Μαγικός Καλάθης τον οδηγεί

Μαγικός Καλάθης τον οδηγεί

Για μια ακόμη φορά έγινε ξεκάθαρο με τον πλέον σαφή τρόπο ότι ο Νικ Καλάθης ανήκει στους κορυφαίους του είδους του στην Ευρωλίγκα.

Μπορεί ο αντίπαλος να μην ήταν μια από τις κορυφαίες ομάδες στη διοργάνωση. Μπορεί το παιχνίδι να μην έκρινε κάποιο τίτλο. Μπορεί πρακτικά να είχε απέναντι του μια ουσιαστικά αδιάφορη ομάδα. Μπορεί πολλά. Ένα όμως είναι σίγουρο. Ο Παναθηναϊκός έχει βρει επιτέλους τον παίκτη που θα πάρει τον ρόλο που είχαν στο παρελθόν οι πολύ μεγάλοι παίκτες, που φόρεσαν την πράσινη φανέλα. Ποιο ρόλο; Μα αυτόν του ηγέτη της ομάδας. Το όνομα αυτού Νικ Καλάθης. Θα μου πει κανείς περίμενες το ματς με τη Μάλαγα για να το δεις αυτό ή να το διαπιστώσεις; Όχι βέβαια σε καμία περίπτωση, αλλά για μια ακόμη φορά έγινε ξεκάθαρο με τον πλέον σαφή τρόπο ότι ο Έλληνας γκάρντ ανήκει στους κορυφαίους του είδους του στην Ευρωλίγκα.

Τα επιτεύγματά του ζαλίζουν. Σε λιγότερα από εικοσιπέντε λεπτά έγραψε στατιστική για Οσκαρ: 17 πόντοι, 10 ασίστ, 6 κλεψίματα και 5 ριμπάουντ ακόμα και σε εσωτερικό διπλό να γίνουν αποτελούν είδηση. Πόσο μάλλον όταν αυτά γίνονται σε παιχνίδι της κορυφαίας διοργάνωσης. Ο Νικ κάνει πολλές φορές απίστευτα πράγματα στο παρκέ σε βαθμό, που σε κάνει να απορείς, που θα βρισκόταν αν είχε και καλά ποσοστά στο μακρινό σουτ. Θα είχε μείνει λογικά στο μαγικό κόσμο του NBA και δεν θα τον είχαμε δει ποτέ στα μέρη μας. Το μεγάλο στοίχημα πια για τον μεν Έλληνα παίκτη είναι αν θα καταφέρει να οδηγήσει τους πράσινους μετά από χρόνια στη γη της επαγγελίας και για τη δε πράσινη ΚΑΕ αν θα μπορέσει να τον κρατήσει στο δυναμικό της και μετά το φετινό καλοκαίρι.

Η αποψινή νίκη των πρασίνων δεν αλλάζει κάτι πρακτικά στην βαθμολογία. Παρά την ήττα της Ρεάλ  οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ βρίσκονται ακόμα σε μειονεκτική θέση σε ότι έχει να κάνει με την μάχη για την προνομιούχο πρώτη τετράδα. Αυτό, που έχει αξία είναι ότι η ομάδα έδειξε για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι σοβαρότητα, πλάνο και διακριτούς ρόλους. Στα πολύ θετικά και η προσαρμοστικότητα που άρχισαν να δείχνουν τα νέα αποκτήματα. Ο Μάικ Τζέιμς μπήκε στο πετσί του ρόλου του. Άφησε την μπαγκέτα στον Καλάθη και έδωσε με πολύ μεστό τρόπο ότι μπορούσε σε άμυνα και επίθεση.

Ο Πέιν από την πλευρά του έδειξε για ποιο λόγο αποκτήθηκε. Έλεγξε την εναέρια κυκλοφορία στη ρακέτα της ομάδας κατεβάζοντας τα ριμπάουντ και του δίνοντας λύσεις σε έναν τομέα που ταλαιπωρεί τους πράσινους από την αρχή της περιόδου. Η επόμενη αναμέτρηση θα δείξει αν όντως το κουμπί έχει αλλάξει. Η έδρα της Μακάμπι ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση για κανένα και μάλιστα όταν η ισραηλινή ομάδα καίγεται για αποτέλεσμα. Αν επομένως οι παίκτες του Ισπανού κόουτς δείξουν χαρακτήρα και εκεί θα φανεί ότι είναι πλέον ικανοί για πολλά και στα νοκ- άουτ ματς. Το Τελ- Αβίβ δεν είναι ούτε Μάλαγα, ούτε ΟΑΚΑ κόντρα στον Αστέρα. Υπομονή μέχρι την Πέμπτη το βράδυ για οριστικά συμπεράσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ