Το… καθάρισε η «κάθαρση»!

Το… καθάρισε η «κάθαρση»!

Σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου η «νέα τάξη πραγμάτων» οδήγησε στον γκρεμό το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Στο βωμό της… εξυγίανσης έγιναν όλα αυτά τα «πράγματα και θαύματα» που είδαμε τον τελευταίο καιρό στα γήπεδα της χώρας μας. Με σκοπό να πέσει ο Ολυμπιακός από την κορυφή, στην οποία βρισκόταν εδώ
και 20 χρόνια, ώστε να αποκτήσει και ενδιαφέρον το πρωτάθλημα δια της μεθόδου της «αλλαγής» και να προκύψει ξανά νόημα στις Κυριακές κάποιων.

Ποια ήταν η κατάληξη; Λουκέτο στα γήπεδα, αν και τούτη τη φορά η διεκδίκηση του τίτλου αφορούσε τις συμμαχικές ομάδες, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, από τη στιγμή που το τρίτο μέλος της παρέας, ο Παναθηναϊκός είχε αποχωρήσει προ πολλού, «προδομένος» από τους ίδιους τους «φίλους» του και μάλισα εις διπλούν. Και λόγω της «χαριτωμένης» διαιτησίας του Κύζα στον ημιτελικό του κυπέλλου και εξαιτίας της αποχώρησης του ΠΑΟΚ από τη Λεωφόρο, για τον τραυματισμό του Ίβιτς.

Ο Ολυμπιακός ήταν έξω από όλα. Την ΕΠΟ, την Σούπερ Λίγκα και φυσικά από τα κέντρα της εξουσίας. Τούτη τη φορά όλη η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους «εξυγιαντές» και το αποτέλεσμα σοκάρει: σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου το «καθάρισε» το ελληνικό ποδόσφαιρο η ίδια η… κάθαρση.

Και τι δεν είδαμε να συμβαίνει σε τούτη τη διαδρομή. Να δίνονται πέναλτι σε μαρκαρίσματα που έγιναν εκτός περιοχής και να κατακυρώνονται γκολ οφσάιντ. Πέρα από όλα τα υπόλοιπα «ψιλά» που ήταν πάντα εις βάρος του Ολυμπιακού και υπέρ των άλλων. Κατά σύμπτωση τα… ανθρώπινα λάθη των διαιτητών είχαν συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Μόνον που όταν προέκυψαν και σε αγώνα ανάμεσα σε «συμμμάχους», τότε ήρθε και η «έκρηξη» και μπήκε ξανά το λουκέτο, ίσως γιατί ήταν πιο δύσκολο στους… αρμόδιους να εφαρμόσουν τους νόμους. Πονεμένη ιστορία κι αυτή και φυσικά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα από τη στιγμή που θα μείνουν για να «σώσουν» το ποδόσφαιρο αυτοί που το οδήγησαν τόσο γρήγορα στην καταστροφή.

Από τους νόμους της μπάλας δεν μπορεί όμως να ξεφύγει κανείς. Κυρίως από τους άγραφους. Κι ότι και να μας πούνε τώρα ότι θα εφαρμόσουν, προκειμένου να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα, οι υποστηρικτές της «εξυγίανσης» θα έχουν στο τέλος της διαδρομής ένα ακόμη «τεστ» να τους περιμένει. Αν η ΑΕΚ αποκλείσει την Λάρισα, τότε θα αντιμετωπίσει ξανά τον ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου σε μία «επανάληψη» της περσινής μεταξύ τους αναμέτρησης στο Βόλο, που έκανε… θραύση, από όλες τις πλευρές.

Λες και το πραγματικό ποδόσφαιρο τους έχει στήσει και πάλι καρτέρι και τους περιμένει για μία ακόμη «τιμωρία». Κι όλα αυτά ενώ εκκρεμεί η απόφαση των οργάνων για τον πρόσφατο μεταξύ τους αγώνα της Τούμπας. Κάποια στιγμή μπορεί να μάθουμε και την ετυμηγορία τους εκτός κι αν μας προκύψουν και τα… αξημέρωτα βράδια! Όλα είναι πιθανά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ