Αν δεν πιστεύετε εμένα, πιστέψτε τον Κονέ και to10.gr

Αν δεν πιστεύετε εμένα, πιστέψτε τον Κονέ και to10.gr

H κλήση Kομίνη ήταν απαραίτητη προκειμένου να ανατραπεί έστω και εν μέρει το φύλλο αγώνα, όσο χρειαζόταν τέλος πάντων ώστε να στοιχειοθετηθεί η εξόντωση του ΠΑΟΚ.

Ο Κομίνης κλήθηκε να παραστεί για κατάθεση στην αυριανή εκδίκαση όσων συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα, ο ίδιος όμως αρνήθηκε ισχυριζόμενος πως το φύλλο αγώνα που συνέταξε είναι σαφές.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η πρώτη επισήμανση είναι πως ο Κομίνης κλήθηκε και μάλιστα από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Λίγκας, χωρίς να μεσολαβήσει σχετικό αίτημα κάποιας εκ των εμπλεκομένων ή του ΠΑΟΚ.

Το αντίθετο είχε συμβεί με τον Αρετόπουλο που δεν είχε κληθεί, παρά το ότι ο ΠΑΟΚ είχε ζητήσει την παράσταση του ως μάρτυρα, ώστε να καταθέσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικηγόρων και της έδρας.

Όπως είχα γράψει και τότε, είναι πέρα από κάθε δικονομική λογική να μην παρίσταται βασικός, ίσως και ο βασικότερος μάρτυρας μιας υπόθεσης, χωρίς να προγνωρίζω τι είχε στο μυαλό του, ούτε ποιες «παγίδες» του ετοίμαζαν όσοι θα του υπέβαλαν ερωτήσεις.

Μπορεί οι νομικοί του Ολυμπιακού να τον έκαναν σκόνη και να ήταν οι κερδισμένοι της διαδικασίας, τελικά. Το σωστό πάντως αυτό θα ήταν σε κάθε περίπτωση, ακόμα και μετά τη συμπληρωματική έκθεση που του ζητήθηκε. Είναι αστείο να μιλάμε για απόδοση δικαιοσύνης χωρίς μάρτυρες, κι ερωταποκρίσεις.

Το ίδιο υποστηρίζω και για τον Κομίνη, κανονικά θα έπρεπε να διαταχθεί η βίαια προσαγωγή του μάρτυρα, όπως συμβαίνει στα ποινικά δικαστήρια, έχοντας επίγνωση μάλιστα πως το φύλλο αγώνα είναι επιβαρυντικό για την ΑΕΚ, σε αυτήν χρεώνει ξεκάθαρα ο διαιτητής τη μη ολοκλήρωση του αγώνα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο διαιτητής ψεύδεται ως προς τις αποφάσεις που έλαβε για την ακύρωση και την κατακύρωση του γκολ, κάτι που επίσης συμφέρει την ομάδα μου.

Αρχικά το γκολ μέτρησε κανονικά, κάτι που προκύπτει από το βίντεο του αγώνα, όπου φαίνεται πέραν πάσης αμφιβολίας να δείχνει σέντρα, ενώ ο ίδιος αναγράφει στο φύλλο αγώνα πως κατ΄αρχήν το ακύρωσε.

Το ακυρώνει στη συνέχεια έπειτα από διαβούλευση με τον επόπτη, που επίσης έδειξε σέντρα και είναι προφανές πως δεν αλλάζει την απόφαση του μέχρι να πάρει το δρόμο για τα αποδυτήρια. Με το σκορ 0-0 αποχώρησε ο Κομίνης, όχι με 1-0 όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ψευδώς, το γκολ το μέτρησε αργότερα, στα αποδυτήρια. Ούτε αυτό βολεύει την ομάδα μου. Aλλά είναι η αλήθεια, τι να κάνουμε;

Όλα αυτά καθιστούν επιτακτική την παρουσία του, όπως και να έχει όμως το ζήτημα είναι πως ζητήθηκε η παρουσία του, όχι όμως και του Αρετόπουλου.

Ο Κομίνης βλέπετε μπορεί να ψεύδεται στο φύλλο αγώνα, έστω κι εν μέσω των ψευδών του όμως για το πότε μέτρησε το γκολ, αυτά που λέει για την εισβολή Σαββίδη και τους λόγους διακοπής του αγώνα, δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Για την εισβολή του Σαββίδη αναφέρει, επί λέξει πως «Προτού ανακοινώσω την απόφαση μου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βίαια ο κύριος Σαββίδης Ιβάν με την συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας και ζητούσε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ κύριο Βασίλη Δημητριάδη τον οποίο απώθησε βίαια.

Ταυτόχρονα ο δηλωθείς ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κύριος Λούμπος Μίχελ με πλησίασε απειλητικά και μου είπε. You are finished today. Μετά από αυτά τα γεγονότα αποφάσισα να εισέλθουμε στο χώρο των αποδυτηρίων διότι η κατάσταση που επικρατούσε απαγόρευε την ομαλή συνέχιση του αγώνα».

Δεν αναφέρεται σε διακοπή εξ΄αιτίας της μπούκας, ίσα ίσα μιλά για συνέχιση του αγώνα που έπρεπε να γίνει με ομαλό τρόπο. Τους λόγους που δεν ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση τους εξηγεί με απόλυτη σαφήνεια στη συνέχεια, υποστηρίζοντας πως «ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσσάνδρου μου δήλωσε ότι εμείς ως ΑΕΚ αδυνατούμε να εισέλθουμε στον αγωνιστικό χώρο λόγω μεγάλης έντασης και ανασφάλειας και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας είναι τρομοκρατημένοι από τα ανωτέρω γεγονότα. Κατόπιν όλων των παραπάνω αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι την στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος».

Τότε αποφάσισε λοιπόν την οριστική διακοπή, επειδή αρνήθηκε η ΑΕΚ επικαλούμενη κλίμα τρομοκρατίας ο ίδιος τα λέει όχι εγώ.

Λίγο μετά ο Παναγιώτης Κονέ, άνετος, ωραίος και φρεσκολουσμένος, δήλωνε στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης πως περίμεναν να ενημερωθούν από τον διαιτητή αν μέτρησε τελικά το γκολ για να επιστρέψουν, αλλά επειδή είχαν κρυώσει περιμένοντας στα αποδυτήρια δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσουν!

Αυτά δήλωσε ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ επαναλαμβάνω, χωρίς να επικαλεστεί ως λόγο τρομοκρατίες και βομβιστικές επιθέσεις από Τζιχαντιστές.

Το ότι οι ίδιοι αυτοαναιρούνται, γίνεται αντιληπτό και από απόφοιτο νηπιαγωγείου.
Εκτός κι αν, όταν ο Ιβάν αποφάσισε να πυροβολήσει -μετά τους άλλους- και τον Κονέ, έβαλε σιγαστήρα.

Το φύλλο αγώνα του Κομίνη λοιπόν δε γίνεται να αναιρεθεί, οπότε η κλήση του ως μάρτυρα ήταν απαραίτητη προκειμένου να ανατραπεί αν όχι εξ΄ολοκλήρου έστω και εν μέρει, όσο χρειαζόταν τέλος πάντων ώστε να στοιχειοθετηθεί η εξόντωση του ΠΑΟΚ.

Στην περίπτωση Αρετόπουλου η γενική αναφορά στο αρχικό φύλλο αγώνα καλύφθηκε από τη συμπληρωματική, η αντίστοιχη του Κομίνη είναι τόσο συγκεκριμένη που θα τους έπαιρναν χαμπάρι μέχρι και οι πέτρες.

Και το ότι είναι τόσο συγκεκριμένη που πρέπει με κάποιον τρόπο να ανατραπεί, επίσης δεν το λέω επίσης εγώ, το επιβεβαιώνει το site που διαβάζετε, που την είχε χαρακτηρίσει ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Λέτε να ήταν επιβαρυντικό για τον ΠΑΟΚ και to10.gr, να το παρουσίαζε ως σκάνδαλο;

Πως είπατε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ