Παναθηναϊκός : Χατίρια και «πειράματα»

Παναθηναϊκός : Χατίρια και «πειράματα»

Όταν ο Τσάβι Πασκουάλ αποφάσισε να σταματήσει τα χατίρια και τα πειράματα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και πήρε τον έναν από τους «τελικούς» που έχει μπροστά του.

Ο Παναθηναϊκός πήρε έναν από τους «τελικούς» που έχει μπροστά του για να μπορέσει να εξασφαλίσει σε πρώτη φάση την παρουσία του στα πλέι όφ της Ευρωλίγκας και ακολούθως να πάρει την καλύτερη δυνατή θέση στην τελικά βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Για να φτάσει σε αυτή τη νίκη όμως χρειάστηκε να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις από τον Τσάβι Πασκουάλ κατά τη διάρκεια του αγώνα και να σταματήσει «πειράματα» και χατίρια.

Είναι ξεκάθαρο ότι η πολυκοσμία στο ρόστερ του Παναθηναϊκού προκαλεί «ασφυξία», πρόβλημα διαχείρισης στον προπονητή και απόλυτη σύγχυση ρόλων.

Στη Μάλαγα οι πράσινοι έπαιξαν χωρίς τρεις παίκτες (Παππάς, Ντένμον, Λοτζέσκι) και ο Πασκουάλ σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ αλλαγών.

Κάθε ένα λεπτό σχεδόν άλλαζε την πεντάδα του για να βρει το κατάλληλο σχήμα, αλλά ήταν αδύνατο με αυτόν τον τρόπο να καταλήξει κάπου.

Την ίδια ώρα ο Μαϊκ Τζέιμς πάλευε να σκοράρει σε ένα τρίποντο. Ελεύθερος, μαρκαρισμένος, στην αρχή, στη μέση, στο τέλος της επίθεσης σούταρε. Τον έβγαζε ο Πασκουάλ, του έλεγε να «τρυπήσει» την άμυνα και να πάει στο λέι απ, τον ξαναέβαζε κι αυτός συνέχιζε τα τρίποντα. Και οι υπόλοιποι; Κοίταζαν, για ένα ακόμα παιχνίδι. Αποκαρδιωτική εικόνα…

Καμία διάθεση για άμυνα κι ο Σίνγκλετον, όπως (σχεδόν) πάντα τον τελευταίο καιρό, «όρθιος» να γίνεται εύκολος στόχος από τους γηπεδούχους, που έβλεπαν ότι η βραδιά θα ήταν παιχνιδάκι με αυτούς που είχαν απέναντι. Στους 14 πόντους η διαφορά και απογοήτευση.

Ώσπου ο Καταλανός αποφάσισε να σταματήσει τα χατίρια, να «παρκάρει» τον Τζέιμς στον πάγκο και να παίξει κι αυτός στο ματς. Δυο χειριστές (οκ μόνο αυτούς είχε στη δωδεκάδα) Καλάθης και Λεκαβίτσιους μαζί, σωστές αποστάσεις, καλά σουτ, άμυνα με αλλαγές και απόλυτη συγκέντρωση.

Αυτό ήταν. Ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε σε εκείνους που είναι μαζί από την αρχή της σεζόν, που ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και η διαφορά πήγε στο +8.

Οκ, βοήθησε και η Μάλαγα που προσπάθησε με «παγίδες» να διώξει τη μπάλα από τα χέρια του Καλάθη με συνέπεια να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του βρίσκοντας τις σωστές γωνίες πάσας στον «οπλισμένο» Ρίβερς.

Ακόμα και στην ανοησία του Σίνγκλετον στο 38’ να κρεμαστεί από το στεφάνι και να κόψει τη μπάλα, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε σωστά. Δεν πανικοβλήθηκε, διαχειρίστηκε τη διαφορά των 7 πόντων και έφτασε στην επικράτηση.

Εκεί είναι αλήθεια πως ο Λουίτζι Λαμόνικα χαρίστηκε στους πράσινους, καθώς θα έπρεπε να μετρήσει το καλάθι. Παράξενο, αν κρίνει κανείς από το «επίτευγμα» να μην δει ούτε ένα φάουλ των γηπεδούχων σε μια ολόκληρη περίοδο με το ματς στην κόψη του ξυραφιού». Τέλος πάντων…

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Τσάβι Πασκουάλ πρέπει να πάρει αποφάσεις και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο ρόστερ του. Οι παίκτες είναι πάρα πολλοί, θέλουν να παίζουν όλοι, θεωρούν πως όλοι έχουν ρόλο και η προπόνηση κινδυνεύει να μετατραπεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η εικόνα, να παίζει το «Να η ευκαιρία» για ένα ημίχρονο δεν πρόκειται να βοηθήσει ούτε αυτόν στη δουλειά του, ούτε φυσικά την ομάδα. Είναι σαν να οδηγεί ένα αυτοκίνητο και εν κινήσει να του αλλάζει το τιμόνι. Δεν γίνεται…

Όσο για τον Τζέιμς θα επαναλάβουμε πως είναι πολύ καλός παίκτης, ποιοτικός, με προσωπικότητα, αλλά με τον τρόπο που αγωνίζεται προσφέρει μόνο στον αντίπαλο κι όχι στην ομάδα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ