Ελλάδα – Ελβετία : Της λείπει το μισό γήπεδο!

Ελλάδα – Ελβετία : Της λείπει το μισό γήπεδο!

Η Εθνική Ελλάδος θα πρέπει να βρει τις λύσεις και στο κομμάτι της επίθεσης!

Πες μου την Εθνική σου ομάδα, για να σου πω τι ποδόσφαιρο έχεις! Από το βασικό θεώρημα της μπάλας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση η Ελλάδα, από τη στιγμή μάλιστα που τον τελευταίο καιρό οι εικόνες από τα γήπεδά της με επίκεντρο την Τούμπα ταξιδεύουν σε όλον τον πλανήτη και προφανώς δημιουργούν δυσάρεστη έκπληξη.

Το βασικό προαπαιτούμενο και για τη νέα προσπάθεια είναι να βρει η εθνική μας ομάδα τη λύση στο πρόβλημα του γκολ. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον Μήτρογλου, αλλά αφορά γενικότερα το κομμάτι της δημιουργίας.

Σέντερ φορ δεν έχει προκύψει μετά τον «Μητρογκόλ», αν αναλογιστεί κανείς ότι στην τριάδα των σκόρερ του πρωταθλήματος βρίσκονται οι Πρίγιοβιτς, Ανσαριφάρντ και Κόντε. Άρα ποιος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας φορώντας τη γαλάζια φανέλα; Δύσκολο να βρεθεί.

Πέρα από αυτό θα πρέπει να υπάρξουν και οι προϋποθέσεις για να έρθει το γκολ. Το κομμάτι της δημιουργίας στηρίζεται κυρίως στον Κώστα Φορτούνη, απόντος και του Μάνταλου και η στατιστική του φιλικού αγώνα με την Ελβετία μας το επιβεβαιώνει απόλυτα καθώς αναφέρει το «3-8» στις τελικές προσπάθειες.

Έτσι κι αλλιώς η δική μας ομάδα στηρίζεται στην άμυνα, αφού αυτήν άφησε ως παρακαταθήκη ο Ότο Ρεχάγκελ μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Για αυτό και η Ελλάδα έγινε εργοστάσιο παραγωγής στόπερ που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, από τον Μανωλά μέχρι τον Ρέτσο που είναι το πρόσφατο παράδειγμα, αφού πήγε στη Γερμανία με το ποσό ρεκόρ για μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή των 22 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στην τελευταία απόπειρα η Άρσεναλ απέκτησε από τον ΠΑΣ Γιάννινα τον Μαυροπάνο.

Όλα αυτά είναι καλά, όμως δεν είναι καθόλου απλό να πας μπροστά και να φτάσεις ξανά στην επιτυχία με την τακτική του μισού γηπέδου. Σου λείπει το… υπόλοιπο κι αν δεν βρεις έναν τρόπο να το αλλάξεις, τότε θα μένεις έξω από τα πιο σημαντικά ραντεβού. Κι αυτό γιατί στα προκριματικά έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες με πιο χαμηλά κυβικά, σε ματς που σου «ζητάνε» να βγεις μπροστά, να σκοράρεις και να νικήσεις.

Η τακτική της άμυνας σε εξυπηρετεί όταν έχεις απέναντί σου πιο ισχυρούς αντιπάλους, για αυτό και η Ελλάδα πάλεψε τα παιχνίδια με το Βέλγιο και τη Βοσνία αλλά έμεινε στο μηδέν απέναντι στη Εσθονία και μάλιστα στο Καραϊσκάκη.

Θα πρέπει λοιπόν ο Σκίμπε να φροντίσει για αυτό το θέμα και να μην προσπαθεί να κρατήσει τις «ισορροπίες» για χάρη της συμμαχίας και της ΕΠΟ του Γραμμένου. Ούτε να κάνει δηλώσεις ότι θα ήθελε να παίξει στην… Τούμπα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ