Παναθηναϊκός : Ανακοίνωση που μένει στην ιστορία…

Παναθηναϊκός : Ανακοίνωση που μένει στην ιστορία…

Η φράση «ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να υποβιβαστεί», αποτελεί προσβολή για την ιστορία του «τριφυλλιού» και βιάζει την ψυχή κάθε φίλου του «τριφυλλιού».

Στον Παναθηναϊκό εδώ και χρόνια, αλλά ειδικά την τρέχουσα σεζόν έχουμε ξεχάσει τα αυτονόητα. Πώς να μην συμβεί, αφού αρκετοί απ’ αυτούς που πέρασαν από τον σύλλογο κι ακόμα βρίσκονται σε αυτόν δεν γνωρίζουν ποια είναι τα αυτονόητα.

Εδώ και αρκετό καιρό αρνιόμουν να γράψω, να πληκτρολογήσω τα γράμματα που συνθέτουν τη λέξη «υποβιβασμός». Ακόμα και τον περασμένο Οκτώβριο ή Νοέμβριο που άρχισαν οι πρώτες καταγγελίες για αφαίρεση βαθμών, επειδή δεν τηρήθηκαν οι διακανονισμοί, κανείς δεν σκέφτηκε το μοιραίο. Τον Δεκέμβριο η διοίκηση πανηγύριζε κι έλεγε στους πιστωτές ότι η ΟΥΕΦΑ σεβάστηκε το brand name του Παναθηναϊκού και έδωσε διορία. Κάντε κι εσείς το ίδιο. Κοροϊδία… Κάθε μέρα έγραφαν και μία ντροπιαστική σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Τον Γενάρη κι αφού άρχισαν να φεύγουν και οι Βιγιαφάνιες, Μολέντο, Χίλιεμαρκ, ενώ είχαν ήδη αποχωρήσει και οι Τσάβες, Χουλτ, Σιλά όλοι σκέφτηκαν ότι αγωνιστικά υπάρχει πρόβλημα. Ούτε εκείνη την περίοδο, όμως, πέρασε από το μυαλό όλων το μοιραίο. Το ίδιο διάστημα, ωστόσο, άρχισε να διαρρέει από ορισμένα αξιόλογα στελέχη που πλέον δεν είναι στον Παναθηναϊκό, ότι η άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα είναι δύσκολη έως απίθανη περίπτωση. Για την ΟΥΕΦΑ δεν το συζητούσαν καν. Ήταν βέβαιοι. Δικαιώνονται με τον πιο πικρό τρόπο. Διέκριναν ότι ο Αλαφούζος δεν βάζει χρήματα. Και το χειρότερο ότι έχει κρατήσει δίπλα του ανθρώπους που δεν ψάχνουν λύση, αλλά ως συνήθως κοιτούν να χρυσώνουν το χάπι και να μην του χαλούν χατίρι. Το έχουμε ξαναπεί. Οι αυλοκόλακες πολλές φορές είναι χειρότεροι από τον μεγαλύτερο εχθρό.

Μας τα είχαν πει, αλλά τόσο εμείς όσο κι εκείνοι, οι οποίοι γνώριζαν καλά τα προβλήματα, μέσα μας λέγαμε: «Παναθηναϊκός είναι. Κάτι θα γίνει και θα τη γλιτώσουμε». Τι θα γίνει δεν το ξέραμε και δεν το ξέρουμε ούτε τώρα. Τη μία, λέγαμε θα πληρώσει ο Αλαφούζος, την άλλη ότι θα περάσει από την Κυβέρνηση νόμος για 120 δόσεις, για 36 δόσεις, ότι θα μπει σε ειδική διάταξη και τέλος ότι θα αλλάξει και η ποινή για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες. Τίποτα δεν έγινε. Από τη μία παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου φτάσαμε σ’ αυτή της 25ης Μαρτίου και μεσολάβησε μόνο κοροϊδία. Αφού αρχικά επιβεβαιώθηκε ότι η Ευρώπη δεν τους νοιάζει, βλέπουμε ότι δεν τους ενδιαφέρει τόσο και η Σούπερ Λίγκα.

Και καταλήξαμε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός λίγο πριν της 23.00 τη Δευτέρα. Μία ανακοίνωση που αρχικά σε κάνει να γελάς διαβάζοντας για προσπάθειες της διοίκησης. Τόσο καιρό δηλαδή τι έκαναν; Απλά ήταν και είναι τα πράγματα. Βάζεις λεφτά και καθάρισες. Μετά σκέφτεσαι αισιόδοξα. «Δεν πρόκειται να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός». Συμπεραίνεις ότι κάτι θα γίνει. Θα πληρώσει ο Αλαφούζος ή θα γίνει κάτι άλλο παρασκηνιακά για να αποφύγει την ποινή.

Μία στιγμή, όμως. Φιλτράρεις τα πάντα και αυτό που διαπιστώνω είναι ότι δεν θα ξεχάσω, όπως και όλοι πιστεύω, ότι σε επίσημη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού δημοσιεύθηκε αυτή η φράση. Ούτε σε καφενείο ακούστηκε, ούτε στα τηλέφωνα. Σε επίσημη ανακοίνωση του «τριφυλλιού» αναφέρεται το συγκεκριμένο ρήμα. Αυτό και μόνο αποτελεί ντροπή. Αυτό και μόνο σημαδεύει την ιστορία του Παναθηναϊκού. Τα υπόλοιπα λόγια είναι περιττά. Μας είπε η ΠΑΕ ότι δεν νοείται να πέσει ο Παναθηναϊκός. Δηλαδή το αυτονόητο. Αυτοί είναι ικανοί να σωθεί ο Παναθηναϊκός και να πανηγυρίζουν την… επιτυχία.

ΥΓ.: Για να βγει αυτή η… ιστορική ανακοίνωση κοντέψαμε να πιάσουμε μεσάνυχτα. Από τη στιγμή που νωρίς το απόγευμα δεν πέρασε η τροποποίηση της ποινής, πέρασαν ώρες για μία επίσημη θέση κι ενώ ο κόσμος ήταν στα κάγκελα. Με αυτή την αποφασιστικότητα θα διαπραγματευτούν και με τους πιστωτές…

ΥΓ.1: Μία ακόμα μέρα φεύγει κι ένας επιχειρηματίας από τους πολλούς Παναθηναϊκούς με γεμάτο πορτοφόλι, δεν έχει βρεθεί να βοηθήσει. Μία ταμειακή διευκόλυνση. Τίποτα.

ΥΓ.2: Κατάφερε ο Αλαφούζος να λένε οι Ολυμπιακοί ότι «εμείς ψηφίσαμε να μείνετε. Δεν νοείται πρωτάθλημα χωρίς τον Παναθηναϊκό». Που φυσικά δεν ισχύει, διότι ήξεραν ότι δεν περνάει η τροποποίηση. Δεν έβγαιναν τα κουκιά. Πονόψυχοι, νοιάζονται για το καλό του ποδοσφαίρου εδώ και 22 χρόνια τώρα… Αμέσως βραβείο fair play στα παιδιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ