Για 43 μήνες αιχμάλωτος

Για 43 μήνες αιχμάλωτος

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τη «μία ημέρα» της αθώωσης του Βαγγέλη Μαρινάκη σε σχέση με τους 43 μήνες ταλαιπωρίας.

ΤΕΛΟΣ καλό όλα καλά για τον Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με την περιβόητη υπόθεση της δήθεν «εγκληματικής οργάνωσης». Και διαβάζεις δύο μέρες τώρα, για τη ταλαιπωρία που υπέστη ο εφοπλιστής. Για το κρέμασμα στα μανταλάκια πριν ακόμα αποφασίσει γι αυτόν η Δικαιοσύνη. Τρίχες κατσαρές. Όταν κάτι δεν σε αφορά προσωπικά, ξεχνάς εύκολα. Δεν έχεις λόγους να θυμάσαι. Δεν σε ενδιαφέρει. Ακόμα κι αυτοί που υπερασπίζονται το αφεντικό του Ολυμπιακού, δεν θυμούνται, ούτε τα μισά. Το ότι για τέσσερα σχεδόν χρόνια, είχαν τυλίξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε μία κόλλα χαρτί, ήταν το λιγότερο. Το πόρισμα-Κορέα, ο ανακριτής διαφθοράς Γ.Ανδρεάδης, ο εισαγγελέας Δασκαλοπούλος αλλά και πολλοί άλλοι τον είχαν στήσει, στο εκτελεστικό απόσπασμα. Ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε, το στόρι κάνοντας ένα φλας-μπακ.

ΑΠΟ τον Αύγουστο του 2014, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε κληθεί να εξετασθεί σαν ύποπτος, ήταν υπόλογος:
-Για ένταξη συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
-Για απάτη εκβίαση και αλλοίωση της έκβασης ποδοσφαιρικών αγώνων κατ εξακολούθηση.
-Ότι η εγκληματική αυτή οργάνωση έστηνε παιχνίδια, όπως το Βέροια-Ολυμπιακός (κατάθεση Δ.Μελισσανίδη) Ολυμπιακός-Ατρόμητος (κατάθεση Τάκη Φύσσα)
-Με διαρροές για τζίρο (και κατ επέκταση κέρδη) εκατομμυρίων Ευρώ στο Στοίχημα.
-Με την επιβολή περιοριστικού όρου, να μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο.
-Με δημοσιεύματα ότι επίκειται ποινή αποκλεισμού του Ολυμπιακού, από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
-Με τον Αλέξη Δέδε (τότε γενικό διευθυντή της ΑΕΚ και σήμερα γενικό κουμανταδόρο στην ΕΠΟ) να διερωτάται μέσω fb αν ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.
-Με τον Β.Μαρινάκη να υποχρεώνεται μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος, σε παραίτηση από τη προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός κι από το ΔΣ του Δήμου Πειραιά.
-Με τον εισαγγελέα Στ.Δασκαλόπουλο να ζητά τη προσωρινή του κράτηση, επειδή παραβιάζει συστηματικά τη δικαστική απόφαση περί απαγόρευσης της ενασχόλησής του, με το ποδόσφαιρο.
-Με δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού και εγχώριου Τύπου, ότι οσονούπω, επιβάλλεται στον Ολυμπιακό η ποινή υποβιβασμού στη Β Εθνική.
-Με ανοιχτό το θέμα ότι οφείλει να μεταβιβάσει τις μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός που έχει στη κατοχή του.

ΟΛΑ αυτά και κάποια άλλα, όχι για μία-δύο εβδομάδες η πέντε-έξι μήνες, αλλά για τρεισήμισι και πλέον χρόνια. Από τον Αύγουστο του 2014, μέχρι χθες Δευτέρα, που ήρθε ο Άρειος Πάγος να τα πετάξει στα σκουπίδια. Όχι μόνο για τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού, αλλά για τον οικογενειάρχη Βαγγέλη Μαρινάκη. Βάλε εσύ στη παλάντζα, από τη μία τους 43 μήνες ομηρίας, κι από την άλλη, την για 24 ώρες αποκατάστασή του, ύστερα από την αθωωτική απόφαση του Αρείου Πάγου. Κι όλα αυτά από μία ανώνυμη καταγγελία που κρίθηκε αξιόπιστη και άξια διερεύνησης. Όπως επίσης από ανώνυμη καταγγελία έχει ξεκίνησε και η εμπλοκή του στην υπόθεση του Νoor 1.

Στη μουσική επιλογή Keith Richards & Norah Jones-Love Hurts.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ