FIFA-Κυβέρνηση: Το χάσαμε το… μέτρημα

FIFA-Κυβέρνηση: Το χάσαμε το… μέτρημα

H FIFA επέβαλλε επιτροπή εξομάλυνσης, επειδή υπήρχε κυβερνητική παρέμβαση. Τώρα που η Κυβέρνηση καταπατάει εκ νέου το αυτοδιοίκητο, μετά το... πιστόλι του Σαββίδη, τι θα κάνει; Θα πάρει θέση (και αποφάσεις) ή απλώς θα συνεχίσει να... κοιτάζει;

Σαν τη μέρα της Μαρμότας ένα πράγμα. Να ξυπνάς το πρωί με τη σιγουριά ότι σε περιμένει με κάθε λεπτομέρεια, κάτι που έχεις ξαναζήσει. Σαν τα γεγονότα της Τούμπας που με μια παράξενη δύναμη μας έφεραν πίσω στο 2015 και το 2016. Τότε που ο Σταύρος Κοντονής όχι μόνο είχε μετατρέψει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ σε φανάρι της Πανόρμου «σταμάτα-ξεκίνα» αλλά και που προέκυπταν υπερβατικές καταστάσεις σαν εκείνη του κυπέλλου: Αλήθεια θυμάστε το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 με 60.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ. Δεύτερος προημιτελικός, 11 Μσρτίου του 15. Διεξήχθη κανονικά, ενώ το πρωτάθλημα βρίσκονταν σε επ αόριστον διακοπή. Υπήρχε πρόβλημα με το ποδόσφαιρο μας για την Κυβέρνηση, αλλά μόνο στη Σούπερ Λιγκ. Στο Κύπελλο τα είχαμε όλα… λυμένα.

Τι αποτέλεσμα έφεραν εκείνες οι διαδοχικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης με τη διακοπή του πρωταθλήματος; Προφανώς ότι θα φέρει και η ισχύουσα. Καθόλου τυχαία δεν ήταν η σημερινή δήλωση του Γιώργου Στράτου ότι η Σούπερ Λιγκ διαφωνεί με αυτή την απόφαση. Με την γενίκευση ότι φταίνε όλοι, για όσα έγιναν στην Τούμπα. Μόνο ο ΠΑΟΚ διαχώρισε τη θέση του, αλλά είναι λογικό καθώς η απόφαση της Κυβέρνησης μοιάζει απόλυτα εναρμονισμένη με την δήλωση «συγνώμης» του Ιβάν Σαββίδη.  Επηρεασμένος από τη «γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο» δήλωσε ο οπλοφορών εισβολέας ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ. Το ότι ο (ιδιοκτησίας του) ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί όμως στην «αρνητική κατάσταση» είτε αυτή εξελίσσεται στα Γιάννενα με τους οπαδούς του να ανακαινίζουν τους Ζωσιμάδες, είτε στην Τούμπα τραυματίζοντας τον Γκαρθία και αργότερα τρεις αστυνομικούς, είτε στην Τρίπολη όταν οι άνθρωποι της ομάδας του επιτέθηκαν στον Καλτσά, όμως  δεν είναι μια τυχαία «αρνητική ατμόσφαιρα» αλλά μια παγιωμένη κατάσταση από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Για όσα έγιναν την Κυριακή υπάρχουν αρμόδια όργανα. Εκεί που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και ο ΠΑΟΚ, και ο Μίχελ και η ΑΕΚ που με βάση το φύλλο αγώνα δεν επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά όμως δεν γίνεται να επηρεάσουν ολόκληρο το πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον να το διακόψουν. Το πρωτάθλημα που διεξάγεται υπό την επιτήρηση της Επιτροπής Εξομάλυνσης της FIFA. Και εδώ είναι που φτάνουμε στο πλέον ενδιαφέρον. Η FIFA εγκατέστησε στην χώρα μας τη συγκεκριμένη επιτροπή (Επιτροπή Παρακολούθησης ονομάζεται) ακριβώς διότι η Κυβέρνηση με τις συχνές παρεμβάσεις της όχι μόνο δεν σέβονταν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου αλλά δημιουργούσε ένα δεδικασμένο που άνοιγε σοβαρούς μπελάδες και σε άλλες χώρες-μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ήρθε λοιπόν στα μέρη μας για να «φτιάξει» τα πράγματα, για να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, αλλά και για να κρατήσει την Κυβέρνηση μακριά από αυτό. Το έφτιαξε λοιπόν μέχρι που ο Ιβάν Σαββίδης και το πιστόλι του έκαναν το ελληνικό ποδόσφαιρο πρώτο… θέμα συζήτησης σε ολόκληρο τον κόσμο. Και κάπου εδώ ξημερώνει η μέρα της Μαρμότας. Η Κυβέρνηση επεμβαίνει με «λουκέτο». Και η FIFA τι ακριβώς κάνει; Η FIFA που όπως συζητιέται μήνες τώρα έχει προνομιακό συνομιλητή τον Υφυπουργό Βασιλειάδη, μιας και αρνείται να δώσει σημασία στον Βαγγέλη Γραμμένο και την ΕΠΟ της «Εξυγίανσης».

Τι κάνει λοιπόν η Επιτροπή Εξομάλυνσης της Παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ποιος είναι ο ρόλος της; Να… σκρινάρει στην Κυβέρνηση και να της επιτρέπει μια ακόμη παρέμβαση; Η πρώτη είναι που θα έπρεπε να εναντιωθεί σε αυτή την εξέλιξη, αλλά και να ζητήσει την εφαρμογή των κανονισμών για όσα έγιναν στην Τούμπα. Η πρώτη που θα έπρεπε να λύσει τα ποδοσφαιρικά θέματα, με ποδοσφαιρικούς κανόνες και να εγγυηθεί την ομαλή συνέχεια του πρωταθλήματος. Αλλά… δεν! Το γιατί, το ξέρουν οι ίδιοι. Ή μήπως το ξέρουν και άλλοι; Οι κύριοι Ζόραν Λάκοβιτς και (ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ) Χέρμπερτ Χούμπελ έρχονται στην Ελλάδα για να πάρουν αποφάσεις και να βάλουν τα πράγματα σε τάξη. Για να δούμε λοιπόν και τι… σκοπούς έχουν!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ