Παναθηναϊκός : Στο χέρι του να διαλέξει

Παναθηναϊκός : Στο χέρι του να διαλέξει

Η επικράτηση αυτή πρώτον τελείωσε οριστικά τις όποιες αμφιβολίες ή σκέψεις υπήρχαν για πιθανό αποκλεισμό των πρασίνων από τη συνέχεια της διοργάνωσης και δεύτερον τους έδωσε ουσιαστικά το δικαίωμα να διαλέξουν με ποιον θα κονταροχτυπηθούν στα play- off.

Η χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας δεν ήταν απλώς μια εκτός έδρας νίκη, από τις λίγες μάλιστα της φετινής σεζόν, αλλά κάτι παραπάνω.

Η επικράτηση αυτή πρώτον τελείωσε οριστικά τις όποιες αμφιβολίες ή σκέψεις υπήρχαν για πιθανό αποκλεισμό των πρασίνων από τη συνέχεια της διοργάνωσης και δεύτερον τους έδωσε ουσιαστικά το δικαίωμα να διαλέξουν με ποιον θα κονταροχτυπηθούν στα play- off. Με βάση το πρόγραμμα που υπάρχει στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και σύμφωνα με τη βαθμολογία, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, τα πράγματα για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ξεκαθάρισαν σε μεγάλο βαθμό. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Η πρώτη τετράδα της κατάταξης λογικά δεν αλλάζει. Μόνο ζητούμενο είναι ποιος θα βγει δεύτερος και ποιος τρίτος. Εκεί η μάχη καλά κρατεί ανάμεσα σε Φενέρ και Ολυμπιακό. Η ΤΣΣΚΑ θα είναι οριστικά πρώτη, ενώ η Ρεάλ μόνο αν αυτοκτονήσει δεν θα βγει τέταρτη. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είναι πρακτικά απίθανο να βγει όγδοος όποτε αυτό που μένει είναι τι θα επιλέξει μεταξύ της ομάδας του Ζοτς, του αιωνίου αντιπάλου του και της Βασίλισσας. Θα μου πει κανείς και η Χίμκι ή η Ζαλγκίρις δεν έχουν λόγο στις εξελίξεις; Σαφέστατα και έχουν, όμως η ελληνική ομάδα είναι αυτή που μπορεί να διαλέξει με γνώμονα τα εναπομείναντα παιχνίδια.

Οι πράσινοι έχουν στο ΟΑΚΑ Ερυθρό και Βαλένθια, ενδιάμεσα ταξιδεύουν στο Τελ- Αβίβ, για να κλείσουν την κανονική περίοδο στο Μιλάνο κόντρα στην τοπική Αρμάνι. Συμπέρασμα φτάνουν λογικά στις 17 νίκες μίνιμουμ παίρνοντας τα εντός έδρας ματς και μετά μπορούν την 30η αγωνιστική να αποφασίσουν τι τους κάνει. Η μόνη που μπορεί να πάει στις ίδιες νίκες είναι η Μπασκόνια την οποία την έχουν στην ισοβαθμία.

Πολλοί θα αναρωτηθούν τι τους ταιριάζει περισσότερο από την πρώτη τετράδα ή με ποιον απέναντι τους θα έχουν καλές πιθανότητες να επιστρέψουν στη γιορτή ενός final- four για πρώτη φορά μετά το 2012 και την εποχή Ομπράντοβιτς. Πάμε να τους δούμε.

Η Φενέρ όπως έδειξαν και τα περυσινά παιχνίδια δεν του πάει ιδιαίτερα. Ο Ζέλικο είναι μανούλα στα νοκ- άουτ ματς και κανείς δεν τον θέλει αντίπαλο εκεί, πολύ δε περισσότερο όταν δεν θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας. Η Ρεάλ από τη στιγμή που επέστρεψαν κάποιοι από τους απόντες της άρχισε να ρολάρει και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν στιγμές που τρομάζει.

Με βάση το γεγονός ότι θα είναι και η μόνη ισπανική ομάδα με σοβαρές πιθανότητες για τίτλο, εύκολα γίνεται αντιληπτό από τον καθένα, ότι θα έχει και το ανάλογο σπρώξιμο. Για τους Ρώσους του Ιτούδη ούτε συζήτηση, οπότε τι μένει; Μα φυσικά οι ερυθρόλευκοι. Δεν λέω ότι είναι η ιδανική περίπτωση, αλλά είναι είναι οι μόνοι με τους οποίους το τριφύλλι έχει ρεαλιστικές πιθανότητες για πρόκριση. Το γιατί θα το αναλύσουμε όταν με το καλό πέσουν μαζί στους οκτώ. Όπως και να έχει πάντως την επόμενη εβδομάδα με την διπλή αγωνιστική θα τελειώσουν όλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ