Παναθηναϊκός : Ώρα για απογείωση

Παναθηναϊκός : Ώρα για απογείωση

Δεν είναι μόνο ότι έρχονται κάποιοι τύποι… ξεκάρφωτοι απ’ το εξωτερικό για να βάλουν τα ωραία τους λεφτά. Είναι ότι μαζί τους υπάρχει ένα όνομα εγγύηση. Το όνομα Γιαννακόπουλος, που έχει συνδεθεί με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού.

Τελικά ο Γιαννακόπουλος δεν αστειεύεται. Είχε αφήσει να εννοηθεί στην προηγούμενη προσπάθειά του για να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ, αμέσως μετά τη δήλωση αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου, πως θα κάνει κίνηση και μάλιστα σοβαρή.

Στην… πιάτσα το όνομά του ακουγόταν όλους αυτούς τους μήνες. Ήταν περίπου κοινό μυστικό πως αν καταφέρει και βρει συμπαίκτες, τότε θα κάνει δική του την ΠΑΕ. Και μάλιστα, πιο γρήγορα απ’ ότι φαντάζονταν όλοι. Όπως πάει να συμβεί αυτή τη στιγμή, με τους κολοσσούς που έχει δίπλα του και με τους οποίους ετοιμάζεται όχι μόνο να πάρει την ΠΑΕ, αλλά και να την εκτοξεύσει.

Η επένδυση που θέλει να κάνει το «team Γιαννακόπουλου» ξεπερνάει τα ελληνικά όρια. Και ειδικά για τις εποχές τις οποίες διανύουμε, το να ακούς πως υπάρχει διάθεση επένδυσης ενός ποσού που ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, συνολικά για ΟΑΚΑ, τότε απλά τους λες το «ναι» και τους στρώνεις κόκκινο χαλί για να ακουμπήσουν τα ωραία τους χρήματα.

Τα χρήματα, ωστόσο, καμιά φορά μπορεί και να μην παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο, όσο τα πρόσωπα. Εδώ δεν έχουμε μπροστά μας κάποιους ξένους επενδυτές, οι οποίοι έρχονται απρόσωπα και ζητούν να κάνουν μια δουλειά που αφορά και τον Παναθηναϊκό. Δεν θα έχουμε κάποιον τεχνοκράτη, ο οποίος θα ασχολείται ΚΑΙ με τον Παναθηναϊκό. Έχουμε έναν πραγματικό Παναθηναϊκό, που προέρχεται από την πιο «πράσινη» οικογένεια που γέννησε ετούτος ο τόπος.

Και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για το μέλλον του συλλόγου. Είναι διαφορετικό να… ξύπναγαν ένα ωραίο πρωί κάποιοι Άραβες ή Κινέζοι για παράδειγμα και να εμφανίζονταν στην παναθηναϊκή καθημερινότητα, λέγοντας πως θέλουν να αγοράσουν μια ελληνική ομάδα προκειμένου να κάνουν τις μπίζνες τους και άλλο να υπάρχει μπροστά το όνομα Γιαννακόπουλος, που εδώ και περισσότερο από 30 χρόνια έχει συνδεθεί με τις μεγαλύτερες επιτυχίες ελληνικού συλλόγου. Διότι ο μπασκετικός Παναθηναϊκός, υπό την καθοδήγηση της οικογένειας Γιαννακόπουλου, έφερε τις μεγαλύτερες επιτυχίες που θα μπορούσε να γνωρίσει ο αθλητισμός μας.

Εδώ δεν μιλάμε για Τσάκες (εμφανίστηκε για να ειρωνευτεί το μεγαλύτερο πρότζεκτ που έχει υπάρξει ποτέ για τον Παναθηναϊκό) αλλά για την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Που έχει σκορπίσει ατελείωτο χρήμα μόνο και μόνο για την… καψούρα της. Και που συνεχίζει και ο Δημήτρης να σκορπάει το ίδιο όπως έκαναν ο Παύλος και ο Θανάσης, προκειμένου να κάνει και πάλι τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή Ευρώπης.

Η ευκαιρία που έχει ο Παναθηναϊκός είναι ιστορική. Για την ακρίβεια, αλλάζει την ιστορία του. Η θετική κατάληξη της υπόθεσης θα μετατρέψει τον Παναθηναϊκό στην ομάδα με την οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Εκείνη που ντέρμπι θεωρούσε τα ματς με τη… Γιουβέντους και όχι με τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ. Η αρνητική κατάληξη ίσως να αποτελέσει οριστική ταφόπλακα. Αλλά εδώ που έχει φτάσει το πράγμα, αρνητική κατάληξη πολύ δύσκολα θα υπάρξει. Υπομονή χρειάζεται. Υπομονή και προσμονή για την απογείωση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ