Ερασιτέχνης Ολυμπιακός : Αντί να γκρεμίσουν, διάλεξαν να χτίσουν!

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός : Αντί να γκρεμίσουν, διάλεξαν να χτίσουν!

Ευτυχώς στο βόλεϊ δεν υπάρχει… διακοπή. Ούτε και εξυπηρετούνται σχέδια… συμμαχιών. Μπορεί και εδώ να μας προκύπτουν βέβαια ποινές για επεισόδια που λαμβάνουν χώρα σε κάποια… γειτονιά, αλλά τελικά επικρατεί το ίδιο το άθλημα, όσα εμπόδια κι αν του βάζουν οι καρεκλοκένταυροι. Και προφανώς το επίτευγμα του Ολυμπιακού είναι απίστευτο. Δύο ομάδες, σε άνδρες και […]

Ευτυχώς στο βόλεϊ δεν υπάρχει… διακοπή. Ούτε και εξυπηρετούνται σχέδια… συμμαχιών. Μπορεί και εδώ να μας προκύπτουν βέβαια ποινές για επεισόδια που λαμβάνουν χώρα σε κάποια… γειτονιά, αλλά τελικά επικρατεί το ίδιο το άθλημα, όσα εμπόδια κι αν του βάζουν οι καρεκλοκένταυροι.

Και προφανώς το επίτευγμα του Ολυμπιακού είναι απίστευτο. Δύο ομάδες, σε άνδρες και γυναίκες στους τελικούς του Challenge Cup; Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι Ερασιτέχνης; Πραγματικά σπουδαία διάκριση. Και προέκυψε και στηρίχτηκε από τον πυρήνα των οπαδών της ομάδας. Αυτό κι αν προσδίδει ιδιαίτερη σημασία, καθώς συχνά πυκνά αποδίδονται σε αυτήν την κατηγορία όλες οι «αμαρτίες» των υπολοίπων αθλημάτων-όχι άδικα σε κάποιες περιπτώσεις.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Μιχάλης Κουντούρης και οι συνεργάτες του (για την ακρίβεια οι φίλοι του) ανέλαβαν πριν από μερικά χρόνια τον Ολυμπιακό ΣΦΠ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και τον έφτασαν απόλυτο κυρίαρχο στην Ελλάδα και με κατακτήσεις ευρωπαϊκών κυπέλλων (η γυναικεία ομάδα του πόλο) ή με παρουσίες σε τελικούς.

Τα χρέη που φορτώθηκαν μια χούφτα άνθρωποι δεν έσβησαν με κάποιο… άρθρο, τουτέστιν δεν μετατοπίστηκαν στις πλάτες του ελληνικού λαού, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και των αδελφών Αγγελόπουλων. Το εγχείρημα στηρίχτηκε κυρίως στην κάρτα φίλου με τη συνεισφορά των 10 ευρώ από τους οπαδούς της ομάδας που ξεκίνησε (και συνεχίζεται) στα εισιτήρια των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Αυτά τα παιδιά λοιπόν είχαν οργάνωση και όρεξη για δουλειά. Όλα τα άλλα ήρθαν μόνα τους. Και μπορεί οι γυναίκες στο βόλεϊ να έδωσαν το παρών στον τελικό και στην προηγούμενη διαδρομή όμως αυτό που συμβαίνει με τους άνδρες είναι αξιοπρόσεχτο. Κι αυτό γιατί η ομάδα διαλύθηκε μετά την απώλεια του πρωταθλήματος (από τον ΠΑΟΚ) και φτιάχτηκε σε ένα καλοκαίρι με καινούργιους παίκτες και προπονητή. Και φτάνει τώρα στο πιο υψηλό επίπεδο πριν καν να συμπληρωθεί χρόνος…

Απλή είναι λοιπόν η συνταγή για να φτάσεις στην επιτυχία. Αρκεί να υπάρχει και γνώση του αντικειμένου, όπως μας το επιβεβαιώνει η περίπτωση του Ολυμπιακού ΣΦΠ. Γιατί βλέπουμε και άλλους επιχειρηματίες στο χώρο του ποδοσφαίρου που ανήκουν στους ανταγωνιστές των ερυθρόλευκων και οι οποίοι προσπαθούν εδώ και χρόνια για να φτάσουν κάπου, αλλά μένουν στο ίδιο σημείο και δεν κάνουν ούτε βήμα μπροστά. Ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά που πρέπει, ίσως γιατί τους φαίνεται πιο εύκολο το να γκρεμίσουν από το να χτίσουν.

Αξίζει να βρει μιμητές η προσπάθεια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Μακριά από τα… ριπλέι και τις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία θα ανακαλύψουμε τον πραγματικό αθλητισμό, αυτόν που κοντεύουμε να ξεχάσουμε για λόγους τους οποίους γνωρίζουμε όλοι μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ