Ο ορισμός της προδοσίας και η ανάγκη για παραμονή στη Super League

Ο ορισμός της προδοσίας και η ανάγκη για παραμονή στη Super League

Η έλλειψη σεβασμού είναι αυτό που εξοργίζει περισσότερο όσους έμειναν να παλεύουν και τον κόσμο. Ο Γιώργος Σακελλαρίου εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να μην υποβιβαστεί.

Η άδεια μοιάζει όνειρο απατηλό. Ακόμα και στελέχη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πλέον υποστηρίζουν ότι μοιάζει απίθανο να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να καταθέσει πλήρη φάκελο.

Οι έως τώρα κινήσεις είναι σπασμωδικές. Κανείς συντονισμός, καμία αποφασιστικότητα. Ο σύλλογος έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. Αυτό που εξοργίσει περισσότερο όσους απέμειναν να παλεύουν και φυσικά και τον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι η έλλειψη σεβασμού. Σε σημείο προδοσίας. Το «τριφύλλι» είναι κοντά σε μία ακόμα αφαίρεση βαθμών. Την πρώτη την απέφυγε, τη δεύτερη με τον Βέμερ δύσκολα.

Η πρώτη προδοσία, λοιπόν, έχει να κάνει με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους μαχητές που απέμειναν. Ο 50χρονος τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές κάνουν ό,τι μπορούν για να τερματίσουν στην πέμπτη θέση. Δεν είναι εύκολο με το πρόγραμμα που υπάρχει, ωστόσο, η αφαίρεση θα τους καταδικάσει (μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός φέτος ξεκίνησε και με -2 βαθμούς). Και εννοείται ότι δεν θα σβήσει η ποινή από την ΟΥΕΦΑ. Η διοίκηση δηλαδή στέλνει στους απλήρωτους ούτως ή άλλως παίκτες και το προπονητικό τιμ, το μήνυμα ότι «τζάμπα προσπαθείτε». Εχουν τραβήξει τόσα όλη τη σεζόν και δεν σέβεται κανείς τον κόπο τους.

Ετσι, υπονομεύεται και ο επόμενος επενδυτής. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του ή όποιος είναι τέλος πάντων. Ας υποθέσουμε ότι με πλάγιες οδούς ο Παναθηναϊκός αποφεύγει τον υποβιβασμό. Το ότι θα έχει τρία χρόνια χωρίς Ευρώπη είναι τεράστια ζημιά. Αν, ωστόσο, έρθει το μοιραίο, τότε δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την καταστροφή. Σε οικονομικό και ηθικό κομμάτι. Σεβασμός δεν υπάρχει και στους πιστωτές. Όλοι λίγο πολύ έχουν βάλει πλάτη. Αλλά συνεχώς νιώθουν να τους κοροϊδεύουν.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι η έλλειψη σεβασμού προς τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Το πρεστίζ του συλλόγου έχει πληγεί σε τεράστιο βαθμό. Δέχεται συνεχώς μαχαιριές. Αντίπαλοι που τον οδήγησαν στην καταστροφή του δίνουν πλέον συγχαρητήρια για την… πολιτική στάση που κρατάει. Η ομάδα μόνο με θαύμα κι αν πει ξαφνικά ο Αλαφούζος «βάζω 3-4 εκατ. ευρώ μπορεί να πάρει άδεια». Αλλά γιατί να το κάνει τώρα, όταν δεν το έχει πράξει τόσες μέρες; Είναι εμφανές, όπως λειτουργούν στο θέμα της άδειας ότι δεν τους νοιάζει τίποτα. Ακόμα και τα όποια παραθυράκια υπάρχουν δεν έχουν σπεύσει να τα εκμεταλλευτούν. Δεν έχουν τη δυνατότητα; Ή δεν θέλουν; Και το τελευταίο βέβαια είναι ο ορισμός της προδοσίας.

ΥΓ: Το σημαντικό είναι ο Παναθηναϊκός να μείνει στη Σούπερ Λίγκα. Με το να φυτοζωεί φυσικά (κι αν δεν έρθει επενδυτής) δεν λύνεται το πρόβλημα, αλλά αυτό είναι το σημαντικό. Υποβιβασμός, άλλωστε, δεν σημαίνει ότι μηδενίζει το κοντέρ στις οφειλές. Το κακό είναι ότι ο μεγαλομέτοχος και η διοίκηση στερούν από τον σύλλογο και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας. Παρά τα προβλήματα κανείς δεν είχε να προσάψει κάτι στο «τριφύλλι». Τώρα, ακόμα κι αυτό θα στο χτυπάνε οι αντίπαλοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ