Έχουμε πρωτάθλημα και το χαιρόμαστε

Έχουμε πρωτάθλημα και το χαιρόμαστε

Ο οργανισμός του μπάσκετ πρέπει να κρατήσει τα θετικά και να αποβάλλει τα αρνητικά…

Στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα υπάρχουν αξιώματα. Μπορεί εμείς -ελλείψει αθλητικής παιδείας- να τα αγνοούμε, αλλά υπάρχουν. Κι ένα από τα αξιώματα είναι πως το… όποιο πρωτάθλημα είναι καλό, οσάκις είναι απρόβλεπτο. Εμείς στο μπάσκετ είμαστε τυχεροί, γιατί και πρωτάθλημα έχουμε, και απρόβλεπτο (σε μεγάλο βαθμό) είναι.

Το ότι το Λαύριο κι ο Προμηθέας απειλούν να πετάξουν έξω από την τετράδα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι το πρώτο… καλό νέο. Όχι επειδή έχουμε κάτι με τους δύο «δικέφαλους», αλλά γιατί είναι σημαντικό να υπάρχουν νέες δυνάμεις κι αν υπάρξουν να τους δίνεται η δυνατότητα να αναδειχθούν.

Αν αυτό έχει περιορισμένη αξία, το ότι ο Άρης θα παλέψει για τη σωτηρία του, πως ο Πανιώνιος είναι «ζωντανός» και ότι ο πολύ καλός φέτος Κόροιβος κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ένα καλάθι που έχασε από την ΑΕΚ, ένα καλάθι με το οποίο νίκησε ο «Ιστορικός» την «Ένωση» κι όλα αλλάζουν. Από την άλλη, η ομάδα της Αμαλιάδας είχε νικήσει μ’ έναν πόντο τους «κυανέρυθρους», που είχαν δικό τους το τελευταίο σουτ.

Όλα είναι ανοιχτά, με τον Φάρο να πετυχαίνει δύο συνεχόμενες νίκες και να βγαίνει στην… άκρη του κάδρου, έχοντας και το μαξιλαράκι ασφαλείας (τη διαφορά με τον Πανιώνιο, σε περίπτωση ισοβαθμίας).

Με αρκετές (επτά) αγωνιστικές μπροστά μας, το πρωτάθλημα έχει ενδιαφέρον σ’ όλες τις βαθμίδες του. Κι αυτό είναι που το κάνει ενδιαφέρον, αυτό είναι το αλατοπίπερο. Αυτό είναι που -ίσως- δεν κατάλαβαν ποτέ οι έχοντες την ευθύνη του ποδοσφαίρου: δεν έχει σημασία εντέλει ποιος κερδίζει και ποιος χάνει, αλλά να είναι το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και κατά το δυνατόν αξιόπιστο.

Όχι πως στο μπάσκετ είναι όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος. Όχι πως δεν υπάρχουν παρατράγουδα, φαλτσοσφυρίγματα και μια σειρά από αρνητικά γεγονότα. Όμως, υπάρχει το μίνιμουμ της αξιοπιστίας, υπάρχει το στοιχείο της δικαιοσύνης, ακόμα κι αν αυτή δεν απονέμεται σε κάθε στιγμή.

Αν οι έχοντες το… μαχαίρι και το… καρπούζι αντιληφθούν πως για να έχουν προϊόν που να… πουλιέται, πρέπει να κρατήσουν τα θετικά ως κόρη οφθαλμού και να αντιμετωπίσουν τα αρνητικά, το μπάσκετ θα συνεχίσει να ξεχωρίζει από τον κατ’ ευφημισμό (στη χώρα μας) βασιλιά των σπορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ