Ολυμπιακός : Μιλάμε για κόσμο αλλιώς συνηθισμένο…

Ολυμπιακός : Μιλάμε για κόσμο αλλιώς συνηθισμένο…

Εβλεπε παίκτες να τρέχουν αντί να περιφέρονται. Εβλεπε επιθετικούς να βάζουν την μπάλα κάτω και να μπουκάρουν στην αντίπαλη περιοχή παρασύροντας τους αντιπάλους τους. Εβλεπε περίτεχνους συνδυασμούς, προσωπικές ενέργειες που τον ξεσήκωναν και αμυντικούς με ταχύτητα και τεχνική.

Ο Ολυμπιακός κακοποίησε το ποδόσφαιρο και τιμωρήθηκε να αφήσει δυο βαθμούς στην Λειβαδιά. Η ζημιά είναι μεγάλη γιατί μπορεί να του στοιχίσει την συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κρίμα για τον κόσμο του Ολυμπιακού που βλέπει την ομάδα του να κακοποιεί το άθλημα. Μέχρι πότε θα αναγκάζεται να υπομένει, υποφέροντας αυτή την κάκιστη αγωνιστική εικόνα της ομάδας του που τον κάνει να θλίβεται και να εξοργίζεται.

Μιλάμε για κόσμο αλλιώς συνηθισμένο. Εβλεπε παίκτες να τρέχουν αντί να περιφέρονται. Εβλεπε επιθετικούς να βάζουν την μπάλα κάτω και να μπουκάρουν στην αντίπαλη περιοχή παρασύροντας τους αντιπάλους τους. Εβλεπε περίτεχνους συνδυασμούς, προσωπικές ενέργειες που τον ξεσήκωναν και αμυντικούς με ταχύτητα και τεχνική. Βλέπει κάποιους ανόρεχτους που νομίζουν ότι εκτελούν καταναγκαστική εργασία και αδυνατούν να σκάσουν μια ντρίπλα στον προσωπικό τους αντίπαλο.

Αυτό βλέπουν κι όποιος πει κάτι άλλο είναι σαν να τους κοροϊδεύει. Η κατάσταση αυτή έχει ξεκινήσει από πέρσι. Εγινε δύσκολο να παρακολουθείς τον Ολυμπιακό και να τον ευχαριστιέσαι. Σταμάτησαν τα επιφωνήματα θαυμασμού. Σταμάτησαν οι περίτεχνες ενέργειες, οι γκολάρες, το θεαματικό ποδόσφαιρο. Όλα έγιναν πιο αργά και προβλέψιμα. Παίκτες με υψηλά συμβόλαια και περγαμηνές συνέχισαν να έρχονται αλλά η προσφορά τους μέσα στο γήπεδο ήταν μηδαμινή. Φέτος, σε όλα τα άλλα, ήρθε να προστεθεί και μια άμυνα από ατζαμήδες που ιδρώνουν για να διώξουν σωστά και βρίσκονται εκτεθειμένοι για ψύλλου πήδημα.

Ανακαλέστε στην μνήμα σας την φάση του γκολ που πετυχαίνει ο Λεβαδειακός: Σε μια τυπική σέντρα του Τσιαμπούρη, ο Σισέ μόνος του «πετυχαίνει» την μπάλα όπως-όπως και αντί να την στείλει μπροστά την βγάζει κόρνερ διότι κάνει «τσαφ». Εκτελείται το κόρνερ και ο Μποτία κατά την συνήθειά του, χάνει τον αντίπαλό του. Ο Οτζίτζα πηδάει για καθαρά τυπικούς λόγους και η μπάλα πάει στο κεφάλι του αφύλακτου Νιάσε.

Άλλη φάση: Προς το τέλος, ο Ομάρ κάνει σωστή κίνηση κόβοντας μέσα στην περιοχή. Ο Ρομαό τον βρίσκει μέσα στην περιοχή κι αυτός αντί να την σπρώξει αριστερά του στον Τζούρτζεβιτς που είναι ολομόναχος, κάνει κάτι σαν πλασέ και την προσφέρει στην αγκαλιά τον Εμπασί. Σκέφτεται ο αποσβολωμένος οπαδός του Ολυμπιακού. Αλλον Ομάρ έστειλαν στην Αγγλία και άλλον τους γύρισαν πίσω. Βλέπει τον Μιραλάς να μην μπορεί να σταυρώσει μια –έστω μία – ντρίπλα σε αντίπαλο και αναρωτιέται ποιόν είναι αυτός που μοιάζει τόσο πολύ φυσιογνωμικά σαν αυτόν που είχε φύγει πριν έξι χρόνια.

Οι μόνοι που πάλεψαν με συνέπεια ήταν ο Κούτρης που δεν είναι δα και Γεωργάτος και ο Ανσαριφάρντ που δεν είναι Μήτρογλου. Ο Οφόε φάνηκε κάπως όταν έφυγε από την φωτιά του κεντρικού χαφ πίσω από τον επιθετικό και έπαιζε πιο πίσω που δεν υπήρχαν μαρκαρίσματα. Ο Φορτούνης ήταν κάτω του αναμενομένου και ο Μάριν σκορπούσε θλίψη έτσι όπως σκόνταφτε σε όποιον αντίπαλο βρισκόταν κοντά του. Παίκτες με ακριβά συμβόλαια έχει ο Ολυμπιακός.

Παίκτες με διάθεση και ενέργεια μέσα στον γήπεδο δεν έχει κι αυτό είναι που του στοιχίζει μια αποκρουστική αγωνιστική εικόνα. Ο δε Γκαρθία στέκεται ανίκανος να διορθώσει την κατάσταση, Η διοίκηση πήρε το ρίσκο με την έλευσή του χειμωνιάτικα αλλά δεν της βγήκε. Τουναντίον η έλευσή του συμπίπτει χρονικά με την καθίζηση μια έτσι κι αλλιώς προβληματικής ομάδας.

Τώρα πλέον δεν έχει ούτε την έξωθεν καλή μαρτυρία για να αναλάβει το στήσιμο μια ς νέας ομάδας. Πρώτος αυτός και στη σειρά πολλοί άλλοι άλλο θα πρέπει να αποχαιρετήσουν το προπονητήριο του Ρέντη. Φτου κι από την αρχή χωρίς περιττές δικαιολογίες που συσκοτίζουν τα τεράστια αγωνιστικά ελλείματα και δημιουργούν μάλιστα άλλοθι σε εκείνους που μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και αποκαρδιώνουν τον κόσμο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ