Ο ξεχωριστός κύριος Τσιγκρίνσκι

Ο ξεχωριστός κύριος Τσιγκρίνσκι

Η ανανέωση του συμβολαίου του Ουκρανού στόπερ που έρχεται, το πλάνο για την περαιτέρω αξιοποίησή του εντός ΑΕΚ και η τεράστια προσφορά του στην ομάδα, που δεν περιορίζεται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που έρχονται από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι πολύ κοντά στο να δώσει τα χέρια με την ΑΕΚ. Υπογράφοντας νέο συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και συνεχίζοντας την καριέρα του στην Ένωση. Πρόκειται για μια εξέλιξη που εφόσον επιβεβαιωθεί θα αποτελέσει την αρχή από μια σειρά ανανεώσεων που… έρχονται. Καθώς τον ίδιο δρόμο με τον «Τσίγκρι» είναι πιθανό να ακολουθήσουν και οι Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Κονέ (με την ΑΕΚ να τον αγοράζει από την Ουντινέζε, μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του).

Ωστόσο το θέμα του Τσιγκρίνσκι είναι διαφορετικό. Μιλάμε για έναν παίκτη που πήρε πρόπερσι την απόφαση να μετακομίσει στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω του την προοπτική του να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Ωστόσο η ευκαιρία του πρωταθλητισμού που του παρέχει η ΑΕΚ, τον έκαναν να πει το «ναι». Αποτελώντας από εκείνη τη στιγμή και μετά σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον Δικέφαλο αλλά και γενικότερα το ελληνικό πρωτάθλημα.

Είναι ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη και χαρακτήρα ο Ουκρανός στόπερ και η παραμονή του στην ΑΕΚ, θα είναι τεράστια υπόθεση για την Ένωση. Όχι μόνο για τους… προφανείς λόγους, δηλαδή τα όσα μπορεί να προσφέρει αγωνιστικά. Ο Τσιγκρίνσκι είναι μια τεράστια προσωπικότητα του ποδοσφαίρου, με παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο. Και ήδη η επιρροή του στους νεότερους παίκτες στα Σπάτα είναι τεράστια. Άπαντες εντός ΑΕΚ πίνουν νερό στο στόμα του Ουκρανού στόπερ, που αποτελεί παράδειγμα για όλους μέσα στην ομάδα.

Όμως και ο Τσιγκρίνσκι δείχνει από την πλευρά του αντίστοιχα συναισθήματα προς τον οργανισμό ΑΕΚ. Αντιμετωπίζοντας την ομάδα με σεβασμό και δείχνοντας εμπράκτως τη διάθεση να αποτελέσει κομμάτι της για πολλά χρόνια. Ακόμα και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του. Το τελευταίο ας το κρατήσουμε γιατί εφόσον επισημοποιηθεί η ανανέωση του συμβολαίου του Ουκρανού στόπερ, θα μοιάζει μάλλον ως δεδομένο.

Ο Τσιγκρίνσκι έχει βρει στην ΑΕΚ το περιβάλλον που αναζητούσε. Απολαμβάνοντας τη στήριξη της ομάδας στις –πολλές- δύσκολες στιγμές που του παρουσιάστηκαν σε αυτή τη διετία και νιώθοντας μέλος μιας οικογένειας. Με το τελευταίο στοιχείο να παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο να φτάσουμε μια «ανάσα» από την επικύρωση της επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Όσο το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Τσιγκρίνσκι ήταν στον «αέρα», ο Ουκρανός στόπερ δέχθηκε κρούσεις από αρκετές ομάδες. Όπως η Ντιναμό Κιέβου, σύλλογοι από την Τουρκία ή ακόμα και την Ελλάδα. Με τις προφορικές προτάσεις που μεταφέρθηκαν στην πλευρά του να είναι μάλιστα καλύτερες οικονομικά σε σχέση με εκείνη της ΑΕΚ. Η οποία να σημειώσουμε πως ανέβασε την πρότασή της προς τον Τσιγκρίνσκι, πλησιάζοντας έτσι τα «θέλω» του παίκτη. Και πάλι όμως, ο Ουκρανός στόπερ είχε στα χέρια του την προοπτική να κερδίσει ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Όμως φαίνεται πως αυτό δεν αποτελεί το κριτήριο για την επόμενη μέρα στην καριέρα του. Αφού όλα όσα έχει σήμερα στην Ελλάδα αγωνιζόμενος με την ΑΕΚ, υπερισχύουν στη ζυγαριά. Γι’ αυτό και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει την απόφαση να κλείσει την καριέρα του στη χώρα μας και στην Ένωση. Με τον τρόπο που πρέπει. Βάζοντας στην τροπαιοθήκη του το φετινό πρωτάθλημα που… έρχεται, αλλά και τους τίτλους που ο ίδιος και η ΑΕΚ θέλουν να κατακτήσουν στα χρόνια που ακολουθούν. Με τον Τσιγκρίνσκι να αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες του κορμού που έχει ήδη φτιάξει η ΑΕΚ και δίνοντας παράλληλα τα φώτα του στη φουρνιά που έρχεται πίσω από αυτόν και θα βγει στην πρώτη γραμμή σταδιακά. Έχοντας πάρει τις σωστές βάσεις, από τον καλύτερο. Από έναν άνθρωπο και αθλητή που όμοιό του, είχαμε χρόνια να δούμε στο ποδόσφαιρο της χώρας μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ