Η αδιαφορία είναι άγνωστη λέξη για τον Ολυμπιακό

Η αδιαφορία είναι άγνωστη λέξη για τον Ολυμπιακό

Πολλοί παίκτες της ομάδας του λιμανιού «τερμάτισαν» την υπομονή του κόσμου. Θεώρησαν πως η αδιαφορία και η απάθεια θα πέρναγαν στο…ντούκου. Κατάλαβαν και μάλιστα από πρώτο χέρι πως έκαναν λάθος.

Η σεζόν φτάνει στο τέλος της και ο Ολυμπιακός έχει ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες για την υλοποίηση πολλών αλλαγών σε κάθε επίπεδο ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο στόχος προφανής και διττός. Απ’ τη μία η επιστροφή στην κορυφή και απ΄ την άλλη η δημιουργία ενός διαφορετικού κλίματος σε ότι έχει να κάνει με τη γενικότερη νοοτροπία των παικτών.

Είναι προφανές πως η κατάσταση ξέφυγε την φετινή αγωνιστική περίοδο καθώς οι περισσότεροι παίκτες επέλεξαν να «τραβήξουν το σχοινί στα άκρα». Ενδεχομένως να αισθάνθηκαν σίγουροι αναφορικά με το μέλλον τους στην ομάδα του λιμανιού, ίσως να πίστεψαν πως όλα θα περνούσαν στο…ντούκου και θα ξεκινούσαν από τον Μάιο για Μύκονο. Ήταν ασφαλώς μια λανθασμένη νοοτροπία και όταν κάποιος αποφασίζει να διαχειριστεί με αδιαφορία τις υποχρεώσεις που έχει στον Ολυμπιακό, τότε πρέπει να είναι προετοιμασμένος για την ώρα της κατανομής ευθυνών.

Η λέξη αδιαφορία είναι άγνωστη λέξη για την ομάδα του Πειραιά κι αυτό δεν έχει να κάνει με κατακτήσεις τίτλων ή με μεγάλες νίκες. Ανέκαθεν ο Ολυμπιακός είχε την δυναμική της ομάδας που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια. Σου έδινε την αίσθηση πως ήταν πάντα έτοιμος για μιαν ακόμα μάχη, ακόμα και σε χρονιές που δεν συνοδεύτηκαν με κατακτήσεις τροπαίων. Σε χρονιές που ήταν ζόρικες και οι παλιότεροι έχουν να θυμηθούν πολλά. Ποτέ όμως ο Ολυμπιακός δεν «συγχώρησε» την αδιαφορία.

Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος που έκαναν οι πιο πολλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά. Αδιαφόρησαν. Κι αυτό είναι κάτι που δεν το «σηκώνει» ο οργανισμός που λέγεται Ολυμπιακός. Από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη μέχρι τον τελευταίο φίλο της ομάδας. Αν κάποιοι ποδοσφαιριστές λοιπόν εκτίμησαν ότι μπορούσαν να «αράξουν», έκαναν προφανώς λανθασμένη εκτίμηση και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που ο Ολυμπιακός δέχεται μεγάλο πόλεμο από τα κέντρα εξουσίας.

Αν πίστεψαν πως τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει και πως η θέση τους στην ομάδα του Πειραιά είναι δεδομένη, τότε έπαιξαν κι έχασαν. Το πρόβλημα όμως είναι πως με την συγκεκριμένη σκέψη και νοοτροπία έχασε και ο Ολυμπιακός. Κι αυτό για τους οπαδούς του συλλόγου δεν είναι θέμα που θα περάσει στο…ντούκου. Γιατί πολύ απλά ο κόσμος προσπαθεί και είναι δίπλα στον Ολυμπιακό και στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Κι έχει την απαίτηση να βλέπει ανάλογη προσπάθεια και από τους παίκτες, ανεξάρτητα με το αν τελικά θα καταφέρουν οι ερυθρόλευκοι να κατακτήσουν κάποιο τίτλο.

Στο τέλος της μέρας άλλωστε μετράει πολύ και η προσπάθεια. Και σ’ αυτό το κομμάτι χάθηκε η μπάλα από τους παίκτες της ομάδας του λιμανιού. Είναι σίγουρο πως μετά τα όσα είπε χθες ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού στου Ρέντη, οι αλλαγές θα είναι πολλές. Δεν θα αφορούν όμως μόνο τους παίκτες κι αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν. Το βασικό ζητούμενο είναι η δημιουργία μιας νέας ομάδας αλλά και μιας νέας ατμόσφαιρας, στην οποία δεν θα έχουν θέση όσοι αδιαφόρησαν για τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ