Πρωταθλητές και δουλευταράδες!

Πρωταθλητές και δουλευταράδες!

Τα δύο βασικά στοιχεία των Πορτογάλων που αναζητά ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Πέδρο Μαρτίνς!

Αναμενόμενη η αποχώρηση του Όσκαρ Γκαρθία. Σαφώς και θα πρέπει να του αναγνωρισθεί ότι ανέλαβε στα μισά της διαδρομής και ήρθε άγνωστος μεταξύ αγνώστων, όμως από κει και πέρα αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Το πρόβλημα με τους Ισπανούς προπονητές είναι ότι έχει μπει πολύ ψηλά ο πήχης των απαιτήσεων των οπαδών του Ολυμπιακού, από τη στιγμή που έχουν δει στον ερυθρόλευκο πάγκο Βαλβέρδε και Μίτσελ.

Μοιραία η σύγκριση γίνεται με αυτούς αλλά θα πρέπει να θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι δεν είναι και πολλές οι πιθανότητες για να έρθει ξανά στην Ελλάδα δεύτερος Ερνέστο. Θα το επιλέξει μόνον ο… αυθεντικός, όταν κάποια στιγμή αποχωρήσει από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα και θελήσει κάτι πιο… χαλαρωτικό, αν και θα υποχρεωθεί να πάει ξανά στην… Τούμπα. Το έχει τάξει άλλωστε στον φίλο του Κυριάκο Δουρέκα, τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού, αρκεί να υπάρχει μέχρι τότε και ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το κεφάλαιο «προπονητής» είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα, ειδικά στη σύγχρονη εποχή όπου το άθλημα είναι πλέον «βιομηχανία» και όχι τόσο ταλέντο. Για να παίξεις μπάλα θα πρέπει να μπεις στα συστήματα και τις τακτικές και όχι να αρχίσεις τις ντρίμπλες και τα τακουνάκια. Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο και οι ομάδες πια δεν είναι του Μαραντόνα ή του Πλατινί και του Κρόιφ αλλά του Μουρίνιο και του Γκουαρντιόλα!

Στην παρούσα φάση ο Ολυμπιακός φέρεται διατεθειμένος να επιστρέψει από εκεί που το άφησε, στους Πορτογάλους προπονητές, καθώς είναι αλήθεια ότι μετά τους Μάρκο Σίλβα και Πάουλο Μπέντο πέρασε αρκετή ταλαιπωρία.

Από τη συγκεκριμένη σχολή έχουν έρθει αρκετοί στο Ρέντη επί Μαρινάκη, καθώς μην ξεχνάμε και τους Ζαρντίμ και Περέιρα και όλοι τους στέφθηκαν πρωταθλητές, αν και τη χρονιά του Ζαρντίμ την έκλεισε ο Μίτσελ, όμως το πρωτάθλημα είχε «κατοχυρωθεί» από το πρώτο μισό της διαδρομής.

Εκτός αυτού, οι Πορτογάλοι θεωρούνται «δουλευταράδες» στον Πειραιά και δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι από αυτούς συνέχισαν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και σε υψηλού επιπέδου πρωταθλήματα, στη Γαλλία ο Ζαρντίμ, στην Αγγλία ο Σίλβα-αμφότεροι ήρθαν στο λιμάνι σε ηλικία που έφτιαχναν καριέρα, σημαντικό για τον σύλλογο που θέλει να χτίσει ομάδα.

Αυτά τα στοιχεία αναζητούν προφανώς οι ερυθρόλευκοι και στον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος ξεχωρίζει αυτήν τη στιγμή στη λίστα τους και είναι πολύ πιθανό να έχουμε εξελίξεις άμεσα. Βεβαίως στον Ολυμπιακό θα αλλάξουν πολλά και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, όμως διαθέτει τη δική του γοητεία, αφού το καινούργιο πάντα είναι και ελκυστικό. Και το ποδόσφαιρο προσφέρεται για να μας συγκινεί κι όχι να μας… κουράζει!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ