Μάλαγα – Παναθηναϊκός : Νίκη της λογικής

Μάλαγα – Παναθηναϊκός : Νίκη της λογικής

Με… παραδοσιακή συνταγή και λιγότερες «εμπνεύσεις», ο Παναθηναϊκός έβαλε σε τάξη το ματς και το… μυαλό του.

Όποιος αποφασίζει να προσθέσει ακριβά -χειροποίητα- χαλιά για να αλλάξει την εικόνα του σπιτιού του, δεν ξεκινά ξηλώνοντας το πάτωμα και φτιάχνοντάς το από την αρχή. Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο αυτό είχε κάνει ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος επέστρεψε χθες σε λογικές επιλογές κι όλα πήραν τον δρόμο τους.

Η αναμέτρηση στη Μάλαγα ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. Γιατί μπορεί οι «πράσινοι» να έχουν συνηθίσει στην απουσία του Ματ Λοτζέσκι, αίφνης όμως είχαν να διαχειριστούν και την απώλεια των Νίκου Παππά και Μάρκους Ντένμον. Τρεις παίκτες σε… 1.5 θέση είναι πολλοί.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι παίκτες του Πασκουάλ υπέβαλλαν μόνοι τους τον εαυτό τους σε μεγαλύτερο μαρτύριο. Με πολλά κενά στην άμυνα δέχθηκαν 44 πόντους στο πρώτο μισό, από μια ομάδα που δεν είναι δα κι η πιο ταλαντούχα της Ευρωλίγκας, ενώ στο μπροστά μέρος του γηπέδου «ξεκίνησαν» με 1/17 τρίποντα!

Πώς έφτασε ο Παναθηναϊκός στη νίκη; Είναι εμφανές ότι έγινε κουβέντα με τον Μάικ Τζέιμς, από τον οποίο (προφανώς) ζητήθηκε να είναι πιο λογικός. Και χθες ο Αμερικανός ήταν μετρημένος. Όχι τόσο σπουδαίος, όχι τόσο λαμπερός, αλλά ουσιαστικός, σοβαρός και με συνολικά καλές επιλογές.

Ο Καταλανός κόουτς έκανε αυτό που έπρεπε να είχε πράξει από την πρώτη στιγμή. Στα δύσκολα άφησε εκείνους που έχουν «δέσει» μεταξύ τους. Οι δύο νεοφερμένοι είδαν το τελευταίο δεκάλεπτο της ανατροπής από τον πάγκο. Έτσι ο Λούκας Λεκαβίτσιους θύμισε σε όλους ότι παίζει κι αυτός στο «τριφύλλι» (10 -οικονομικοί- πόντοι σε μια περίοδο, ενέργεια και πίεση στην άμυνα, ήταν η εξαιρετική προσφορά του) κι έγινε ο παίκτης που άλλαξε τη ροή του αγώνα.

Ο Τζέιμς Γκιστ με τον Νικ Καλάθη πάτησαν γερά και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Κρις Σίνγκλεντον έβγαλε με ιδρώτα κι αξιοπρέπεια το μεροκάματο, ενώ ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν και πάλι αυτός που με το αλάνθαστο χέρι του έδωσε τη νίκη. Μια νίκη της… λογικής, καθώς δεν συνέτρεχαν λόγοι για να ενταχθεί ο Τζέιμς στην ομάδα, να ανακατευτεί τόσο πολύ το… μείγμα.

Η λογική έλεγε πως έπρεπε να παίζει ο Τζέιμς στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να βρει τα πατήματά του και να μην τα ψάχνει μόνο στα ματς που «καίνε», αλλά ο Πασκουάλ έκανε το λάθος να προσπαθήσει να τους έχει όλους ικανοποιημένους. Παρότι προβληματικό να χάνεις τρεις παίκτες πρώτης γραμμής, ενδεχομένως να είχε και θετική επίδραση, καθώς επαναπροσδιορίστηκαν ρόλοι και αρχές.

Υ.Γ.: Αν ο Λαμόνικα είχε κάνει σε βάρος του Παναθηναϊκού αυτό το λάθος (το καλάθι του Μπρουκς μετρούσε κι ο Σίνγκλεντον έπρεπε -όπως κι έγινε- να χρεωθεί με τεχνική ποινή), θα είχαμε αναλύσεις επί αναλύσεων. Την επόμενη φορά που θα βγείτε στα κεραμίδια σκεφτείτε το…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ