Ακόμη να καταλάβουν πως ο κόσμος του Ολυμπιακού καταλαβαίνει…

Ακόμη να καταλάβουν πως ο κόσμος του Ολυμπιακού καταλαβαίνει…

Είναι αν μη τι άλλο φιλότιμες οι νέες προσπάθειες να «πληγεί» στα μάτια των ερυθρόλευκων οπαδών ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την φετινή αποτυχημένη σεζόν του Ολυμπιακού. Γιατί γίνονται τώρα; Απλά για να αποπροσανατολίσουν την ώρα που παίρνονται αποφάσεις για την αντεπίθεση του Ολυμπιακού.

Η δυναμική του Ολυμπιακού είναι τεράστια. Είτε μιλάμε για τον πρώτο και καλύτερο Ολυμπιακό είτε για τον προβληματικό Ολυμπιακό. Δεν παίζει κανένα ρόλο σε τι κατάσταση είναι ο Ολυμπιακός, είναι δεδομένο πως αυτός ο σύλλογος συγκεντρώνει την προσοχή και τα βλέμματα όλων σε κάθε δεδομένο. Είναι βλέπετε η ομάδα που «πουλάει» όσο καμία άλλη στην Ελλάδα.

Για αυτό και η πλειονότητα των ΜΜΕ ασχολείται με τον Ολυμπιακό εκτενώς ακόμη και τώρα που ο σύλλογος του Πειραιά δεν είναι πρώτος. Σε μια χρονιά που οδεύει προς το τέλος της με την ΑΕΚ να έχει στα χέρια της το πρωτάθλημα μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, τον ΠΑΟΚ να έχει χάσει την μεγαλύτερη ευκαιρία για τίτλο μετά από το 1985, τον Παναθηναϊκό να είναι στο χείλος του γκρεμού και να προσπαθεί να σώσει τον υποβιβασμό με αλλαγές κανονισμών στο… και πέντε, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που τραβάει το ενδιαφέρον.

Ειδικά μετά την άθλια εικόνα στην Λιβαδειά, και την παρέμβαση Μαρινάκη στις εξελίξεις με την «εκρηκτική» του ομιλία στο Ρέντη και τις αποφάσεις του που πέρασαν άμεσα από τα λόγια στις πράξεις, η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό κυριαρχεί.

Χθες ήρθε να προστεθεί και η αναμενόμενη είναι αλήθεια αποχώρηση του Όσκαρ Γκαρθία που δυστυχώς για τους Πειραιώτες ποτέ δεν «κόλλησε» με την ομάδα με τις κινήσεις πια για το «χτίσιμο» του νέου Ολυμπιακού να είναι σε εξέλιξη.

Σε μια χρονιά αποτυχημένη, για τους λόγους που έχουμε αναλύσει πολλάκις (εξυγίανση + αγωνιστικά προβλήματα, συνεχόμενα λάθη και ρίσκα που δεν βγήκαν) ο οργανισμός του Ολυμπιακού επιδιώκει να κάνει την αντεπίθεση του και να παρουσιαστεί όσο πιο δυνατόν έτοιμος γίνεται για να μπορέσει να μετατρέψει την φετινή σεζόν σε παρένθεση.

Και το σημαντικότερο, όλη αυτή η διαδικασία, γίνεται με τον Βαγγέλη Μαρινάκη μπροστάρη και όχι στην… άκρη, «προστατευμένο» από τις εξελίξεις. Όπως μπροστά βγήκε και τον Ιανουάριο για να κάνει μια αλλαγή στον πάγκο που πίστευε πως θα δώσει πολλά στην ομάδα, κίνηση που δεν πέτυχε. Εκτός και αν ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι πήρε το ρίσκο για να αποτύχει…

Όλα όσα συντελούνται λοιπόν αυτό το διάστημα στον Ολυμπιακό, παρουσιάζονται από γνωστά ΜΜΕ για το αντί-Ολυμπιακό τους μένος σε όλα τα επίπεδα ως προσπάθεια του Μαρινάκη να καλύψει τα δικά του λάθη.

Λες και σε μια ομάδα για τις αποτυχίες δεν φταίει το αφεντικό, καρπώνεται μόνο τις επιτυχίες. Προφανώς έχουν συνηθίσει από το πώς αντιμετωπίζουν τα πράγματα στις ομάδες που… σιγοντάρουν.

Όμως είναι ξεκάθαρος, για άλλη μια φορά, ο «στόχος». Προσπαθούν εκ νέου με την πρώτη ευκαιρία που νομίζουν ότι βρίσκουν, να πλήξουν στα μάτια των οπαδών του Ολυμπιακού τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ακόμη δεν έχουν καταλάβει πως ο κόσμος του Ολυμπιακού καταλαβαίνει. Κατανοεί πως τα λάθη που έγιναν φέτος σε συνδυασμό με την εξυγίανση που μέχρι πρότινος μας χάριζε το καλύτερο πρωτάθλημα, ανθρώπινα λάθη διαιτητών, τις Κυριακές πίσω και όλα τα υπόλοιπα αφηγήματα που μας τσαμπουνάγαμε, έπληξαν τον κορυφαίο σύλλογο της χώρας.

Παρεμπιπτόντως, τώρα οι ίδιοι που μας έλεγαν τα παραπάνω αφηγήματα τώρα θυμήθηκαν τον… Θάνο, τον… Κύζα και το… χειρότερο πρωτάθλημα της 10ετιας! Οι ίδιοι που πριν ελάχιστο διάστημα, ούτε μήνες έλεγαν τα εντελώς αντίθετα.

Οι ίδιοι λοιπόν επιδιώκουν να παρουσιάσουν τον Μαρινάκη ως τον «καταστροφέα» του Ολυμπιακού. Όπως επεδίωκαν να τον παρουσιάζουν ως τον αρχηγό της «εγκληματικής οργάνωσης» που δυστυχώς για αυτούς δεν υπάρχει πια, δεν υπήρξε ποτέ. Εκτός αν θεωρούν πως και ο Άρειος Πάγος είναι… μέλος της.

Όπως όμως ο κόσμος του Ολυμπιακού κατάλαβε και καταλαβαίνει πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει με την Κυβέρνηση και τα προπαγανδιστικά της «εξαπτέρυγα», έτσι καταλαβαίνει και τώρα πως ο στόχος της διοίκησης, του Μαρινάκη, δεν είναι να «κουκουλώσει» τα προβλήματα της ομάδας, αλλά αναδεικνύοντας τα, να τα διορθώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται και με όποιο κόστος και αν υπάρχει.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού βλέπει μια διοίκηση που του έχει προσφέρει 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα, κύπελλα και καλές πορείες στην Ευρώπη φτάνοντας τον σύλλογο στην πρώτη 25αδα της ευρωπαϊκής λίστας να αποτυγχάνει σε μια σεζόν και να δείχνει την «δίψα» να επιστρέψει άμεσα εκεί που θέλει και πρέπει να είναι.

Δεν είναι διοίκηση σε έναν σύλλογο που έχει να πάρει πρωτάθλημα από το 1985 και όταν φτάνει κοντά σε αυτό βλέπει να αυτοκαταστρέφεται με κύριο υπαίτιο τον ιδιοκτήτη της!

Καλό λοιπόν (και αυτό) το παραμύθι, αλλά (ούτε αυτό) έχει δράκο.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού θα έχει πρόβλημα με τον κόσμο της ομάδας αν αυτός δει αδιαφορία και εικόνα παρατημένης ομάδας. Πραγματικά στοιχεία εννοώ, όχι αυτά που, να είστε σίγουροι, θα επιδιώξουν ξανά να παρουσιάσουν οι «ειδικοί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ