Ολυμπιακός : Καλή η προσπάθεια, αλλά θέλει βοήθειες…

Ολυμπιακός : Καλή η προσπάθεια, αλλά θέλει βοήθειες…

Για ένα ακόμα παιχνίδι με ομάδα που διεκδικεί το πλεονέκτημα έδρας, ο Ολυμπιακός ήταν μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Λες και όταν βλέπουν συνδιεκδικήτριες της Ευρωλίγκας, οι «ερυθρόλευκοι» ανασκουμπώνονται και παλεύουν στα ίσα κάθε παιχνίδι. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει την ευλογία να διαθέτει στο ρόστερ του δύο ηγετικές μορφές όπως ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος […]

Για ένα ακόμα παιχνίδι με ομάδα που διεκδικεί το πλεονέκτημα έδρας, ο Ολυμπιακός ήταν μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Λες και όταν βλέπουν συνδιεκδικήτριες της Ευρωλίγκας, οι «ερυθρόλευκοι» ανασκουμπώνονται και παλεύουν στα ίσα κάθε παιχνίδι.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει την ευλογία να διαθέτει στο ρόστερ του δύο ηγετικές μορφές όπως ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης. Ταξίδεψε η ομάδα του στη Ρωσία χωρίς δύο «παλιοσειρές», τους Παπανικολάου και Μάντζαρη, και δεν άφησε την ΤΣΣΚΑ να ηρεμήσει και να κερδίσει χωρίς να ιδρώσει.

Είπαμε και το πρωί, ότι ο Ολυμπιακός είχε μόνο να κερδίσει απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη (θυμίστε μου γιατί έκανε την τελευταία επίθεση;). Κέρδισε τον Μιλουτίνοφ που έδωσε τις μάχες του απέναντι στους ψηλούς των Ρώσων, που έπαιξε ως πλέι μέικερ ρακέτας.

Από την άλλη, έδειξε αδυναμίες στο αμυντικό ριμπάουντ ελέω της απουσίας του Παπανικολάου αλλά και του Μάντζαρη (βοηθάει υπερβολικά στα box out) και δεν είχε βοήθειες από την δεύτερη πεντάδα του.

Με τη γλώσσα των αριθμών λοιπόν, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Σπανούλη, Ρόμπερτς, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ.

Ας δούμε το σκορ τους…
Σπανούλης 17
Ρόμπερτς 9
Παπαπέτρου 2
Πρίντεζης 24
Μιλουτίνοφ 10
———————
Σύνολο 62

Οι υπόλοιποι λοιπόν παίκτες του Ολυμπιακού είχαν μόλις 19 πόντους! Πώς να κερδίσει στη Μόσχα η ομάδα του Πειραιά; Ας το πάμε και διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε 84 βαθμούς στο ράνκινγκ στο ματς.

Αναλυτικά η πεντάδα του:
Σπανούλης 8
Ρόμπερτς 13
Παπαπέτρου 2
Πρίντεζης 28
Μιλουτίνοφ 16

Αρα στο σύνολο οι πενταδάτοι του είχαν 67 βαθμούς! Από τους 84! Δεν περιγράφω άλλο…

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος οφείλει για να έχει κι άλλους να βγαίνουν μπροστά. Ο Μπράουν δίνει μάχη για να ενσωματωθεί, ο Τιλί έχει λογικά και αναμενόμενα σκαμπανεβάσματα και υπάρχουν και άλλοι που δεν δίνουν όσα θα περίμενε ο Ολυμπιακός.

Τελικός πλεονεκτήματος έδρας το ματς με την Εφές. Σωτήριο το τσάρτερ που γλυτώνει λεπτά ξεκούρασης από ένα ήδη μεγάλο ταξίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν στην άκρη την ήττα στη Μόσχα και επικεντρώνονται μοιραία στο επόμενο παιχνίδι.

ΥΓ1: Δύσκολα θα έχει τον Παπανικολάου στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός. Αρα ο Τόμπσον οφείλει σε δεύτερο σερί ματς, να παρουσιαστεί ακόμα πιο βελτιωμένος και ο Παπαπέτρου να ανεβάσει στροφές. Σήμερα έμοιαζε ολομόναχος στο «3».

ΥΓ2: Τεράστια ημέρα περηφάνιας για τον Ολυμπιακό. Οι κορίτσαροι του Κοβάσεβιτς και τα παλικάρια του Μπενίτεθ έφεραν δύο ευρωπαϊκούς τελικούς για το βόλλεϊ του Θρύλου. Πόσες όμορφες στιγμές προσφέρει ο Ερασιτέχνης στους φίλους της ομάδας. Και έρχονται ακόμα περισσότερες…

ΥΓ3: Περιμένω πολλά περισσότερα από τον Μπράουν. Μετά το εντυπωσιακό του ντεμπούτο στο ΟΑΚΑ, ο Αμερικανός γκαρντ ψάχνεται στο ροτέισον της ομάδας του. Όπως και η υπόλοιπη πεντάδα βέβαια από τον πάγκο.Δεν γίνεται ότι «χτίζουν» οι βασικοί να το διαλύουν οι υπόλοιποι.. Όχι δεν γίνεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ