ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ξαφνικά… τελικός!

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ξαφνικά… τελικός!

Ο χαμένος από το αυριανό ματς στο "Νίκος Γκάλης"… χάνεται

Εξ ορισμού κάθε ημιτελικός Κυπέλλου είναι δυνάμει τελικός. Γιατί το να αποκλειστείς τελευταίος δεν είναι το καλύτερο. Ακόμα κι αν χάσεις στον τελικό, έχεις να λες ότι έφτασες, οπότε είναι δεδομένο το ότι κάθε ημιτελικός είναι ξεχωριστός. Ο αυριανός ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό είναι αίφνης… μητέρα των μαχών.

Στην ΑΕΚ η γκρίνια έχει τρυπήσει το ταβάνι. Είναι αρκετοί αυτοί που βγάζουν δυσαρέσκεια για την εικόνα της ομάδας, σημαδεύοντας ευθέως τον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Αν η ομάδα είχε ηττηθεί στη Βενετία, αν είχε χάσει από τη Ρόζα Ράντομ, ίσως να είχαν δρομολογηθεί εξελίξεις. Αναβλήθηκαν και δεν είναι τυχαίο πως παντού ακούγεται η Κυριακή ως ορόσημο.

Σε περίπτωση νίκης ο κόουτς της «Ένωσης» μπορεί να κατευθυνθεί στο κέντρο του γηπέδου και να στείλει… φιλάκια στους «haters». Σε περίπτωση ήττας τον περιμένουν στη γωνία και τον ξέρει. Άρα, για τον Μανωλόπουλο και το πλάνο του, ο αγώνας με τον συγκάτοικο είναι… δίχως αύριο.

Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν θέματα. Η νίκη επί του Ολυμπιακού ήταν… καλή αρχή, όμως η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Και μπορεί οι ήττες και κακές εμφανίσεις να μην αφορούν στο εσωτερικό, όμως σκεφτείτε τι θα επακολουθήσει σε ενδεχόμενη ήττα από την ΑΕΚ κι αποκλεισμό από τον τελικό.

Οι «πράσινοι» εξ ορισμού κυνηγούν όλες τις διοργανώσεις, πόσο μάλλον το Κύπελλο, το οποίο είναι εδώ και καιρό… δική τους υπόθεση. Ενδεχόμενος αποκλεισμός από την ΑΕΚ θα επιφέρει ντόμινο εξελίξεων και κανείς δεν θα είναι στο… απυρόβλητο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για την ΑΕΚ είναι σαν κατάκτηση η πρόκριση στον τελικό (ειδικά από τη στιγμή που θα έχει αποκλείσει τον Παναθηναϊκό), ενώ ρεαλιστικά είναι ο μόνος στόχος που έχει πιθανότητα να προσεγγίσει. Κι όλα αυτά θα συμβούν μπροστά στο κοινό της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για τον Παναθηναϊκό η παρουσία στον τελικό είναι εκ των ων ουκ άνευ, δεν συζητάμε κάτι λιγότερο και βέβαια η κατάκτηση του τροπαίου είναι αυτοσκοπός.

Κυριακή κοντή γιορτή κι ο ηττημένος θα βρεθεί αν όχι στο μάτι του κυκλώνα στο επίκεντρο των εξελίξεων. Όλα αυτά, πριν καλά καλά μπει ο Νοέμβρης. Πολύ πιο νωρίς απ’ ότι θα περιμέναμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ