Το κάνανε πουτ@ν@…

Το κάνανε πουτ@ν@…

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το δήθεν καλύτερο πρωτάθλημα. Που το έκαναν ρόμπα ξεκούμπωτη, οι ίδιοι που μέχρι χθες το διαφήμιζαν.

ΚΑΠΟΤΕ ήτανε ένα πρωτάθλημα. Το καλύτερο όλων. Το μοναδικό, τίμιο και καθαρό, τα τελευταία είκοσι χρόνια. Επειδή, είχαν φύγει οι γκρανκάσες. Επειδή, είχαν πάρει το ποδόσφαιρο στα χέρια τους, οι δύο Πόντιοι, που αγαπάνε. Επειδή τα όποια λάθη των διαιτητών ήταν ανθρώπινα. Επειδή, όλοι ευνοούνται κι όλοι αδικούνται. Επειδή για πρώτη φορά, διεκδικούν τέσσερις ομάδες. Ενώ στη Γερμανία, που το έχει χρεωθεί με 108 η Μπάγερν, το πρωτάθλημα είναι της πλάκας. Και ουαί και αλίμονο, σε όποιον νοσταλγό του παρελθόντος τολμούσε να είχε αντιρρήσεις. Ή έστω επιφυλάξεις. Η εξυγίανση ήταν δεδομένη και αναμφισβήτητη. Με την ταπεινότητά μου να τραβάει την κουρτίνα και να γράφει σε τέσσερις συνέχειες, από τις 24 Δεκεμβρίου, το σίριαλ που παιζόταν στο παρασκήνιο: «Ρωσική Αρκούδα, εναντίον Τίγρεως». Όταν ήταν ακόμα ο Ολυμπιακός πρώτος στη βαθμολογία και τα όπλα με τα οποία πυροβολούσε ο ένας συνέταιρος τον άλλον, είχαν σιγαστήρα.

ΠΟΣΟ ν’ αντέξει όμως, ένα παραμύθι: Μέχρι πότε θα κρατούσαν τα προσχήματα; Όταν βγήκε ο Ολυμπιακός εκτός κόλπου, μείνανε οι δυο τους και σφίξανε τα γάλατα, βγήκανε τα μπαζούκας. Κι αυτό δεν αφορά το περίστροφο του Ιβάν. Έφτασε λοιπόν το πλήρωμα, του χρόνου, το καλύτερο πρωτάθλημα, να ξεφτιλιστεί. Να γίνει ρόμπα ξεκούμπωτη. Από τους ίδιους. Οι ίδιοι που λέγανε και γράφανε ότι όλοι ευνοούνται, όλοι αδικούνται κι όλα τα λάθη είναι ανθρώπινα, να κάνουνε το πρωτάθλημα πουτάνα: «Το πιο χάρτινο πέτσινο και λερωμένο της τελευταίας δεκαετίας. Ένα από τα πιο πέτσινα, χάρτινα, λερωμένα, από συστάσεως, του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πραγματικός πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, αλλά είναι προφανές ότι στην ΑΕΚ δεν έχουν ανατολές». Κι ακολούθως να βγάζουνε στη σέντρα έξι διαιτητές και δύο δικαστές: «Διορίζουν την ΑΕΚ πρωταθλήτρια, Αρετόπουλος, Κομίνης Ποντίκης Στυλιαράς, Μάνταλος, Θάνος, Σκολαρίκη Καποδίστριας». Και ξεχάσανε και τον Βάτσιο με το «πέναλτι» έξω από την περιοχή στο Λαμία-ΑΕΚ. Μόνο που ο Τεβεκέλης τα είπε μισά. Δεν είπε τα δικά τους. Δεν είπε ποιος έστειλε τον Σκουλά να παίξει 100-0 έδρα στο Λάρισα-ΑΕΚ 0-0. Δεν είπε με τι πλάτες ο Κουμπαράκης στο ΑΕΚ-Απόλλων 0-0, προστάτευσε τους φιλοξενούμενους.

ΕΙΝΑΙ προφανές, ότι πρόκειται περί δύο διαφορετικών πρωταθλημάτων. Μέχρι και το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και οι δύο πάλαι ποτέ Σύμμαχοι, πούλαγαν το παραμύθι της εξυγίανσης. Ο κακός ήταν ο Ολυμπιακός. «Με το που έμεινε εκτός τίτλου, επικαλέστηκε δήθεν τραυματισμό του Γκαρσία και κούνησε το τάβλι». Ότι αφού δεν το παίρνει αυτός, να γίνει το πρωτάθλημα Κούγκι. Ακόμα όμως δεν είχαμε δει τίποτα. Το πραγματικό Κούγκι συνετελέσθη στο μεταξύ τους παιχνίδι. Όταν πέραν όλων των άλλων άρχισαν να ξεσκονίζουν τα κιτάπια τους. Ο Μάλαμας Τεβεκέλης να λέει μετά πόνου ψυχής, ότι ο Κούλα Χασάν, από το οφσάιντ γκολ του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο αγνοείται. Ποιος όμως, τον έφαγε και τον έστειλε να κουνάει τον σημαιάκι για να φεύγουν τα τρένα; Ο δικός τους ο Γραμμένος είναι πρόεδρος στην ΕΠΟ. Ας πρόσεχαν. Ας πρόσεχαν τους Συμμάχους τους. Ας πρόσεχαν να είχαν βάλλει στη θέση του Γραμμένου κάποιον που να είναι καπάτσος και αποτελεσματικός. Με τον έτερο Πόντιο που θα φτιάχνανε μαζί το ποδόσφαιρο, επειδή το αγαπάνε να τους κάνει πλάκα με το δίχτυ κομμωτηρίου, του Βλάνταν Ίβιτς.

ΤΑ έχουμε ξαναπεί. Πίσω από τα παραμύθι της κάθαρσης, η δουλειά ευθύς εξ αρχής πήγαινε στο ποιος θα προλάβει πρώτος. Πέρυσι με Κύζα-Καλφόγλου, πρόλαβε ο ένας. Εφέτος με Κομίνη-Ποντίκη πρόλαβε ο άλλος. Οι ίδιοι είναι που κάνανε το παραμύθι της εξυγίανσης πουτάνα. Και ποια είναι η πλάκα; Ότι και οι δύο έχουν δίκιο. Στα όσα κατηγορεί ο ένας τον άλλον…

Στη μουσική επιλογή, Booker T. Jones and Friends-Green Onions.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ