Επιτέλους ντέρμπι

Επιτέλους ντέρμπι

Έπειτα από την αιφνίδια διακοπή του πρωταθλήματος επιστρέφουμε στα γκαζόν και στις κερκίδες με την λαχτάρα της πρώτης μέρας κι ίσως με λίγη περισσότερη.

Σήμερα στο ΟΑΚΑ παίζεται ένα από τα σημαντικότερα ματς όλης της χρονιάς. Μετά την αιφνίδια διακοπή του πρωταθλήματος επιστρέφουμε στα γκαζόν και στις κερκίδες με την λαχτάρα της πρώτης μέρας -κι ίσως με λίγη περισσότερη, μιας και φέτος, εκτός από την τιμή των ομάδων μας, φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να υπερασπιστούμε την τιμή του ίδιου του ποδοσφαίρου.

Σήμερα η ΑΕΚ αντιμετωπίζει έναν αποδυναμωμένο, αλλά πεισματάρη Παναθηναϊκό, όπως έχει ήδη δείξει πως παραμένει ο σύλλογος, παρά την κρίση που περνάει. Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς είναι λήξει με ισοπαλία (σκόρερ τότε ήταν για τον ΠΑΟ ο Μολέδο, που μετά ο Βράνιες του άνοιξε το φρύδι και βγήκε εκτός και για την ΑΕΚ ο Λιβάγια στο 93′, ο οποίος σήμερα είναι εκτός αποστολής).

Η Ένωση έχει καταφέρει να αποδείξει και ότι μπορεί και -κυρίως- ότι θέλει τον φετινό τίτλο. Η μέχρι τώρα πορεία της είναι πολύ καλή και μάλιστα χωρίς… παρατράγουδα με στημένες διαιτησίες και κακό οπαδιλίκι.

Ιδού η Ρόδος, λοιπόν. Το σημερινό ντέρμπι (γιατί φυσικά και είναι ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό κι ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που μπορεί να σε διδάξει το ποδόσφαιρο είναι ο σεβασμός απέναντι στον αντίπαλο, όταν αυτός το αξίζει) το σημερινό ντέρμπι, λοιπόν, πέρα από τα πολύτιμα νικηφόρα φτερά στα πόδια της ΑΕΚ, θα είναι και μία απόδειξη: Η ΑΕΚ έφτασε ως εδώ επειδή είναι η καλύτερη και το αξίζει.

Κι η απόδειξη έχει τη σημασία της, ακριβώς επειδή έχει τη σημασία του ο τρόπος που κερδίζει ο καθένας. Πριν ξεκινήσουν όλα τα δικαστικά παρατράγουδα, με την ευθύνη να βαραίνει τον ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε τοποθετηθεί λέγοντας ότι το πρωτάθλημα κρίνεται στο γήπεδο και όχι στις δικαστικές αίθουσες.

Οπότε σήμερα η Ένωση παλεύει για τη νίκη, την τιμή της και την τιμή του αθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ