήρα. Δεν θα αλλάξουμε εμείς έναν τύπο που γουστάρει να παίζει με τον δικό του τρόπο. Δεν είναι και δουλειά μας. Οι προπονητές είναι εκείνοι που αποφασίζουν.

Ο Μάικ Τζέιμς εκτός από μεγάλος αθλητής, με προσωπικότητα που δεν συναντάς εύκολα, είναι και ένας πολύ ωραίος τύπος. Αυτός που όταν η ομάδα του πήρε πέρσι το πρωτάθλημα, είχε κανονίσει να φύγει για Μύκονο την επόμενη μέρα και να απουσιάζει από τη φιέστα. Και όταν ο Γιαννακόπουλος του είπε πως θα του κλείσει ιδιωτικό αεροπλάνο για να φύγει μαζί με την παρέα του μετά τη φιέστα, αποφάσισε να κάνει… Μύκονο το ΟΑΚΑ.

Εμφανίστηκε με γυαλιά ηλίου στο κλειστό, προσφέροντας στους φωτογράφους δουλειά στο… πιάτο. Ήθελε τα φλας πάνω του. Όπως κάνει πάντα. Είτε παίζει, είτε δεν παίζει. Είτε είναι στην Ελλάδα, είτε είναι στο NBA. Όταν είδε πως εκεί δεν του δίνουν ιδιαίτερη σημασία, επιχείρησε την επιστροφή του μέσω… Instagram. Ωραίος τύπος.

Ωραίος τύπος. Εθισμένος και… εθιστικός. Εθισμένος στο να πάρει πάνω του το τελευταίο σουτ. Και εθιστικός για τον φίλαθλο. Είτε τον γουστάρεις, είτε όχι, θέλεις να τον έχεις στην ομάδα σου. Ακόμα κι εκείνοι που τους χαλάει τη… χημεία, «Τζέιμς» θα φωνάξουν όταν η ομάδα τους θα έχει την τελευταία επίθεση στα χέρια της. Εθισμένοι όλοι. Σαν τον εθισμό του τζογαδόρου. Που ξέρει ότι θα τα παίξει όλα για όλα, αλλά δεν κάνει πίσω. Θα ζήσει ή θα πεθάνει με τον δικό του τρόπο. Παίζοντας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ