Άσε με να κάνω λάθος

Άσε με να κάνω λάθος

Ο Παναθηναϊκός έκανε για 45 λεπτά ό,τι δεν έπρεπε αλλά έφτασε στο αποτέλεσμα που ήθελε.

Το μπάσκετ είναι όμορφο σπορ γιατί είναι απίστευτα απρόβλεπτο. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κάνει λίγα πράγματα σωστά, για να φύγει με νίκη από το Μιλάνο. Δοκίμασε τον… δύσκολο δρόμο. Για 20 λεπτά έπαιζε μόνο στο μπροστά μέρος του γηπέδου (δέχθηκε 55 πόντους σε ένα ημίχρονο!), βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους, από δικό του σφάλμα αναγκάστηκε να παίξει άλλα πέντε λεπτά, αλλά τι σημασία έχει; Νίκησε κι αυτό είναι που μετράει…

Οι μαθηματικοί θα είχαν σκίσει τα διπλώματά τους, καθώς χρειάζεται να ακολουθηθεί ορθή διαδικασία για να προκύψει σωστό αποτέλεσμα. Στο μπάσκετ, όχι… Οι «πράσινοι» άφησαν τους Ιταλούς να κάνουν το παιχνίδι τους, βρέθηκαν στο -17 κι όταν ο χρόνος άρχισε να λειτουργεί υπέρ τους (βελτιώθηκαν από τη μια, άρχισε η φθορά από την κούραση στην Αρμάνι από την άλλη), βρήκαν πάλι τρόπο να μπλέξουν σε περιπέτεια.

Εκεί που έδειξαν ότι είχαν «κλέψει» το παιχνίδι, καθώς ήταν πίσω στο σκορ για 39 λεπτά, τη στιγμή που είχαν… μαξιλαράκι ασφαλείας τριών πόντων κι έπρεπε να κάνουν ένα απλό φάουλ, ή έστω (δεν ενδείκνυται αλλά λέμε…) να δυσκολέψουν το τελευταίο τρίποντο των αντιπάλων τους, ο Σίνγκλεντον έκανε δώρο τρεις βολές στον Μπέρτανς, που σπάνια αστοχεί.

Όχι πως άλλαξαν ρότα στην παράταση. Πάλι ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά στην τελευταία επίθεση των Ιταλών ο Αντετοκούνμπο έχασε τον Γκάουντλουκ, που με «baby jump shot» έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ. Ακόμα κι η τελευταία επίθεση δεν ήταν… σίγουρη, καθώς η μπάλα μπήκε από σπρώξιμο του Εμπαγιέ!

Έχει σημασία; Η απάντηση είναι ΟΧΙ! Ο Παναθηναϊκός έχει «κλειδώσει» την πέμπτη θέση (αν νικήσουν Ρεάλ και Ολυμπιακός), μπορεί να βγει μέχρι και τρίτος (αν χάσουν οι δύο), ενώ αν νικήσει ο Ολυμπιακός τη Ζαλγκίρις και η Ρεάλ την Μπάμπεργκ βγαίνει τέταρτος μέσω τριπλής ισοβαθμίας, επειδή οι «ερυθρόλευκοι» έχουν νικήσει δύο φορές τη Ρεάλ.

Οι «πράσινοι» έχουν 2/3 πιθανότητες να πάρουν πλεονέκτημα έδρας. Περιμένει ήττες από τους άλλους δύο για να πάρει αβαντάζ κι αυτό από μόνο του δείχνει πόσο επιπόλαιη ήταν η εμφάνιση στο Μιλάνο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ