ΑΕΚ – Παναθηναϊκός : Η θλιβερή διαπίστωση και ο φόβος

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός : Η θλιβερή διαπίστωση και ο φόβος

Η απαξίωση στην οποία έχει οδηγηθεί ο Παναθηναϊκός είναι αιτία για… σβηστές ήττες όπως αυτή με την ΑΕΚ, αλλά και για συμπεριφορές, όπως αυτή του Θάνου. Το τελευταίο, όμως, αποτελεί κι αισιόδοξο γεγονός. Δείχνει ότι ακόμα τον φοβούνται.

Αυτή τη στιγμή τον Παναθηναϊκό δεν τον σέβεται κανείς. Ούτε καν όσοι τον διοικούν. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, μην περιμένεις να το κάνει ο αντίπαλος. Και δεν εννοούμε την ΑΕΚ.

Αυτή πήρε τη νίκη που ήθελε, έφτασε πιο κοντά στο πρωτάθλημα, αλλά ακόμα και με αυτόν τον Παναθηναϊκό έβαλε το χεράκι του ο Θάνος. Απόδειξη ότι σε φοβούνται ακόμα και τώρα. Δείχνει ότι ο σύλλογος παραμένει μεγάλος όποιο κι αν είναι το ρόστερ. Αυτό είναι το μοναδικό αισιόδοξο στοιχείο μετά το 3-0 στο ΟΑΚΑ. Κάποια στιγμή θα μάθουν και να σε σέβονται. Μόνο που τον σεβασμό τον κερδίζεις. Όσοι είναι τώρα στα ηνία της ΠΑΕ δεν μπορούν να μεταδώσουν ή να εμπνεύσουν τον σεβασμό, ούτε να προστατεύσουν την ομάδα. Κι ας λέει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Βασίλης Κωνσταντίνου ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι απροστάτευτος. Κατάντησαν το λιοντάρι πρόβατο… Είναι θλιβερό να νιώθεις συνεχώς ότι δεν υπολογίζουν.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο ΟΑΚΑ χωρίς ψυχολογία κι ενώ οι παίκτες κι ο Ουζουνίδης ακούνε συνεχώς ότι η ομάδα μπορεί να πέσει, ότι θ’ αφαιρεθούν βαθμοί… Πατούσε καλά, όμως, στην αρχή, ήταν απειλητικός, έκανε τρεις τελικές στον στόχο, εκ των οποίων η μία ανάγκασε τον Μπάρκα σε εντυπωσιακή απόκρουση. Και ξαφνικά ο Θάνος έβγαλε δύο ανύπαρκτες κίτρινες κάρτες σε Κουρμπέλη, Ινσούα στο 10’ και το 12’, αντίστοιχα. Εκείνη την ώρα πρέπει να πήραν φωτιά τα πονταρίσματα στο live. Όλοι κοιτούσαν πόσο έδινε η κόκκινη στον Παναθηναϊκό και δη στον Ινσούα… Ο Θάνος μας δικαίωσε.

Μετά το 15’, πάντως, είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός έπεσε. Οι περισσότεροι παίκτες του ήταν σε μέτρια έως κακή μέρα. Οι Λουντ, Μουνιέ, δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα, οι Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος δεν είχαν καλή συνεργασία και ο Ινσούα αντέδρασε λάθος στη φάση με το θαυμάσιο γκολ του Αραούχο. Το οποίο επιτεύχθηκε χωρίς η ΑΕΚ να έχει σχεδόν πατήσει στην περιοχή. Όταν δεν έχεις ψυχολογία, βλέπεις τον διαιτητή να σου στέλνει μηνύματα και να δέχεσαι γκολ από το πουθενά…

Ηρθε λοιπόν λίγα λεπτά αργότερα και η αποβολή του Αργεντινού αριστερού μπακ και κλείδωσε το ματς. Ο Θάνος στο 43’ κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 δίστασε να δώσει ακόμα κι ένα φάουλ σε καλή θέση στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, όταν ο Βράνιες «δίπλωσε» τον Δώνη. Στην ανάπαυλα, όλοι πίστευαν ότι αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να επαναλάβει ό,τι και στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό.

Ο διαιτητής δεν ήθελε επίσης (δεν επέμεινε και ο πρώτος επόπτης Ευθυμιάδης), διότι μοιάζει δύσκολο να μην το είδε, να δώσει και πέναλτι στο χέρι του Βράνιες στο 2-0. Ε, όταν τα βλέπεις αυτά διαπιστώνεις πραγματικά το πόσο ψηλά σε έχουν… Αλλά είπαμε. Για όλα αυτά ευθύνεται πρώτα ο Παναθηναϊκός. Όταν εσύ είσαι δυνατός και θα σε σεβαστούν και θα σε φοβηθούν. Όταν βλέπει ο άλλος ότι κινδυνεύεις να πέσεις γιατί δεν έχεις χρήμα, την κινητήριο δύναμη, μην ζητάς πολλά.

Στην κατάσταση που είναι ο Παναθηναϊκός φυσικά δεν προέχει το ματς με την ΑΕΚ, ούτε είναι για να ασχολούμαστε πολύ με τον Θάνο. Εδώ τίθεται θέμα επιβίωσης. Κι όπως αναλύσαμε και σε ρεπορτάζ το Σάββατο, οι «πράσινοι» ελπίζουν στην τροποποίηση της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, διότι χρήμα για να τα βρουν με τους πιστωτές δεν υπάρχει και δεν σκοπεύει να ρίξει ο Αλαφούζος. Θα πληρώσει μόνο όσους απειλούν με αφαίρεση βαθμών και κάτι λίγα στους υπόλοιπους.

Το τριήμερο έως και τη Μεγάλη Τετάρτη θα κρίνουν πολλά. Στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι θα αλλάξει η ποινή και σ’ αυτό φέρεται να προσανατολίζεται πλέον και η ΕΠΟ, στην οποία άλλωστε, ανήκει η τελική απόφαση, εκτός από τη Σούπερ Λίγκα. Τώρα γιατί ορισμένες ομάδες που μόλις πριν μία εβδομάδα ψήφισαν κατά της τροποποίησης, θα ψηφίσουν υπέρ, είναι από τα ανέκδοτα του ελληνικού ποδοσφαίρου… Σε κάθε περίπτωση ας μείνει ο Παναθηναϊκός κι έχουμε τον καιρό να δούμε και τα υπόλοιπα.

ΥΓ.: Η ΑΕΚ ουσιαστικά χθες κλείδωσε το πρωτάθλημα. Σε ντέρμπι τίτλου, όμως, έπειτα από 24 χρόνια συγκέντρωσε περίπου 30.000 θεατές. Ο Παναθηναϊκός κι έναν χρόνο να είχε χωρίς πρωτάθλημα, αν βρισκόταν σ’ αυτή τη θέση θα γέμιζε δύο ΟΑΚΑ… Οι εισπράξεις δε, ήταν 268.000 ευρώ. Περισσότερα ζητάει ο Βέμερ για να υπογράψει διακανονισμό.

ΥΓ1: Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της απαξίωσης. Μιλάει ο Κωνσταντίνου κι ελάχιστοι δίνουν σημασία ή τον πιστεύουν. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού… Ας τον σταματήσουν. Δεν του αξίζει να εκτίθεται. Να λέει ότι «δεν καταθέσαμε πλήρη φάκελο, αλλά πιστεύουμε ότι θα πάρουμε άδεια…».

ΥΓ2: Ο Ουζουνίδης είναι ήρωας. Κρατάει την ομάδα ενωμένη στον βαθμό που μπορεί. Αλλά ένας στρατηγός μαζί με τους μαχητές παίκτες του θα κρατήσει γερά μόνο όταν υπάρχει σύμπνοια. Όταν, όμως, οι πύλες ανοίγουν από μέσα, τότε έρχεται η άλωση…

ΥΓ3: Προέχει η παραμονή με οποιονδήποτε τρόπο. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάτι ακόμα. Αν ο Αστέρας νικήσει τον Πλατανιά η διαφορά πάει ουσιαστικά στους 5, αφού έχει και την ισοβαθμία. Το «τριφύλλι» αγωνιστικά δεν μπορεί να βγει στην Ευρώπη για να εκτίσει την ποινή και απαξιώνεται ακόμα περισσότερο. Και φυσικά αποτελεί τροχοπέδη για τον επόμενο που λογικά θα είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ