ΑΕΚ : Φέτος είναι απλά η αρχή

ΑΕΚ : Φέτος είναι απλά η αρχή

Η ΑΕΚ κατάφερε να βγει κερδισμένη από όλες τις μάχες που έδωσε και ετοιμάζεται να κλείσει μια σεζόν, που για μια σειρά από λόγους θα γραφτεί στην ιστορία.

Μετά και την… τέταρτη τοποθέτηση Κομίνη για τα γεγονότα της Τούμπας, το μόνο που μένει να γίνει γνωστό είναι η ποινή του ΠΑΟΚ. Σε τι βαθμό θα τιμωρηθεί δηλαδή η ομάδα της Θεσσαλονίκης για την διακοπή του αγώνα με την ΑΕΚ, τον οποίο παίρνει η Ένωση με σκορ 3-0.

Έπειτα και από την παραπάνω εξέλιξη ο δρόμος προς τον τίτλο είναι κάτι παραπάνω από ορθάνοικτος για τους Κιτρινόμαυρους. Οι στροφές που απομένουν μέχρι το φινάλε της διαδρομής είναι συγκεκριμένες και ήδη η ΑΕΚ βγάζει τα κομπιουτεράκια. Περιμένοντας και την εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι η ομάδα που θα την «κυνηγά» στη βαθμολογία.

Η ΑΕΚ δεν υποδέχθηκε με ιδιαίτερους πανηγυρισμούς τις δικαστικές εξελίξεις γύρω από το θέμα της Τούμπας, διότι τα γεγονότα ήταν ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή. Η Ένωση δεν είχε την παραμικρή υπαιτιότητα για την διακοπή του ματς και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να προκύψει και λόγος ανησυχίας. Τα προβλεπόμενα έγιναν και θα γίνουν και το άγχος το έχει ο ΠΑΟΚ. Που με το σκηνικό που διαμορφώνεται, θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση όχι πλέον για το πρωτάθλημα, αλλά για τις θέσεις που οδηγούν στα καλά ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η Ένωση κοιτάζει μόνο μπροστά. Έχοντας στραμμένο το βλέμμα μονάχα στους δύο στόχους που την περιμένουν. Τον βασικό, που είναι η επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια, αλλά και σε εκείνον του κυπέλλου. Που επίσης είναι σημαντικός, αν και σαφέστατα δεν μπορεί να μπει στη ζυγαριά με τον τίτλο του πρωταθλητή. Όλος ο οργανισμός ΑΕΚ ζει και αναπνέει για αυτό που… έρχεται και που σε έναν βαθμό, ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει.

Όχι γιατί η ΑΕΚ βρέθηκε απότομα ή χωρίς να το αξίζει εκεί, αλλά γιατί οι φορές που έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό στο παρελθόν, ήταν πολλές. Πλέον όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η λύτρωση που αναζητούσε επί 24 χρόνια η Ένωση πλησιάζει και δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να μπορεί να βάλει φρένο στο μεγάλο όνειρο. Σε έναν στόχο που η ΑΕΚ είναι κοντά στο να κατακτήσει άξια και παλικαρίσια. Παρουσιάζοντας πρωτοφανείς αντοχές, σε μια χρονιά με απίστευτα πολλές υποχρεώσεις και ακόμα περισσότερες ατυχίες.

Βεβαίως όλα τα παραπάνω, έρχονται σε μια στιγμή που τα κάνει να μοιάζουν ακόμα πιο ιδιαίτερα. Στη στιγμή που η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει δρομολογηθεί και μας έχει βάλει όλους στην διαδικασία της αντίστροφης μέτρησης. Έχουμε δρόμο ακόμα για το πρώτο ματς στο «σπίτι» μας, όμως το σίγουρο είναι πως αυτή η ώρα πλησιάζει. Έρχεται. Χωρίς να μπορεί να την σταματήσει κανείς. Με αγώνες, με δυσκολίες και με μάχες και σε αυτό το μέτωπο, όμως με την ΑΕΚ στο τέλος κερδισμένη και εκεί. Σε μια χρονιά που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γραφεί στην ιστορία, αποτελώντας την αρχή για την ουσιαστική αναγέννηση του συλλόγου. Και βεβαίως τον προάγγελο των όσων θα ακολουθήσουν. Αφού φέτος είναι απλά η αρχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ