Δεν γίνεται «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»

Δεν γίνεται «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»

Καμιά ομάδα δεν πρόκειται να παρατήσει την χρυσοφόρα προοπτική της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και την δόξα ενός πρωταθλήματος εφόσον της δοθεί η ευκαιρία να το πάρει ακόμα και στα χαρτιά.

Οσοι πήραν πρωτάθλημα επειδή αγωνίστηκε αντικανονικά ο Βάλνερ δεν μπορούν τώρα να αναθεματίζουν την ΑΕΚ που το παίρνει επειδή ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχασαν βαθμούς στα χαρτιά. Δεν γίνεται και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Όταν λέμε ίδια μέτρα και σταθμά θα πρέπει να το εννοούμε.

Ισχύει βεβαίως και για τους οπαδούς της ΑΕΚ που τότε σιχτίριζαν τον Ολυμπιακό επειδή το έπαιρνε στα χαρτιά. Εάν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και να μετράει ο λόγος μας πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ίδιο όλες τις περιπτώσεις. Όταν αντί για αυτό ψάχνουμε γωνία στο δεκάρικο για να δικαιολογηθούμε, τότε δεν αντέχουμε σε σοβαρή συζήτηση και αφήνουμε περιθώρια να γελάει ο κόσμος μαζί μας.

Δεν είναι ωραίο να κρίνεται ένα πρωτάθλημα στις δικαστικές αίθουσες αντί για τους αγωνιστικούς χώρους, όπως δεν είναι ωραίο να κρίνεται από στοχευμένα σφυρίγματα των διαιτητών… Η ΑΕΚ -εφόσον το πάρει τελικά- δικαιούται να το πανηγυρίζει όσο θέλει. Οι οπαδοί της μπορούν να ξεχάσουν όσα ίσως να έλεγαν το 2008.

Η ουσία όμως είναι μία: Καμιά ομάδα δεν πρόκειται να παρατήσει τη χρυσοφόρα προοπτική της συμμετοχής στο Champions League, αλλά και τη δόξα ενός πρωταθλήματος, εφόσον της δοθεί η ευκαιρία να το πάρει ακόμα και στα χαρτιά.

Αυτό ισχύει και για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που είναι λογικό να αισθάνονται πληγωμένοι. Αν κατακάτσει η πίκρα και επικρατήσει η νηφαλιότητα θα αντιληφθούν ότι κι εκείνοι πέρσι επωφελήθηκαν και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να επωφεληθούν από το κουτάκι της μπύρας που πέτυχε τον Ιβιτς.

Κανένας δεν δικαιούται να παριστάνει τον αναμάρτητο κι αυτό είναι μια διαπίστωση που όσοι την ενστερνιστούν θα καταπραΰνουν τον πόνο τους από την απώλεια ενός τίτλου.

Σεβαστή η οπαδική επιλογή του καθενός και τα συναισθήματα που του προκαλεί η αγαπημένη του ομάδα. Να είμαστε όμως ειλικρινείς μεταξύ μας: Σε μια τρυφερή ηλικία κάνουμε μια αυθαίρετη επιλογή που δεν υπακούει σε κάποια κριτική σκέψη από την πλευρά μας. Επιλέγουμε με βάση το οικογενειακό περιβάλλον, το δώρο που μας έκανε ο θείος, ο μεγαλύτερος αδερφός ή ο καλύτερος μας φίλος.

Πρώτα επιλέγουμε και μετά βρίσκουμε «επιχειρήματα» για να στηρίξουμε την επιλογή μας. Να της δώσουμε ένα «ιδεολογικό» άλλοθι. Μετά ανακαλύπτουμε την ιστορία, τη δόξα, την καταγωγή και το μεγαλείο της ομάδας που ήδη υποστηρίζουμε.

Είναι κρίμα λοιπόν μια αυθαίρετη επιλογή σε τρυφερή ηλικία να γίνεται αιτία να παραιτούμαστε από την κριτική σκέψη, την αντικειμενική επιχειρηματολογία, τον ορθολογισμό. Ας αφήσουμε λοιπόν όσους θέλουν να πανηγυρίσουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κι ας στεναχωρηθούμε που αυτό το πρωτάθλημα (που μέχρι λίγο καιρό πριν χαρακτηριζόταν αμφίρροπο και συναρπαστικό) κρίνεται τελικά στα χαρτιά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ