Αν συνηθίσεις με τα οφσάιντ…

Αν συνηθίσεις με τα οφσάιντ…

Η Ελλάδα αν μη τι άλλο είναι χώρα που εισπράττει από τον τουρισμό, συνεπώς γιατί να πληρώνει τους «επιτηρητές» των UEFA και FIFA;

Τα αυτονόητα μας είπε ο απεσταλμένος της FIFA, ότι δεν γίνεται να βλέπουμε πιστόλια στα γήπεδα, αλλά λύση δεν είχε να μας δώσει. Με την τακτική του Πόντιου Πιλάτου εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να ξεμπερδεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο από όλα αυτά και έβαλε και πάλι το ενδεχόμενο της απειλής του Grexit για να υπάρχει ως «φόβητρο», και μέχρι εκεί.

Έτσι κι αλλιώς οι διεθνείς ομοσπονδίες (FIFA, UEFA) έχουν σημαντική ευθύνη για αυτό που βλέπουμε στα γήπεδά μας. Γιατί υποτίθεται ότι έχουν αναλάβει το ρόλο του επιτηρητή και μάλιστα στο πιο ευαίσθητο κομμάτι του ποδοσφαίρου όπως είναι αυτό της διαιτησίας που διαχρονικά αποτελεί το «σημείο τριβής» για όλα.

Και ο Σαββίδης άλλωστε μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο όταν οι διαιτητής έδειξαν ότι δεν θα μετρήσουν το γκολ του ΠΑΟΚ-κάτι που δεν είχανε πραγματοποιήσει άλλοι συνάδελφοί τους σε προηγούμενους αγώνες, ακόμη και σε πολύ πιο ξεκάθαρες φάσεις. Όταν μάθεις στα… οφσάιντ, τότε μετά σου κακοφαίνεται όταν σηκώνεται η σημασία και ο Ποντίκης δεν γίνεται Καλφόγλου.

Οι απέξω έστειλαν όμως τον Μέλο Περέιρα για να εποπτεύει (γενικώς) τη διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά αυτός, είτε δεν πήρε χαμπάρι τι γινόταν, είτε συμβιβάστηκε με τα όσα βρήκε και δεν θέλησε πραγματικά παρέμβει.

Δεν μπορεί να μην τα έβλεπε τόσον καιρό ο Πορτογάλος ούτε τα γκολ οφσάιντ ούτε τα πέναλτι εκτός περιοχής. Ή μήπως δεν κατάλαβε το «έργο» με τους διεθνείς διαιτητές; Ας πήγαινε τουλάχιστον στην Σαντορίνη να κάνει τον πραγματικό τουρίστα, αλλά έπεσε στην κέντα, αφού πριν από λίγο καιρό μας έκανε και τον… απολογισμό του για την ελληνική διαιτησία.

Όλα καλά και όλα ωραία τα βρήκε ο Περέιρα και προφανώς αυτά που είπε σε εμάς θα τα μετέφερε και στους προϊσταμένους του, οι οποίοι δεν μπορεί να μην έχουν καμία επαφή με το ελληνικό ποδόσφαιρο, άρα κάτι θα είχαν ακούσει ή θα είχαν δει κι αυτοί. Προφανώς και όλοι οι διαιτητές στον κόσμο κάνουν λάθη και θα συνεχίσουν να κάνουν, όμως το μεμπτό της υπόθεσης είναι όταν τα σφάλματά τους έχει συγκεκριμένη… κατεύθυνση.

Δεν είναι τόσο απλό όταν αδικείται μία ομάδα και ευνοούνται κάποιες άλλες. Όχι ότι είχαμε αμφιβολία για τις προθέσεις της κάθαρσης, όμως τίποτα δεν μπορεί να πάει κόντρα στη… φύση. Κι από το πραγματικό ποδόσφαιρο θα χάνουν πάντα και παντού όσοι δεν το σέβονται και επιχειρούν να το αλλοιώσουν.

Και τώρα τι θα κάνουν η FIFA και η UEFA; Θα μας λένε «βρείτε τα μεταξύ» αλλά στο μεταξύ θα πληρώνουμε τους παρατηρητές που μας στέλνουν για τη διαιτησία; Η Ελλάδα αν μη τι άλλο είναι χώρα που εισπράττει από τον τουρισμό και δεν πληρώνει. Μην το αλλάξουμε κι αυτό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ