Η νύχτα που πέθανε το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η νύχτα που πέθανε το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η Κυριακή που πέρασε, από τις πρώτες πρωινές της ώρες μέχρι και τις τελευταίες, αποτέλεσε το καρφί που έκλεισε το φέρετρο σε αυτό που κάποτε αποκαλούσαμε ποδόσφαιρο στην Έλλαδα.

Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Δεν φταίει ο Ιβάν Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ για το θάνατο του αθλήματος στην πατρίδα μας αποκλειστικά. Σίγουρα αυτά που συνέβησαν χθες στο γήπεδο της Τούμπας δεν γίνονται συχνά, δεν τα λες όμως και πρωτόγνωρα.

Η χθεσινή εισβολή στον αγωνιστικό χώρο ενός μεγαλομετόχου ζωσμένου με όπλο, σαν να πρόκειται για πρωταγωνιστή γουέστερν κακής ποιότητας, δεν παρατηρείται καθημερινά όμως δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται κουμπούρια σε ελληνικό γήπεδο. Απλά η Κυριακή που πέρασε, από τις πρώτες πρωινές της ώρες μέχρι και τις τελευταίες, αποτέλεσε το καρφί που έκλεισε το φέρετρο σε αυτό που κάποτε αποκαλούσαμε ποδόσφαιρο στην Έλλαδα.

Το κακό έχει τις ρίζες από πολύ παλιά. Εδώ και δεκαετίες το άθλημα, που σε όλο τον κόσμο λατρεύεται σαν βασιλιάς των σπορ, που σταματούν πόλεμοι για πάρτη του, που προκαλεί ρίγη συγκίνησης στις πλατιές μάζες πληθυσμού, που φέρνει κοντά τους ανθρώπους εκμηδενίζοντας τις όποιες ανισότητες υπάρχουν στην κοινωνία, στην Ελλάδα είναι έρμαιο  στα χέρια ανίκανων παραγόντων. Άτομα που δεν τους νοιάζει το άθλημα, που το χρησιμοποιούν ως μέσο επιβολής των επιχειρηματικών τους συμφερόντων, που ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους προβολή και ανέλιξη σε οφίτσια που θα τους εξασφαλίσουν ένα ευκολότερο και γρηγορότερο τρόπο πλουτισμού.

Από που να το πιάσει κανείς και που να το αφήσει. Από την κεφαλή, την ομοσπονδία δηλαδή με μαριονέτες προέδρους, από τον συνεταιρισμό που υπάρχει μόνο για  το θεαθήναι, από τις ομάδες που έχουν παράγοντες που ποτέ δεν είδαν την ενασχόληση τους ως επαγγελματική δραστηριότητα, από τους φιλάθλους που γίνονται πιόνια του εκάστοτε μεγαλομετόχου και από τους δημοσιογράφους που συνδέουν την επιβίωση τους στο επάγγελμα με τη δουλοπρέπεια στο μεγάλο αφεντικό. Πραγματικά αν είσαι στοιχειωδώς σοβαρός μόνο από διαστροφή ασχολείσαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Προσωπικά το βαρέθηκα. Το σιχάθηκα. Δεν το γουστάρω πια βρε αδελφέ. Στο βαθμό που μου αναλογεί θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην ασχολείται ο κόσμος μαζί του.
Πλέον με βάση και τα χθεσινοβραδινά μια λύση μόνο υπάρχει. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ!!! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζεται αυτή η φαρσοκωμωδία. Η περίφημη εξυγίανση έγινε για να γκρεμιστεί η κόκκινη παράγκα και να χτιστεί μια ασπρόμαυρη πολυκατοικία. Δεν έχει νόημα να υπάρχει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είναι ντροπή σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος να γίνονται τέτοια σκηνικά και να μην ανοίγει μύτη. Είναι ντροπή μια αριστερή κυβέρνηση να συμπεριφέρεται ως υπηρέτρια σε ολιγάρχες. Είναι ντροπή να σκούζουν οι χθεσινοί » βιαστές»του αθλήματος ως τωρινοί αδικημένοι. Αιδώς κύριοι. Σκύψτε το κεφάλι, καθίστε σε ένα τραπέζι και βρείτε τις λύσεις χθες. Το προϊόν που έχετε στα χέρια σας έχει την ίδια αξία με ένα σάπιο φρούτο. Αλλάξτε ή φύγετε!!!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ