Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: Η επαρχία συνεχίζει να τον πληγώνει

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: Η επαρχία συνεχίζει να τον πληγώνει

Ακόμα μια αναμέτρηση στην επαρχία για τους πράσινους, μόλις ολοκληρώθηκε. Είναι το πέμπτο ματς φέτος μακριά από την Αθήνα που το τριφύλλι δεν κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ισοπαλία σε Πλατανιά και Λαμία και ήττες σε Κέρκυρα, σε Αγρίνιο και Τρίπολη.

Ακόμα μια αναμέτρηση στην επαρχία για τους πράσινους, μόλις ολοκληρώθηκε. Δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν πάλι το ίδιο. Νέα απώλεια βαθμών, μία ακόμα ήττα. Είναι το πέμπτο ματς φέτος μακριά από την Αθήνα που το τριφύλλι δεν κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ισοπαλία σε Πλατανιά και Λαμία και ήττες σε Κέρκυρα, σε Αγρίνιο και Τρίπολη.

Μπορεί ο τρόπος που ο Παναθηναϊκός χάνει τους βαθμούς να αλλάζει κάθε φορά, αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι η απογοήτευση και ο προβληματισμός. Στην πρεμιέρα στα Χανιά προηγήθηκε και δεν κράτησε το αποτέλεσμα, στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας ισοφάρισε στο τέλος, ενώ σε Κέρκυρα και Αγρίνιο έχασε σχεδόν με κάτω τα χέρια. Και σήμερα τι;

Σήμερα, δεν άξιζε να χάσει. Ούτε όμως και να κερδίσει. Τιμωρήθηκε στο τέλος σε μία φάση που τίποτα δεν λειτούργησε στην άμυνά του, αφού κατάφεραν οι παίκτες του Αστέρα να πάρουν, πρακτικά ελεύθεροι, δύο κεφαλιές μέσα στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Αγωνιστικά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν ήταν κακή. Προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει φάσεις, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να σκοράρει και να αποκτήσει έτσι αυτή πλεονέκτημα, έναντι του αντιπάλου της…

Όσο το ματς προχωρούσε, γινόταν όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι το παιχνίδι θα κρινόταν στη λεπτομέρεια, στο γκολ. Αυτό το πέτυχε ο Αστέρας και μάλιστα σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, λίγα λεπτά πριν το τέλος και έφυγε νικητής.

Το σύνολο του Σάββα Παντελίδη παίρνει με αυτήν τη νίκη μεγάλη βαθμολογική ανάσα, ξεκολλάει από την τελευταία θέση και ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, έχοντας βγάλει ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα μέχρι τώρα.

Από την άλλη, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη με την ήττα αυτή απομακρύνεται κι άλλο από την κορυφή του πρωταθλήματος και συνεχίζει, σε μια δύσκολη περίοδο γι’ αυτήν, τα σκαμπανεβάσματα.

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στη μεγάλη επιτυχία της περασμένης εβδομάδας, κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του Ολυμπιακό, δείχνει γιατί και η φετινή χρονιά θα είναι μια θλιβερή επανάληψη των προηγούμενων.

Σαφώς, τα οικονομικά προβλήματα και το ζοφερό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει και αναπνέει η ομάδα ως οργανισμός δίνουν το απαραίτητο «άλλοθι» σε προπονητή και παίκτες για την κάκιστη εικόνα που παρουσιάζουν στα εκτός έδρας ματς.

Όμως, όποιος δεν μπορεί να είναι μέλος ενός τόσο μεγάλου Συλλόγου φεύγει και αφήνει τη θέση του, σε όποιον έχει τη διάθεση να προσφέρει και την υπομονή να περιμένει. Οι παίκτες που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στο roster έχουν αυξήσει το κασέ τους και έχουν βελτιώσει την προσωπική τους θέση στον κόσμο του ποδοσφαίρου, μέσα από το όνομα του Παναθηναϊκού. Κανένας, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό, δεν είχε καριέρα τόσο μεγάλη, έτσι ώστε να θεωρεί ότι ζημιώνεται από την παραμονή του στο Σύλλογο.

Η επερχόμενη διακοπή λόγω των μπαράζ των εθνικών ομάδων, μπορεί να είναι καταστροφική για το τριφύλλι, όχι αγωνιστικά, αλλά οικονομικά. Ο μήνας που διανύουμε απλά δεν βγαίνει, αν δεν πουληθούν παίκτες και μπουν χρήματα στο ταμείο της ομάδας.

Άλλοι τρόποι εισροής εισόδων δεν υπάρχουν, αφού το ντέρμπι με την ΑΕΚ αργεί, τα λεφτά της μεταγραφής του Βλαχοδήμου σώθηκαν και χρηματοδότηση στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται. Με την ελπίδα ότι το ματς στην Τρίπολη δεν ήταν το τελευταίο για την ομάδα με την παρούσα σύνθεση, αλλά και ότι κάτι θα προκύψει τις επόμενες μέρες σε οικονομικό επίπεδο, κλείνουμε και αναμένουμε τις εξελίξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ