Κι αν ο Ιβάν κάνει φλος;

Κι αν ο Ιβάν κάνει φλος;

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον Σαββίδη, που νόμιζε ότι τα είχε κάνει όλα σωστά, γιά το ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό στη ΕΠΟ, αλλά και τελευταίο χαρτί που θα πέσει στο τραπέζι για να τελειώσει η παρτίδα.

Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ τα είχε κάνει όλα σωστά. Την επιχείρηση «ΠΑΟΚ-πρωτάθλημα», την είχε δέσει από όλες τις πάντες. Όλα τα πόστα τα είχε πιασμένα.
-Την κυβέρνηση, με την άριστη σχέση μαζί της.
-Την ΕΠΟ, στην οποία εγκατέστησε τον δικό του Βαγγέλη Γραμμένο.
-Τη Διαιτησία. Τον Θάνο στο Αγρίνιο. Τον βοηθό Κούλα Χασάν στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος, τον βοηθό Καλφάκη στο Γιάννενα- ΠΑΟΚ.
-Την Αστυνομία, που δεν είδε τίποτα στα Γιάννενα.
-Καλές σχέσεις με ομάδες τις επαρχίας, για να βρίσκει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φιλοξενίας. Όπως στην Κέρκυρα στα Γιάννενα, αλλά και στη Λαμία.
-Ομάδα καλή έφτιαξε.
-Μέχρι και τη χορηγία της Σούπερ Λιγκ μέσω της Σουρωτής αυτός τη πλήρωσε.

ΟΛΑ αυτά του στοίχησαν κάτι παραπάνω, αλλά η δουλειά πήγαινε πρίμα. Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά. Ο πρώτος προπονητής, ο Στανόγιεβιτς, βγήκε μάπα το καρπούζι. Καπάκι, τρώνε την μπούφλα από την Έστερσουντ και μένουνε έξω από τους «32» του Γιουρόπα. Η ομάδα δεν βλέπεται με τίποτα. Δεν κερδίζει σε Λιβαδειά και Λάρισα και τον Απόλλωνα των δέκα ποδοσφαιριστών. Ο επιμένων νικά όμως. Ο ΠΑΟΚ παίρνει φόρα και δεν σταματάει με τίποτα.

ΚΑΠΩΣ έτσι την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, βρίσκεται στο άλογο καβάλα. Είναι πρώτος με 52 βαθμούς. Δύο μπροστά από την ΑΕΚ. Κι έχει μπροστά του τα ματς με Ολυμπιακό, Αστέρα στη Τρίπολη και ΑΕΚ. Διεκδικεί μάξιμουμ εννιά πόντους. Πόσους πήρε τελικά; Όχι μόνο δεν πήρε κανέναν, αλλά έχασε και τρεις. Στους 52 είναι και σήμερα. Ούτε στο σινεμά δεν παίζονται αυτά τα έργα.

ΤΕΛΙΚΑ δεν τα είχε κάνει όλα σωστά ο Ιβάν. Νόμιζε ότι τα είχε κάνει σωστά. Γι’ αυτό και σαλτάρισε κι έκανε την μπούκα με το κουμπούρι. Κι έβγαλε μάλιστα και το μπουφάν. Ο Ιβάν νόμιζε ότι είχε την ΕΠΟ. Ο Γραμμένος είναι πράγματι δικός του. Η ΕΠΟ δεν είναι δικιά του. Μπορεί να είναι αυτός που χάλασε όλο το μπακίρι για τις εκλογές, αλλά το μαγαζί δεν είναι δικό του. Αν ήταν δικιά του η ΕΠΟ, δεν θα του ξηγιόντουσαν αλμυρό φιστίκι, Κομίνης και Ποντίκης. Να ακυρώσουνε κανονικό γκολ μέσα στη Τούμπα, στο 90′. Και με τον τρόπο που το ακυρώσανε. Αν είσαι εσύ το αφεντικό, δεν σου ακυρώνουνε τέτοιο γκολ. Για να σου ακυρώσουνε τέτοιο γκολ, πάει να πει ότι άλλον υπολογίζουνε για αφεντικό. Θεωρητικά οι δύο Πόντιοι που «θα φτιάχνανε το ποδόσφαιρο, επειδή το αγαπάνε», μοιράσανε την ΕΠΟ σε δύο μερτικά. Από πενήντα-πενήντα. Γραμμένο ο Βορράς, Δέδε ο Νότος κι εξ ημισείας το ΔΣ. Στην πορεία, σφυρίγματα, πήρανε και οι δύο. Τρικλοποδιές στον άλλον, βάλλανε και οι δύο. Στην τελική, όταν το πρωτάθλημα πήγε στη μία φάση και στο ένα σφύριγμα, κέρδισε αυτός που είχε το κουμάντο. Όχι αυτός που νόμιζε ότι το είχε.

ΕΚΕΙ ακριβώς είχε στηριχθεί η ταπεινότητά μου, όταν έγραφε, ότι το πρωτάθλημα, θα το πάρει ο ΠΑΟΚ. Ότι τα λεφτά δεν χάνουν ποτέ. Κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε η ΑΕΚ έχει 60 βαθμούς κι ο ΠΑΟΚ ζει μείνει στους 52. Η ΑΕΚ έχει καρέ του άσσου κι έχει απλώσει τα χέρια για να μαζέψει τα λεφτά πάνω απ’ το τραπέζι. Εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση τους, θα ανησυχούσα. Θα με ανησυχούσε ότι ο ΠΑΟΚ είναι τουμπεκής. Στη Λάρισα, όταν πήγανε να τους πάρουνε το πρωτάθλημα στα χαρτιά είχανε κόψει την Ελλάδα στα δύο. Ο ΠΑΟΚ, τίποτα. Η παρτίδα λοιπόν, δεν έχει τελειώσει. Η απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, δεν είναι τελεσίδικη. Το τελευταίο χαρτί δεν έχει πέσει ακόμα στο τραπέζι. Κι αν ο Ιβάν κάνει φλος; Και στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για τύχη. Το φύλλο, αν γίνει το φλος, θα το έχει ο κρουπιέρης στο μανίκι.

Στη μουσική επιλογή, Scrapper Blackwell- Nobody Knows You When You’re Down and Out.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ