Μια εβδομάδα… φουλ στα λόγια!

Μια εβδομάδα… φουλ στα λόγια!

Από «θα» και ομιλίες χορτάσαμε μια εβδομάδα τώρα στο «λουκέτο» του πρωταθλήματος. Από ουσία ακόμη τίποτα. Υπάρχει μια εβδομάδα ακόμη μπροστά έως την πανηγυρική επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Κλείσαμε μια εβδομάδα με το πρωτάθλημα «κλειστό» και η αλήθεια είναι πως από λόγια, συνεντεύξεις, συναντήσεις και «θα» χορτάσαμε!

Αν ήταν τα λόγια να φέρουν λύσεις τώρα θα είχαμε ήδη το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, όχι απλά της 20ετιας όπως τόνιζε η… εξυγίανση πριν μας αποχαιρετήσει και αυτή. Μια εβδομάδα μετά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για μέτρα εδώ και τώρα και αποφάσεις που δεν θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος περιμένουμε ακόμη να μάθουμε τι θα γίνει και πως θα κυλήσει το πράγμα από εδώ και στο εξής.

Στην Κυβέρνηση βεβαίως κατάλαβαν έστω και αργά πως αλλαγές τώρα, λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, δεν μπορούν να γίνουν. Μπορούν να γίνουν εν όψει του επόμενου.

Η διακοπή του πρωταθλήματος, για την οποία δήλωσαν αντίθετοι όλοι, πλην του ΠΑΟΚ και της ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου, του «δικού μας» κατά δήλωση Ιβάν Σαββίδη, έχει μέχρι τώρα φέρει ως… κέρδος την «μάχη» για την υπεράσπιση του προέδρου του ΠΑΟΚ. Στη λογική που αναπτύσσεται πως δεν είναι ο πρώτος που τα κάνει και πως όλα πάνε να φορτωθούν στον Ιβάν.

Προφανώς οι υπερασπιστές του Σαββίδη βλέπουν συχνά-πυκνά εισβολές στον αγωνιστικό χώρο προέδρου ομάδας με συνοδεία των ανδρών της προσωπικής του ασφαλείας και με το όπλο του στη θήκη του σε κοινή θέα.

Μάλλον σε όλο τον κόσμο έχουν διαφορετική άποψη, αλλά έτσι και αλλιώς το θέμα αυτό έχει εξαντληθεί, όπως και η φιλότιμη μεν προσπάθεια υπεράσπισης όσο δεν πάει του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Ακόμη και από την ίδια την ΕΠΟ με τον Βαγγέλη Γραμμένο να… αγνοεί τις λέξεις ΠΑΟΚ, Σαββίδης, Τούμπα και τους ανθρώπους που είναι στη διοίκηση του να λένε μέσες άκρες «έλα μωρέ και τι έγινε»…

Λογικά όλα αυτά, η ουσία είναι τι διαφορετικό θα φέρει η διακοπή. Να ηρεμήσουν τα πνεύματα; Αν κρίνουμε από την στάση του επίσημου ΠΑΟΚ που εκφράζεται μέσω του Γιώργου Σαββίδη (μέλος της διοίκησης άλλωστε είναι) δεν το λες και ηρεμία αυτό που μεταφέρει μέσα από τα συνεχόμενα μηνύματα του στο instagram.

Να αλλάξουν οι κανονισμοί; Τώρα δεν γίνεται, από το νέο πρωτάθλημα μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Άρα γιατί το διέκοψαν τώρα;

Το μόνο που έχει ουσιαστικά αλλάξει σε αυτή την εβδομάδα που η Κυβέρνηση δεν «υπολογίζει το πολιτικό κόστος» είναι η ανάδειξη βουλευτών που δεν τους ήξερε κανείς αλλά βγήκαν στο προσκήνιο για να «πουλήσουν» ΠΑΟΚφροσύνη (όπως προφανώς θα γινόταν και με όποια άλλη ομάδα ήταν στην θέση του ΠΑΟΚ) και οι συνεχόμενες παρουσίες του Υφυπουργού Αθλητισμού σε πάνελ, συνεντεύξεις και δηλώσεις. Εκεί δηλαδή που μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είχε… εξαφανιστεί ο Υφυπουργός, πόσο δε μάλιστα μετά την επίθεση του ΠΑΟΚ στην Πρωτοδίκη Σκολαρίκη αλλά και μετά την μεταμεσονύκτια απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων (που ακόμη περιμένουμε το σκεπτικό…) τώρα είναι σε καθημερινή βάση στις επάλξεις.

Καλό να δείχνει πως θέλει να πάρει μέτρα, να αλλάξει προς το καλύτερο τα πράγματα όμως μια εβδομάδα μετά περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα για την πανηγυρική επανέναρξη του πρωταθλήματος χωρίς να έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικά. Την ώρα που νόμοι, κανονισμοί και όργανα υπάρχουν και απλά χρειάζεται να εφαρμοστούν. Ακόμη και ο ίδιος ο Υφυπουργός έχει την δύναμη να τιμωρήσει με βάση τον νόμο Κοντονή αλλά παρόλα αυτά περιμένει συμφωνία από όλους για νέα μέτρα και κανονισμούς.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε με λίγα λόγια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ