Δεν τον καίει, αλλά ξέρει να τους νικάει…

Δεν τον καίει, αλλά ξέρει να τους νικάει…

Ο Ολυμπιακός έχει μόνο να κερδίσει από την αναμέτρηση με τους Ρώσσους, αλλά παράλληλα ξέρει και να κερδίζει τους δυνατούς αντιπάλους του.

Αρχικά να πούμε το κλασικό αλλά πάντα ουσιαστικό: «Καμία ομάδα δεν αγωνίζεται για να χάσει. Παίζει για να κερδίσει…».

Ο Ολυμπιακός αυτό φέτος μας το έχει διδάξει και με το παραπάνω. Οι «ερυθρόλευκοι» στην περίοδο που διανύουμε  έχουν μόνο νίκες με τις ομάδες τις κορυφής. Εχουν 4 στα 4 με Ρεάλ και Φενέρμπαχτσε και ένα παιχνίδι κατάθεση ψυχής με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ, στο οποίο νίκησαν παρά τις σοβαρές τους απουσίες.

Εχουν χύσει την καρδάρα με το γάλα σε ματς που όφειλαν να τα πάρουν, όμως με τα καλά τους και τα στραβά τους, έχουν καταφέρει ήδη να προκριθούν στα πλέι οφ, να είναι ένα βήμα πριν το πλεονέκτημα έδρας και να έχουν σοβαρές ελπίδες για την δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας.

Όπως ορθά σας είχα γράψει, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Μόσχα χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου στο ρόστερ του, ενώ απών θα είναι και ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Τι σημαίνουν αυτόματα οι απουσίες των δύο; Ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μένει στην περιφέρειά του με τους… κοντούς Μπράουν, Ρόμπερτς, Σπανούλη, Στρέλνιεκς και τον Παπαπέτρου στο «3». Σε αυτήν την πεντάδα των τριών θέσεων, ο προπονητής του Ολυμπιακού οφείλει να χωρέσει και τον Χόλις Τόμπσον, ο οποίος εδώ και καιρό είναι απενεργοποιημένος. Εάν το καταφέρει αυτό, σε ένα ματς που η απουσία του Παπανικολάου αναμένεται να είναι κομβική, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει έναν ακόμα παίκτη στο ροτέισόν του. Αλλιώς θα παλεύει με τα θηρία της ΤΣΣΚΑ και το παιχνίδι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να «βαφτεί» ερυθρόλευκο.

Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός έχει μόνο να κερδίσει από την αναμέτρηση με τους Ρώσσους. Μπορεί να το παλέψει, αλλά και να το… αγνοήσει. Να προσπαθήσει να το διεκδικήσει, εάν όμως στραβώσει, να κάνει διαχείριση δυνάμεων για να είναι έτοιμος για τον… τελικό με την Εφές στο ΣΕΦ, δύο 24ωρα μετά. Κακά τα ψέματα, εκεί θα κριθούν πολλά για το πλεονέκτημα έδρας.

Δεν «καίγεται» να πάρει το ματς με την ΤΣΣΚΑ και θα παλέψει να πάρει ότι του αναλογεί.

ΥΓ1. Όπως είπα και χθες σε έναν φίλο στο twitter: «Περνάει ο καιρός.. «Κουράζονται»  όλοι…  Ξέρεις πόσα «Εγώ» μου λέει καθημερινά ο 83χρονος πατέρας μου;  Αστα..». Ο Γιάννης Ιωαννίδης προχώρησε σε μία επίθεση προς την παλιά του ομάδα. Σκληρή κριτική από έναν άνθρωπο που οι οπαδοί του Ολυμπιακού λάτρεψαν, στην πορεία μίσησαν και πλέον ζούνε σε μία αμφίρροπη διάθεση προς το πρόσωπό του. Ο καιρός περνάει, οι άνθρωποι δεν αλλάζουν και… παραξενεύουν. Δεν έχω κάτι άλλο να πω.

ΥΓ2. Να δω τι θα πρωτοπρολάβει να δει από την τηλεόραση ή να παρακολουθήσει ο οπαδός του Ολυμπιακού την Παρασκευή. Αρχικά έχει το πόλο με τη Βουλιαγμένη, μετά όμως; Πού να πάει δηλαδή; Στις γυναίκες που παίζουν ημιτελικό Κυπέλλου με τον Φάρο στις 8 στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας ή στο ΣΕΦ στις 9 με την Εφές; Μόνο Ελλάδα μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο…

ΥΓ3. Πόσο unfair κίνηση να κατηγορείς μία διοργάνωση για ευνοϊκή μεταχείριση σε μία ευρωπαϊκή λίγκα, στην οποία είσαι και εσύ συνυπεύθυνος που υπάρχει; Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα, όταν ο Ολυμπιακός ήταν σε αυτήν την θέση, η πλευρά του Παναθηναϊκού τον «λοιδορούσε» γιατί μιλούσε και για διαιτησία. Οι κακοί Ευρωπαίοι… Οι καλοί Έλληνες… Μόνο εδώ ρε αδερφέ. Μόνο στην Ελλάδα μας κυνηγούν όλοι οι άλλοι.

ΥΓ4. Απορία και το σταματάω εδώ. Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει τότε ευνοϊκή μεταχείριση; Πώς και οι Ρώσοι βγήκαν εκτός κάδρου; Θεωρώ ότι τα πάντα είναι κινήσεις εντυπωσιασμού. 100%…

ΥΓ5. Γελάνε τα τσιμέντα με τα «ρεπορτάζ». Δεν βαρεθήκατε τόσο καιρό; Ευτυχώς που ο κόσμος δεν τα πιστεύει πια και έχει μάθει για τα καλά τι γίνεται τριγύρω του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ