Παναθηναϊκός : Η κυβέρνηση οφείλει να σκύψει πάνω απ’ το «Athens Alive OAKA»

Παναθηναϊκός : Η κυβέρνηση οφείλει να σκύψει πάνω απ’ το «Athens Alive OAKA»

Το πρότζεκτ δεν θα αλλάξει μόνο τη μοίρα του Παναθηναϊκού, αλλά και την εικόνα ολόκληρης της περιοχής. Θα φέρει χρήματα και θέσεις εργασίας. Τι καλύτερο για μια κυβέρνηση;

Το πρότζεκτ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των συνεργατών του αποτελεί αυτή τη στιγμή ίσως την τελευταία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να επανέλθει στην κανονικότητα. Να γίνει ξανά η ομάδα που θα διεκδικήσει τίτλους και ευρωπαϊκές επιτυχίες. Δεν αποτελεί, όμως, σωτηρία μονάχα για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή της Καλογρέζας.

Ξενοδοχειακά συγκροτήματα, γήπεδα, εταιρείες, γραφεία, θεματικά πάρκα, καταστήματα, μαγαζιά. Ένας τεράστιος χώρος που θα μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους Αθηναίους και όχι μόνο. Που θα δώσει πνοή και ζωντάνια σε μια περιοχή, η οποία όσο περνάνε τα χρόνια θα κινδυνεύει με μαρασμό. Όπως και το ποδοσφαιρικό της γήπεδο, από τη στιγμή που θα φύγει απ’ αυτό και η ΑΕΚ και η Εθνική ομάδα δεν θα αγωνιστεί ξανά εκεί.

Και μόνο τα νούμερα που παρουσιάστηκαν στην ανακοίνωση της κοινοπραξίας «Athens Alive» αποδεικνύουν πως μιλάμε για το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ με το οποίο «φλερτάρει» αυτή τη στιγμή ολόκληρη η πρωτεύουσα:

-Πρόκειται για επένδυση ύψους 1,1 δισ. ευρώ

-Θα φέρει πάνω από 7 εκατ. επισκέπτες

-Περί τα 400 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν σε δραστηριότητες αναψυχής

-Θα δημιουργηθούν περί τις 4.000 νέες, μόνιμες θέσεις εργασίας κι επιπλέον οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής

-Εκτιμήσεις για 18 δισ. ευρώ Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας και πάνω από 5 δισ. ευρώ φόρων που θα εξασφαλισθούν από την επένδυση για τα επόμενα 20 χρόνια.

Νούμερα αν μη τι άλλο εντυπωσιακά για όλους. Εκτιμήσεις που δεν θα αλλάξουν μόνο τον Παναθηναϊκό, αλλά ολόκληρη την Αθήνα. Που θα δώσουν θέσεις εργασίας σε χιλιάδες ανθρώπους, σε μια εποχή που υπάρχει ανάγκη. Που θα φέρουν έσοδα στο κράτος, σε μια εποχή που επίσης τα έχει τεράστια ανάγκη.

Η κυβέρνηση οφείλει να σκύψει πάνω από το θέμα που έχει προκύψει. Να δει το «Athens Alive» με τη δέουσα σοβαρότητα. Να του δώσει την ανάλογη προσοχή, να «τρέξει» τις διαδικασίες, ακόμα και να επιχειρήσει η ίδια να έρθει σε επαφή με τις εταιρείες που βρίσκονται στο πλάι του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, οι οποίες παρουσιάζουν και μεγάλη σοβαρότητα και τεράστιο ενδιαφέρον. Μέχρι και ελληνικές εφημερίδες διαβάζουν για να δουν τι γράφεται και τι λέγεται, προχωρώντας ακόμα και σε διαψεύσεις αν χρειαστεί.

Ένας παραπάνω λόγος για την κυβέρνηση είναι να αποδείξει πως πράγματι οι πληροφορίες που ήθελαν τον Τσίπρα και τους συνεργάτες του να ασχολούνται θερμά με το θέμα του Παναθηναϊκού και της… σωτηρίας του, είναι αληθινές. Να αποδείξει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πως δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ που «μένει να πάρει το πρωτάθλημα», όπως είχε πει, αλλά υπάρχουν κι άλλοι σύλλογοι. Διαφορετικά η «ρετσινιά» που του έχουν κολλήσει για τις σχέσεις του με τον Σαββίδη θα τον ακολουθεί και από ακόμα μία πλευρά: αυτή του κόσμου του Παναθηναϊκού.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα πρέπει να είναι υπομονετικός, αφού τέτοιες δουλειές και τέτοια πρότζεκτ δεν προχωράνε από τη μία μέρα στην άλλη. Όμως ο προορισμός αξίζει τον κόπο. Έχουν περάσει και περνάνε άλλα κι άλλα. Η ευκαιρία που παρουσιάζεται είναι μοναδική. Κι αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη γιατί ίσως να είναι και η τελευταία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ