Συνηθισμένες αντιδράσεις, σε ασυνήθιστα γεγονότα

Συνηθισμένες αντιδράσεις, σε ασυνήθιστα γεγονότα

Χάνεται μια ακόμη ευκαιρία. Μια ευκαιρία αποδείξεων για όλους. Για την δημιουργία ενός δεδικασμένου που θα έστελνε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Αλλά και τι έγινε; Σημασία έχει να χάνεις με… στιλ!

Είναι σχεδόν βέβαιο τι θα ακολουθήσει όταν θα κάτσει η σκόνη. Τότε που το περίστροφο του Ιβάν Σαββίδη δεν θα είναι πια πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Κράτησε ήδη τέσσερις μέρες. Πόσο παραπάνω να «αντέξει»; Ήδη λοιπόν η διαδικασία (αργά, αλλά σταθερά) παίρνει τη γνωστή μορφή της. Εκείνη που με μαθηματική ακρίβεια την οδηγεί στην απαξίωση, μέσω της γελοιοποίησης…

Η «με το έτσι θέλω» διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς δεν έχουμε ούτε προτάσεις, αλλά ούτε και λύσεις με μόνη εξαίρεση εκείνο το φοβερό «η κάθε ομάδα που θα εμπλέκεται σε δύο διαφορετικά επεισόδια θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα» όπως παλιά στις γειτονιές που τα τρία κόρνερ ήταν… πέναλτι. Οι… λεονταρισμοί του πρωθυπουργού πως δεν ενδιαφέρεται για το πολιτικό κόστος, αλλά που προς το παρόν παραμένει άφαντος. Η μπαρούφα του Grexit. Ο δημιουργικός διάλογος μεταξύ των φορέων με τον Υφυπουργό να κερνά καφεδάκι με μπισκότα προέδρους ομάδων που ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση. Κάτι βουλευτές Θεσσαλονίκης που έχουν αρχίσει να παίρνουν θάρρος και κάποια στιγμή θα μας ζητήσουν να… ζητήσουμε συγγνώμη από τον πρόεδρο της καρδιάς τους. Η άρνηση του Κομίνη να παραστεί αύριο στην ακροαματική διαδικασία, μάλλον γιατί εκείνη την ώρα έχει κάτι καλύτερα να κάνει. Τόσο προβλέψιμα και εντός πλαισίου όλα αυτά, που πραγματικά ας ειδοποιήσει κάποιος και τον Βαγγέλη Γραμμένο να βγει από τη ντουλάπα του γραφείου του, και να παραστήσει ξανά τον προϊστάμενο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αμαρτία είναι για τον άνθρωπο.

Συνηθισμένες συμπεριφορές, σε όχι συνηθισμένα γεγονότα. Η ιστορία μας. Η δική μας εκδοχή να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα και η μια ακόμη εφαρμογή της. Και κατά τα άλλα; Χάνεται μια ακόμη ευκαιρία. Μια ευκαιρία αποδείξεων για όλους. Για την δημιουργία ενός δεδικασμένου που θα έστελνε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι τέλος πάντων τέρμα τα καουμποϊλίκια. Και για τους παράγοντες, και για τις ομάδες, και για τους οπαδούς, και για το «παρασκήνιο» που μια χαρά αναζητά ήδη τον επόμενο πελάτη καθώς ο «νυν» είναι πλέον στριμωγμένος για τα καλά. Δεν πειράζει την επόμενη φορά, μπορεί να είμαστε πιο τολμηροί. Τότε που κάποιος θα βγάλει την κουμπούρα από τη ζώνη και θα ρίξει καμία στον αέρα, αναγκάζοντας έναν αγανακτισμένο βουλευτή να κραυγάσει στο Κοινοβούλιο «έλεος, επιτέλους με τις υπερβολές σας. Δεν πέτυχε και κανέναν».

Κατά τα άλλα; Απλώς κοροϊδευόμαστε. Αν η Κυβέρνηση δεν λύγιζε μπροστά στο πολιτικό κόστος προφανώς θα έβρισκε τον Ιβάν Σαββίδη πριν από τους αρχηγούς του ΠΑΟΚ που τον επισκέφτηκαν μόλις έληξε χρονικά η διαδικασία του αυτόφωρου για να του εκφράσουν τη συμπαράσταση τους. Αν ο Βασιλειάδης ήθελε στα αλήθεια να στηρίξει το ποδόσφαιρο, δεν θα σταματούσε το πρωτάθλημα βυθίζοντας σε απελπισία μια σειρά από ομάδες που χάνοντας και το τηλεοπτικό συμβόλαιο πάνε για «κραχ». Αν ο Γραμμένος ενδιαφέρονταν να δοθεί ένα τέλος και να πιάσει τόπο το «αφήγημα» της Εξυγίανσης, θα χωρούσε έστω μια αναφορά στην Επιτροπή Έκτακτων Θεμάτων της ΕΠΟ στα γεγονότα της Τούμπας, ειδικά από τη στιγμή που έδωσε στον Ιβάν Σαββίδη τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τα φιλικά της Εθνικής ομάδας. Αν η UEFA και η FIFA ενδιαφέρονταν για κάτι παραπάνω από το βγάλουν από πάνω τους τον μπελά, θα το έκαναν από την αρχή της σεζόν μιας και το πρωτάθλημα διεξάγεται υπό την επιτήρηση τους. Αν η αθλητική δικαιοσύνη ήθελε να ρίξει φως στην υπόθεση με βάση τα πραγματικά γεγονότα θα ήλεγχε πέραν του ΠΑΟΚ και των παραγόντων του, και τους διαιτητές για τις συνθήκες που συνέταξαν το φύλλο αγώνα, και την ΑΕΚ που παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο για να ολοκληρώσει το ματς, δεν χώρεσε στο κατηγορητήριο για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις (πειστικές ή όχι, δεν έχει σημασία πριν από την εκδίκαση στην οποία η Ένωση ούτως ή άλλως θα παραστεί μετά την ένσταση του ΠΑΟΚ).

Είδα κάπου σε μια εκπομπή (ναι, της ΕΡΤ-3) τον Λάκη Σημαιοφορίδη να λέει πως: «Ο τρόπος που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι αυτός, έχουμε αποφάσεις ατελέσφορες. Το ζήτημα είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σαθρό, ή το χτίζεις με καινούρια τούβλα ή θα έχεις κάθε φορά το ίδιο πρόβλημα». Με δεδομένο ότι ο γνωστός δικηγόρος θριάμβευσε προ ημερών υπερασπιζόμενος τον ΠΑΟΚ στην υπόθεση με τον Ολυμπιακό και προφανώς συμμετέχει και στην νυν δικηγορική ομάδα του Δικεφάλου που αύριο ρίχνεται σε… νέα μάχη, η συγκεκριμένη ατάκα μοιάζει με σκηνή από τα προσεχώς. Κάπου, κάπως, με κάποιο τρόπο θα προκύψει ένα ακόμη νομοθέτημα-συρραφή που θα λήξει το θέμα με τον τρόπο που άπαντες υποψιάζονται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ