Άρης- Ολυμπιακός: Επιτέλους δώστε του την μπάλα!

Άρης- Ολυμπιακός: Επιτέλους δώστε του την μπάλα!

Τι να γράψεις για αυτό το παιχνίδι. Με το που τελείωσε το ματς στο ΟΑΚΑ, μιλούσα με έναν άνθρωπο που ζει από το μπάσκετ και καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα: Η πίεση τώρα είναι από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Τι να γράψεις για αυτό το παιχνίδι. Με το που τελείωσε το ματς στο ΟΑΚΑ, μιλούσα με έναν άνθρωπο που ζει από το μπάσκετ και καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα: Η πίεση τώρα είναι από την πλευρά του Ολυμπιακού. Ο Αρης δεν είχε να χάσει τίποτα. Αντιθέτως, ένιωθε πως τώρα είναι η ευκαιρία του. Σκεφτείτε: Εάν περνούσε ο Παναθηναϊκός, οι ελπίδες του ήταν ελάχιστες σε ένα ουδέτερο γήπεδο. Με την ΑΕΚ όμως; Διαφορετικά τα πράγματα…

Ταυτόχρονα οι «ερυθρόλευκοι» είδαν ένα απροσδόκητο δώρο να έρχεται προς το μέρος τους. Μακριά ο «αιώνιος» αποκλεισμένος από τον τελικό. Το βάρος λοιπόν όλο και μεγάλωσε για τους παίκτες του Σφαιρόπουλου. Βάλτε και την κούραση μέσα, γιατί για άλλη μία φορά η ΕΟΚ δεν νοιάστηκε καν για τις ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωσή της. Κάτι παραπάνω από 40 ώρες πέρασαν από το ματς της Βαρκελώνης. Ε και; Τι τη νοιάζει θα μου πείτε.. Πότε την ένοιαξε θα σας απαντήσω…

Το μοναδικό που μπόρεσα να αποκομίσω από το ματς με τον Αρη (κολλύριο χρειάστηκε για να το δω, πόσο ΧΑΛΙΑ μπάσκετ) ήταν το ότι ο Γιάνις Στρέλνιεκς ΠΡΕΠΕΙ να παίρνει την μπάλα και να μην την κουβαλάει καθόλου.

Σύμφωνος, δεν υπάρχει ο Σπανούλης για να μαζεύει τους αντιπάλους επάνω του. Σύμφωνος, ο Ρομπερτς είναι σκιά του εαυτού του ψάχνοντας να βρει τα πατήματά του έπειτα τους τραυματισμούς που έχει βγάλει. Σύμφωνος, ο Μάντζαρης παίζει με ένα πόδι και ενέσεις τόσο καιρό.

Αλλά όχι. Δεν γίνεται να τον χαραμίζεις αφήνοντάς τον να τρέχει αριστερά δεξιά. Του δίνεις το σουτ όταν πρέπει. Στην αδύναμη πλευρά, μετά από σκριν, χωρίς να τον φθείρεις. Γενικότερα ψάχνεις πώς να επωφεληθείς από το φαρμακερό του τρίποντο. Στο τέλος μίλησε η ποιότητα του Ολυμπιακού, αλλά και η δυνότητά του από τα 6,75μ. Τρία τρίποντα «μαχαιριές» από έναν παίκτη που για αυτό ήρθε στον Πειραιά. Να ξορκίσει το φάντασμα του Λοτζέσκι από τα 6,75μ, και να πάρει τις λίγες προσπάθειες που αναλογούσαν στον Γκριν.

ΥΓ1 Είμαι της άποψης ότι κάθε τρόπαιο είναι πολύτιμο για όλους τους συλλόγους. Εγώ θέλω η ομάδα μου να τα παίρνει όλα και δεν μειώνω τους θεσμούς. Από την άλλη. Είναι φοβερό το ότι τόσο καιρό κάποιοι… κορόιδευαν αυτούς που έλεγαν «Σιγά μωρέ, το κυπελλάκι;» και σήμερα λένε «Τόσα έχει πάρει ο Παναθηναϊκός, ας πάρουν και αυτοί».

ΥΓ2 Ακόμα δεν έχω καταλάβει τον λόγο που δεν έπαιξε ούτε ένα δευτερόλεπτο ο Βασίλης Τολιόπουλος. Οσο έχω αυτήν εικόνα του Ρόμπερτς, είναι άδικο να μην παίζει ο «Τολιό».

ΥΓ3 Ο Βαγγέλης Μάντζαρης παίζει με ενέσεις διαρκώς. Μοχθεί για την ομάδα και δεν ξεκουράζεται, παρότι θα έπρεπε να είναι στα.. πιτς για να αναρρώσει. Οπότε όποιος ρίχνει χολή, ας αναλογιστεί το γεγονός ότι το παλικάρι θα μπορούσε να πει απλά «ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ» και θα έβλεπε τα ματς από τον καναπέ του σπιτιού του. Τι όχι;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ