Παναθηναϊκός : Δεν χωράει άλλη αναβολή

Παναθηναϊκός : Δεν χωράει άλλη αναβολή

Η είσοδος της οικογένειας Γιαννακόπουλου στα κοινά του Παναθηναϊκού αναβάλλεται εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε μία ακόμα προσπάθεια από τον Δημήτρη, αλλά χάλασε η συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο στο οικονομικό. Στο πόσα χρέη θ’ αναλάβει ο καθένας, αλλά και ποιος θα διώξει από την πλάτη του και τη φετινή ελλειμματική σεζόν. […]

Η είσοδος της οικογένειας Γιαννακόπουλου στα κοινά του Παναθηναϊκού αναβάλλεται εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε μία ακόμα προσπάθεια από τον Δημήτρη, αλλά χάλασε η συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο στο οικονομικό. Στο πόσα χρέη θ’ αναλάβει ο καθένας, αλλά και ποιος θα διώξει από την πλάτη του και τη φετινή ελλειμματική σεζόν. Ήταν, όμως, δεδομένο ότι ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, με όχημα την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, δεν θα τα παρατήσει. Αργά ή γρήγορα θα ερχόταν και πάλι στο προσκήνιο, όπως και συνέβη. Παρά το ναυάγιο με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, ποτέ δεν σταμάτησε να ασχολείται με το ΟΑΚΑ και προχώρησε τις συζητήσεις με την Κυβέρνηση, βάζοντας στο παιχνίδι και ισχυρούς συμπαίκτες από το εξωτερικό. Ο καθένας ειδικός και με τεράστια επιτυχία στον τομέα που δραστηριοποιείται.

Την περασμένη Κυριακή η κοινοπραξία έκανε ένα ακόμα βήμα, από τα πολλά που απαιτούνται. Έστειλε επιστολή στον Αλαφούζο και του μετέφερε επίσημα το ενδιαφέρον της για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Όχι ότι δεν το γνώριζε ο τελευταίος. Αλλά πάντα οτιδήποτε έχει επίσημη μορφή είναι κι αναλόγως σημαντικό. Στην παρούσα φάση το ενδιαφέρον το γνωρίζαμε. Στην επιστολή επίσης αναφέρονται κι άλλα πράγματα που επίσης γνωρίζαμε και υποπτευόταν όλος ο κόσμος. Το ένα είναι η πρόθεση και η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για την υλοποίηση του πρότζεκτ «Athens Alive». Διάθεση υπάρχει. Αν υπάρχει και τόλμη θ’ αποδειχθεί.

Υποπτευόμασταν, ωστόσο και δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ευφυΐα, ότι το συγκεκριμένο έργο δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Ο κόσμος θα πρέπει να κάνει υπομονή. Και φυσικά και οι εμπλεκόμενοι. Όλοι. Ακόμα και ο Αλαφούζος. Ο Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του ζήτησαν αποκλειστικότητα κι έχουν κάθε λόγο και δικαίωμα να το πράξουν. Δεν μπορούν να σκέφτονται μία επένδυση που όπως αναφέρουν θα ξεπεράσει το ένα δις, χωρίς να έχουν το βαρύ πυροβολικό που λέγεται Παναθηναϊκός. Ο μεγαλομέτοχος θα το αποδεχθεί αυτό. Υπάρχει φυσικά ένα ρίσκο. Να προκύψει άλλος ή άλλοι ενδιαφερόμενοι, να χαθεί η εναλλακτική και να μην υπάρξει τελικά και λύση με το «Athens Alive». Αυτό θα ισοδυναμεί με καταστροφή. Γι’ αυτό δεν χωράει άλλη αναβολή.

Εκτός από την αποκλειστικότητα που ζητάει η ομάδα Γιαννακόπουλο στον Τύπο γράφεται ότι επιθυμεί να μην πουληθεί κανένα περιουσιακό στοιχείο. Δεν γνωρίζουμε αν υφίσταται στην επιστολή τέτοια απαίτηση. Εδώ, όμως, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να σκεφτόμαστε ρεαλιστικά. Ο Γιαννακόπουλος ξέρει ότι η υπόθεση μπορεί να πάρει και τρεις και τέσσερις μήνες και αρκετά περισσότερο. Στην Ελλάδα ζούμε. Το τι θα πράξει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του αν τραβήξει αρκετά το θέμα είναι ανόητο να εικάσουμε ή να προδικάσουμε. Ίσως ούτε οι ίδιοι να μην το έχουν σκεφτεί. Το ρεαλιστικό, όμως, έχει να κάνει με τον Αλαφούζο. Έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να βάλει άλλα χρήματα. Κι όσα δώσει άμεσα δεν θα είναι για να πάρει η ομάδα άδεια, που φαίνεται απίθανο, αλλά για να μην διασυρθεί τελείως ο Παναθηναϊκός. Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν επιθυμεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, τότε ένα πράγμα πρέπει να ζητάει –και το έχει ζητήσει στην επιστολή της- η ομάδα Γιαννακόπουλου. Να κρατηθεί ο Παναθηναϊκός ζωντανός έστω και με τεχνητή αναπνοή. Να κρατηθεί δηλαδή στη Σούπερ Λίγκα κι όχι να δούμε το μοιραίο… Ακόμα και να γράφεται ή να ακούγεται αποτελεί ντροπή.

Δεν μπορείς, όμως, να λες μην πουλάς περιουσιακά στοιχεία. Ο Αλαφούζος θ’ αποδεχθεί την αποκλειστικότητα του Γιαννακόπουλου, αλλά είναι αλήθεια ότι από τη στιγμή που δεν βάζει λεφτά, πώς να δεχθεί να μην πουλήσει για παράδειγμα τον Κουρμπέλη; Κι αν οι οριστικές εξελίξεις με το «Athens Alive» προκύψουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο; Ο Γιαννακόπουλος, άλλωστε, που γνωρίζει την πραγματικότητα, δεν νομίζουμε ότι θα κολλήσει αν πουληθεί ένας ή δύο ποδοσφαιριστές. Ακόμα κι αν μείνει το ρόστερ ως έχει, ο Παναθηναϊκός στα μάτια όλων μας για να είναι απόλυτα ανταγωνιστικός, χρειάζεται 7-8 μεταγραφές κανονικών ποδοσφαιριστών. Ε, δεν νομίζω ότι θα τους πειράξει τους επενδυτές να χρειάζονται 9-10. Εδώ πέρσι έγιναν 13, έτσι όπως διέλυσε όλον τον κορμό ο μεγαλομέτοχος.

Ο Γιαννακόπουλος διέρρευσε μέσω της εφημερίδας που έχει στην κατοχή του, ότι θα κάνει μία υπερπροσπάθεια, σε συνεννόηση με τους συμπαίκτες του, ώστε να μπουν άμεσα στην ΠΑΕ. Μακάρι. Προσωπικά δεν τρέφω πολλές ελπίδες, διότι θεωρώ ότι κανείς Έλληνας ή ξένος επιχειρηματίας δεν βάζει τα ωραία του χρήματα σε μία χρεωμένη εταιρία χωρίς να έχει ανταποδοτικά οφέλη. Χωρίς να γνωρίζει το περιθώριο κέρδους.

Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό είναι να προχωρήσει η προσπάθεια του Γιαννακόπουλου. Τώρα, τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο, δεν έχει μεγάλη σημασία για μένα. Ο κόσμος θα πρέπει να επιδείξει αυτοσυγκράτηση. Ας χαθεί και το καλοκαίρι και η ευκαιρία για τη δημιουργία ενός κανονικού Παναθηναϊκού. Ας θυσιαστεί ένα καλοκαίρι ή μία σεζόν μπροστά σε ένα χρυσό μέλλον, που θα θυμίζει τις παλιές ένδοξες εποχές. Σκεφτείτε κι αυτό. Ένας ασθενής είναι σημαντικό να βγει από το κώμα. Να πάψει να είναι με τα σωληνάκια. Κι ας γίνει καλά και μετά από 5-6 μήνες ή έναν χρόνο. Πάλι χαρούμενοι θα είναι οι συγγενείς του κι ας έχουν ταλαιπωρηθεί. Αυτό θέλει κι ο κόσμος. Η ταλαιπωρία του και η αγωνία του να μετατραπεί σε ποτάμι ενθουσιασμού κι όχι σε νέα απογοήτευση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ