Η ανυπόληπτη Σούπερ Λίγκα τα τινάζει όλα στον αέρα!

Η ανυπόληπτη Σούπερ Λίγκα τα τινάζει όλα στον αέρα!

Με τελεσίγραφα δεν λειτουργούν ούτε σε συνοικιακά σωματεία όχι σε συνεταιρισμούς που εκπροσωπούνται Ανώνυμες Εταιρείες και διακυβεύονται ποδοσφαιρικά και οικονομικά συμφέροντα.

Πρώτα παίρνουμε την απόφαση να διακόψουμε το πρωτάθλημα και μετά ψάχνουμε τους λόγους για τους οποίους το διακόψαμε και τις δικαιολογίες με τις οποίες θα πάρουμε την απόφαση να αρχίσει και πάλι. Θυμίζω ότι το πρωτάθλημα διεκόπη γιατί ο κ. Σαββίδης μπούκαρε ένοπλος στο γήπεδο της Τούμπας και η εικόνα του έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου.

Ο κ. Βασιλειάδης σκέφτηκε ότι θα πρέπει να διακοπεί το πρωτάθλημα για να συμφωνηθούν αυστηρότερες ποινές οι οποίες όμως θα εφαρμοστούν από τη νέα χρόνια. Μοιάζει οξύμωρο αλλά κάπως έπρεπε να δικαιολογηθεί η διακοπή. Το λεπτό σημείο είναι πως η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ ενεργούν στην Ελλάδα κατόπιν συνεννόησης με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Την ΕΠΟ του κ. Γραμμένου την έχουν γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Το σημειώνω γιατί οι κανονισμοί είναι θέμα της ΕΠΟ.

Αυτή θεσμοθετεί και της Σούπερ Λίγκας δεν της πέφτει λόγος, που λέει ο λόγος. ΕΠΟ όμως δεν υπάρχει επί της ουσίας αφήστε δε που εδώ χρειάζεται μια κίνηση εντυπωσιακή για να φανεί πως κάτι σπουδαίο έγινε.

Έτσι, αντί να πάρει πρωτοβουλία η ΕΠΟ πήρε κατευθείαν ο υφυπουργός και πρότεινε τα τέσσερα μέτρα για την υιοθέτηση των οποίων (να το εντυπωσιακό) ζήτησε την ισχυρή δέσμευση των ΠΑΕ! Για να πετύχει τον σκοπό του συνάντησε το σύνολο των μικρότερων ΠΑΕ αλλά ξέχασε τις μεγάλες. Περίεργη αντίληψη περί ενημέρωσης. Οι μικρότερες ΠΑΕ καίγονται για την έγκαιρη επανέναρξη του πρωταθλήματος διότι ζουν μόνο από τα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Ήταν λογικό να βάλουν την υπογραφή τους για να πετύχουν τον αντικειμενικό σκοπό τους. Το πρόβλημα πρόκυψε από τη λάθος εκτίμηση που έκανε ο κ. υφυπουργός. Καλώς θεώρησε άχρηστη της ΕΠΟ στην δουλειά που ήθελε να κάνει. Από πού το προέκυψε όμως ότι για την ίδια δουλειά θα μπορούσε να του χρησιμεύσει η Σούπερ Λίγκα όπως αυτή εκπροσωπείται από του κυρίους Στράτο και Γκαγκάτση;

Οι δυο τους θεώρησαν πως θα μπορούσαν να στείλουν σήμερα ένα χαρτί εν είδη τελεσιγράφου σήμερα και αύριο πρωί να έχουν στο κάτω μέρος του, όλες τις υπογραφές συγκεντρωμένες. Έτσι δεν λειτουργούν ούτε σε συνοικιακά σωματεία όχι σε συνεταιρισμούς που εκπροσωπούνται Ανώνυμες Εταιρείες και μεγάλα συμφέροντα.Τα τελεσίγραφα παραπέμπουν σε άλλες εποχές που δεν φημίζονται για την δημοκρατία που επικρατούσε.

Να εξαιρεί ο υφυπουργός από την προσωπική ενημέρωση τις λεγόμενες μεγάλες ΠΑΕ και να τους στέλνει τελεσίγραφα μια ανυπόληπτη διοίκηση του συνεταιρισμού είναι ό,τι πρέπει για να μην υπάρξει συναίνεση. Από το περιεχόμενο της επιστολής του Ολυμπιακού προκύπτει με σαφήνεια ότι πάνω στις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που ζητεί ο υφυπουργός μπορεί να γίνει συζήτηση. Να γίνει συζήτηση όμως κι όχι αποστολή τελεσίγραφου όπως έκανε η Σούπερ Λίγκα δια των κυρίων Στράτου και Γκαγκάτση.

Ο Κ. Βασιλειάδης πόνταρε στην επιθυμία των ΠΑΕ να επαναρχίσει το πρωτάθλημα αλλά δεν πρόβλεψε πως εκτός από την ανυπόληπτη ΕΠΟ υπάρχει μια ανυπόληπτη διεύθυνση-εκπροσώπηση στην Σούπερ Λίγκα που αντί να καλέσει τα μέλη της για διαβούλευση έστειλε ένα τελεσίγραφο. Καιρός για τον υφυπουργό να αντιληφθεί πως όσο ανυπόληπτη είναι η διοίκηση της ΕΠΟ τόσο αδύναμη και κρυπτόμενη είναι και η διεύθυνση της Σούπερ Λίγκας. Αν το πρωτάθλημα δεν ξαναρχίσει έγκαιρα ή δεν ξαναρχίσει γενικά, η Σούπερ Λίγκα δια των εκπροσώπων της και με τους χειρισμούς της θα έχει μεγάλη ευθύνη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ