Βολεύει καλύτερα το μαύρο σκοτάδι!

Βολεύει καλύτερα το μαύρο σκοτάδι!

Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι βέβαιο ότι δεν θα χρειαστεί να το διακόψουμε ξανά;

Από τότε που είχαν προκύψει οι «δικαστικές υποθέσεις», όχι οι αθλητικές, αλλά οι… πολιτικές, είχαμε επισημάνει ότι οι πρόεδροι του Ολυμπιακού είναι σαν τα βουνά που είναι μαθημένα στα χιόνια.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη, είναι γεγονός, φάρσα, καθώς το ίδιο που γινόταν επί Κόκκαλη, μας συμβαίνει τώρα και με τον Μαρινάκη. Στην αρχή είναι… χιονοστιβάδα οι αποκαλύψεις που συνοδεύουν τις διώξεις, πλην όμως στο τέλος της ημέρας οι υποθέσεις δεν φτάνουν ούτε καν στην ακροαματική διαδικασία.

Πως γίνεται και με τις… διακοπές του πρωταθλήματος; Κάπως έτσι ένα πράγμα, γιατί κι αυτές μας έχουν γίνει ρουτίνα. Όταν κάτι δεν πάει καλά βρίσκουμε τη λύση με το να κατεβάζουμε τον διακόπτη, προφανώς γιατί το μαύρο σκοτάδι βολεύει καλύτερα σε τέτοιες περιπτώσεις, αν και στο… ξημέρωμα μας προκύπτουν οι αποφάσεις της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ, οπότε αναρωτιέται κανείς τι είναι προτιμότερο, το σκοτάδι ή το φως;

Κι αφού ολοκληρώθηκαν οι «διαβουλεύσεις» τώρα θα παρθεί και η απόφαση για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αν και κανείς δεν έχει καταλάβει πέρα από το γιατί σταμάτησε, κυρίως για το τι άλλαξε και θα τσουλήσει και πάλι η μπάλα στα γήπεδα.

Να αποκτήσαμε άραγε τους … αυστηρούς νόμους; Κι αν ναι, ποιοι είναι αυτοί; Και σε αυτό το ενδεχόμενο όμως σε τι θα μας χρησιμεύσουν, αφού στην πρώτη «στραβή» θα το διακόψουμε ξανά; Κανείς δεν έχει καταλάβει το «κρυφτούλι» που παίζεται τούτες τις μέρες αν κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από κανέναν.

Όλος ο κόσμος αντιλαμβάνεται το τι γίνεται μέσα και έξω από τα γήπεδα, ενώ αν και εφόσον ολοκληρωθεί αυτό το πρωτάθλημα, τότε η ομάδα που θα κάνει τη φιέστα θα πρέπει να έχει στην απονομή και τους… δικηγόρους της και μάλιστα σε περίοπτη θέση-μην κλέψουν όλη τη δόξα οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές.

Αυτό το ποδόσφαιρο ονειρεύονταν όσοι μας μιλούσαν για την «κάθαρση»; Τόσο … συναρπαστικό το ήθελαν το πρωτάθλημα, ώστε να μην ξέρει κανείς από τους θεατές όταν φεύγουν από το γήπεδο ούτε το πόσο έληξε το ματς που παρακολούθησαν ή και δεν παρακολούθησαν;

Δεν θα μας βγάλει πουθενά αυτή η ιστορία και το ξέρουμε όλοι μας. Αν δεν βάλουμε μία τάξη και δεν τηρήσουμε έστω και τα στοιχειώδη, τότε θα επιτύχουμε από μόνοι μας το grexit κι ας μην το έχουμε πάρει χαμπάρι ή ας μην το παραδεχόμαστε, συνεχίζοντας να ζούμε σε μία δική μας εικονική πραγματικότητα.

Ποιος ξένος παίκτης επιπέδου και ποιος ξένος εγνωσμένης αξίας προπονητής θα θελήσει να δουλέψει στην Ελλάδα; Να χτίσει την καριέρα του πάνω στις… διακοπές του πρωταθλήματος ή να πηγαίνει στο γήπεδο και να μην ξέρει πως και από πού θα φύγει;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ