Παναθηναϊκός : Τόσο δύσκολη είναι μία συνάντηση…

Παναθηναϊκός : Τόσο δύσκολη είναι μία συνάντηση…

Ο Γιαννακόπουλος περιμένει μία απάντηση του Αλαφούζου και ο τελευταίος επιμένει έως τώρα ότι δεν λόγο να το πράξει.

Στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη επικοινωνιακούς χειρισμούς. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι ειλικρίνεια, ουσία και κυρίως χρήμα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του έστειλαν μία επιστολή την περασμένη Κυριακή στον Γιάννη Αλαφούζο. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το επόμενο διήμερο διέρρεε ότι δεν συμφωνεί τόσο με τον όρο της αποκλειστικότητας κι αυτό, όπως αναφέραμε, έχει μία λογική. Είναι θέμα χρόνου. Δεν έχει αντίρρηση να περιμένει τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, αλλά το ζητούμενο είναι για πόσο; Και τι θα γίνει αν στο μεταξύ προκύψει άλλος ενδιαφερόμενος. Αν για παράδειγμα, οι ομογενείς από την Αμερική που υποστηρίζουν ότι ετοιμάζουν πρόταση, κάνουν τελικά κίνηση.

Στον Τύπο είχε επισημανθεί από τις 22 του μήνα, την περασμένη Πέμπτη, ότι ο Αλαφούζος δεν προτίθεται ν’ απαντήσει στην επιστολή. Αν θ’ αλλάξει άποψη τις προσεχείς ημέρες δεν το γνωρίζουμε. Την ίδια μέρα κι εδώ στο to10.gr αναπαράχθηκε η πληροφορία. «Συνεργάτες του Αλαφούζου έλεγαν πως δεν έχει πρόβλημα να δώσει τον πρώτο λόγο στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, αλλά ακόμη δεν υπάρχει λόγος να απαντήσει στην επιστολή που έχει στα χέρια του. Ένας στέλεχος της ΠΑΕ είπε χαρακτηριστικά: «Ούτε στην υπόθεση με το Γουδή, δεν πήρε θέση. Ο Αλαφούζος περιμένει. Μακάρι όλα να κυλήσουν ομαλά και να έρθει ο Γιαννακόπουλος να πάρει τον Παναθηναϊκό, θα του ανοίξει αμέσως την πόρτα’»».

Την Παρασκευή ξεκίνησε, λοιπόν και συνεχίστηκε και χθες στα ΜΜΕ επιρροής του Γιαννακόπουλου να εκφράζεται η απορία γιατί δεν απαντάει ο Αλαφούζος. Το σωστό αυτό είναι. Να απαντήσει. Δέχθηκε μία επιστολή από τον Γιαννακόπουλο και τους σπουδαίους συμπαίκτες που έχει μαζί του κι ακόμα κι αν δεν το επιθυμεί, από ευγένεια και μόνο, θα έπρεπε να εκφράσει τη θέση του. Σε τι συμφωνεί, σε τι διαφωνεί. Και δεν χρειάζεται να γίνει δημόσια διαβούλευση.

Ας υποθέσουμε, πάντως, ότι δεν απαντάει ο Αλαφούζος. Και πάλι ενδεχομένως να είναι ήσσονος σημασίας. Ίσως να μετράει για τους τύπους. Ως μία εγγύηση για να προχωρήσει το πρότζεκτ. Διότι απολύτως λογικά σου λέει ο Γιαννακόπουλος και οι συνεταίροι του «πώς να ελπίζουμε σε κερδοφορία και τι να το κάνουμε ένα νέο γήπεδο, αν δεν πάρουμε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός;». Ωραίες, λοιπόν, οι επιστολές για το καθαρά τυπικό κομμάτι. Μία συνάντηση, όμως, θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα άμεσα. Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα.

Ο Αλαφούζος θέλει να δώσει τις μετοχές του και πρέπει να επιζητεί να βρεθεί άμεσα λύση. Η βασικότερη αυτή τη στιγμή είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, άρα θα μπορούσε κάλλιστα να τον καλέσει για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι. Ανεξάρτητα την επιστολή. Ο Γιαννακόπουλος στον αντίποδα θέλει να βγάλει από τη δύσκολη θέση την αγαπημένη του ομάδα και επίσης να συμμετάσχει σε ένα πρότζεκτ που θα έχει, όπως αναφέρουν στους αριθμούς που παρουσίασε πρόσφατα η Redstone, τεράστια κερδοφορία.

Τι πιο απλό από το να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση των δύο ανδρών. Και αν είναι εφικτό παρουσία και των συμπαικτών του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ. Η μία πλευρά να ενημερώσει για τις προθέσεις της, πόσο καιρό θα περιμένει την κυβέρνηση και τι σκοπεύει να κάνει αν δει καθυστέρηση. Η άλλη πλευρά, αυτή που καίγεται να δώσει την ΠΑΕ και έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη ζημιά στον σύλλογο, οφείλει να είναι ξεκάθαρη. Αν υπάρχει άλλος επενδυτής, τι χρέη σκοπεύει ν’ αναλάβει, το άμεσο μέλλον της ομάδας (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο υποβιβασμός θ’ αποφευχθεί). Ωραίες, λοιπόν, οι επιστολές, αλλά πάντα είναι καλύτερο να κοιτάς τον άλλον στα μάτια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ