Ο Σαββίδης απειλεί να τον πάρει μαζί του…

Ο Σαββίδης απειλεί να τον πάρει μαζί του…

Ένα πρόβλημα έχει η κυβέρνηση από το βράδυ της Κυριακής κι αυτό δεν είναι το πρωτάθλημα γενικά και αόριστα. Το πρόβλημά της είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Πώς να διαχειριστεί ένα επιχειρηματία τον οποίο «παντρεύτηκε» και ο οποίος έκανε κάποιες δυνατές επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα. Έναν επιχειρηματία που μετά το φιάσκο με τον Καλογρίτσα, της είναι […]

Ένα πρόβλημα έχει η κυβέρνηση από το βράδυ της Κυριακής κι αυτό δεν είναι το πρωτάθλημα γενικά και αόριστα. Το πρόβλημά της είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Πώς να διαχειριστεί ένα επιχειρηματία τον οποίο «παντρεύτηκε» και ο οποίος έκανε κάποιες δυνατές επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα.

Έναν επιχειρηματία που μετά το φιάσκο με τον Καλογρίτσα, της είναι από χρήσιμος ως απαραίτητος για να πατήσει γερά στον χώρο των media.  Πώς να πάρεις διαζύγιο από έναν τέτοιο γάμο με κουμπάρο τον Πάνο Καμμένο που έφτασε μέχρι και να παρουσιάσει τον Ιβάν Σαββίδη στους εργαζόμενους του καναλιού «Έψιλον» όταν ο ομογενής επιχειρηματίας το αγόρασε και πήγαινε πρώτη φορά να το επισκεφτεί και να γνωρίσει τους εργαζόμενους.

Αυτά είναι προβλήματα που δεν λύνονται εύκολα. Δεν λύνονται και για έναν λόγο παραπάνω: Ο κ. Σαββίδης έβαλε πολλά λεφτά στον ΠΑΟΚ. Λεφτά για να πάρει καλούς παίκτες και λεφτά για να βρει τις «άκρες» στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου ώστε να «καθαρίζουν» στα δύσκολα εφόσον χρειαστεί. Όλα  αυτά  έκαναν τον κ. Σαββίδη να θεωρεί το φετινό πρωτάθλημα τελειωμένο για τον ίδιο και την ομάδα του. «Ομάδα έχω άκρες έχω, θα τα πάρω εγώ» ήταν στο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε. Όλοι στην θέση του το ίδιο θα είχαν σκεφτεί. Ειδικά όταν ο μέχρι τότε κυρίαρχος Ολυμπιακός είχε φάει τις «πιστολιές» από την διαιτησία και η ομάδα του δεν είχε καμιά σχέση με αυτές του παρελθόντος που έπαιρναν τα πρωταθλήματα..

Η αναβολή του πρωταθλήματος ήταν η εκδήλωση της αμηχανίας μιας κυβέρνησης που βρέθηκε εκτεθειμένη γιατί ο εκλεκτός της μπούκαρε στο γήπεδο με το κουμπούρι και μετά η εικόνα του έκανε τον γύρο του κόσμου. Το πράγμα δεν μαζευόταν με τίποτα πια και η κυβέρνηση δεν είχε άλλη λύση παρά να τσουβαλιάσει την κραχτή περίπτωση του Σαββίδη με κάποιες άλλες και να μιλήσει για γενικευμένη ανομία και βία ώστε να δικαιολογηθεί η απόφαση για την διακοπή επ’ αόριστο.

Να βάλει δηλαδή την… ψυχή του Σαββίδη να πεθάνει «μετά των αλλοφύλων». Ούτε αυτό το σενάριο της βγαίνει γιατί η ΦΙΦΑ και Η ΟΥΕΦΑ μπορεί να συνεργάζονται με τον κ. Βασιλειάδη αλλά δεν μπορούν να υπηρετήσουν τους ιδιοτελείς σχεδιασμούς της. Έδειξαν κατευθείαν ότι το πρόβλημα είναι ο κ. Σαββίδης με τα κουμπούρια του και τον σημάδεψαν.

Τώρα η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ είναι το πρόβλημα της κυβέρνησης κι όχι η αντιπολίτευση που στο θέμα αυτό έχει λερωμένη την φωλιά της και μιλάει γενικά κι αφηρημένα αλλά το όνομα του κ. Σαββίδη δεν το πιάνει στο στόμα της. Πιθανότατα γιατί ο επιχειρηματίας από το Ροστόφ έχει ράμματα για την γούνα και της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν από το μπουκάρισμα στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής, ο Ιβάν Σαββίδης είχε κάνει ένα πιο μεγάλο και μοιραίο λάθος: Μπήκε στον τηλεοπτικό χάρτη και θέλησε να γίνει παίκτης και σε αυτή την ευαίσθητη επιχειρηματική και πολιτική δραστηριότητα. Είναι νεοφερμένος στην Ελλάδα και δεν πρόλαβε να μελετήσει την σύγχρονη νεοελληνική ιστορία. Αν το είχε κάνει θα ήξερε πως και από ποιους την πάτησε τελικά ο Γιώργος Κοσκωτάς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ