Μια επιστολή κενό γράμμα

Μια επιστολή κενό γράμμα

Μέχρι η οποιαδήποτε επιστολή να μετουσιωθεί σε χρήματα για τι άμεσες ανάγκες θα παραμένει στα δικά μου μάτια ως ένα κενό γράμμα...

Χθες το βράδυ έγινε γνωστό πως το επενδυτικό σχήμα «Athens Alive» μέσω επιστολής που έστειλε στον ιδιοκτήτη και μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου γνωστοποιεί, με σχετικά πιο επίσημο τρόπο, το ενδιαφέρον του να εμπλακεί με τα διοικητικά του ποδοσφαιρικού τμήματος του Συλλόγου. Το δυνατό οικονομικό fund που έχει δημιουργήσει ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με τη συμμετοχή πολυεθνικών εταιρειών κολοσσών γνωρίζει πολύ καλά, ότι το επενδυτικό πλάνο που έχει καταστρώσει για την περιοχή των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στη Καλογρέζα, δεν έχει σχεδόν κανένα νόημα αν δεν συσχετίζεται με την παρουσία όλων των τμημάτων του μεγάλου αθηναϊκού Συλλόγου σε αυτό.

Ναυαρχίδα αυτής της προσπάθειας είναι χωρίς αμφιβολία η ποδοσφαιρική ομάδα. Οι άνθρωποι, που τρέχουν το συγκεκριμένο project γνωρίζουν ότι οι πράσινοι κινδυνεύουν, περισσότερο από ποτέ είναι αλήθεια, με αφαίρεση βαθμών λόγω των χρεών που έχουν. Μια εξέλιξη η οποία αν γίνει γεγονός μπορεί να οδηγήσει, εξαιτίας των πολλών ανοιχτών θεμάτων που παραμένουν σε αρκετά μέτωπα, σε διάλυση και υποβιβασμό της ομάδας. Στην περίπτωση αυτή, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα πάντα τίθενται σε άμεσο κίνδυνο μη υλοποίησης του σχεδίου. Πέρα από τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών ξέρουν άπαντες ότι ελλοχεύει έντονα και η πιθανότητα μη αδειοδότησης της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Άρα έπρεπε με κάποιο τρόπο να εμφανιστεί το ενδιαφέρον στη δημοσιότητα.

Πάμε και στην ουσία τώρα. Τι πρακτικά σημαίνει, δηλαδή, η επιστολή αυτή αλλά και η επικοινωνία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο. Σε επίπεδο άμεσων εξελίξεων τίποτα απολύτως. Πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι και διαφορετικά από τη στιγμή που ούτε η συμφωνία με την κυβέρνηση για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων έχει υπογραφεί, ούτε πρόταση ανάληψης της διοίκησης της ΠΑΕ έχει πέσει στο τραπέζι. Η επαφή των προηγούμενων ημερών αποσκοπούσε βασικά στην επίτευξη δύο στόχων.

Αφενός να αντιληφθεί ο νυν ιδιοκτήτης της ομάδας ότι όντως υπάρχει πέρα από καπνός και φωτιά για την ύπαρξη του εν λόγω επενδυτικού πλάνου και αφετέρου να πιεστεί η κυβέρνηση υπό το βάρος των εξελίξεων στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και να τρέξει επιτέλους τη διαδικασία παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας στο fund, αφού μόνο έτσι μπορεί να σωθεί η παρτίδα και να μην πέσει στους ώμους της κυβερνώσας πλειοψηφίας ένα ακόμα μεγάλο βάρος με ανυπολόγιστο πολιτικό κόστος που θα αφορούσε τη διάλυση του ιστορικού σωματείου. Καλά μέχρι εδώ θα μου πείτε. Φως και ελπίδα όμως υπάρχει ή όλα είναι ένα ακόμη παιχνίδι εντυπώσεων;

Για να υπάρξει ελπίδα κύριοι δυστυχώς απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις που μέχρι τώρα, τουλάχιστον, δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Ποιες είναι αυτές; Πρώτον να δεχτεί ο Αλαφούζος να βάλει και άλλα χρήματα για να συντηρήσει στην εντατική την ομάδα πληρώνοντας τις υποθέσεις άμεσου κινδύνου. Θα το κάνει αυτό χωρίς να έχει μπροστά του την προοπτική οριστικής απεμπλοκής του από το Σύλλογο; Δύσκολο το θεωρώ.

Από την άλλη το fund για να κάνει την οποιαδήποτε οικονομική κίνηση θα πρέπει να έχει ξεκάθαρη την πρόθεση της Πολιτείας να του παραχωρήσει την έκταση, αλλιώς γιατί να το κάνει; Μήπως είναι φίλαθλοι, με εξαίρεση την οικογένεια Γιαννακόπουλου, του Παναθηναϊκού από κούνια και δεν το ξέρω; Τι μένει επομένως ως συμπέρασμα; Ότι το μέλλον μοιάζει ζοφερό. Η ποδοσφαιρική ομάδα θα είναι εγκλωβισμένη στο πρόβλημα μη βλέποντας μπροστά της κάποιο φως περιμένοντας να μάθει αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα. Συνεπώς μέχρι η οποιαδήποτε επιστολή να μετουσιωθεί σε χρήματα για τι άμεσες ανάγκες θα παραμένει στα δικά μου μάτια ως ένα κενό γράμμα….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ