Βουλευτές ζητούν από δικαστές να μην τηρηθεί ο νόμος…

Βουλευτές ζητούν από δικαστές να μην τηρηθεί ο νόμος…

Η πρωτοφανής επίθεση» που δέχονται οι (τακτικοί) δικαστές της αθλητικής δικαιοσύνης από πολιτικούς της Θεσσαλονίκης η θέση του Γ. Βασιλειάδη και η άποψη του Σ. Κοντονή...

Η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου. Η χώρα που ο καθένας λέει ό,τι θέλει, κάνει ό,τι θέλει και στο τέλος ο θιγόμενος θα πρέπει να ζητήσει και… συγνώμη. Η χώρα που βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, λειτουργώντας ως βλαχοδήμαρχοι παλαιάς κοπής, υπερασπίζονται το κοπάδι της γειτονιάς τους. Όχι γιατί οι ιδιοκτήτες του κοπαδιού έχουν δίκιο, αλλά γιατί το κοπάδι τρέφεται στα γεωγραφικά όρια της εκλογικής τους περιφέρειας.

Ζούμε στη χώρα όπου βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (Μπόλαρης, Μάρδας), της συγκυβέρνησης (Λαζαρίδης), αλλά και άλλων κομμάτων (Φωκάς), αποφάσισαν… αγνά και χωρίς καμία διάθεση να πουλήσουν εκδούλευση στο πόπολο, να εκφραστούν δημόσια εναντίον τακτικών δικαστών. Ναι, υπήρξαν λαμπροί πολιτικοί άνδρες από τη Θεσσαλονίκη που επί της ουσίας ζήτησαν από τους τακτικούς δικαστές τα αθλητικής δικαιοσύνης να μην τηρήσουν τον νόμο. Για να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδης προσπάθησε να περισώσει ό,τι σώζεται, εκφράζοντας τη θλίψη του για όσα αναφέρουν ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ για την αθλητική δικαιοσύνη. Τσάμπα κόπος. Και ο ίδιος γνωρίζει ότι όταν κάποιος επιλέγει να πουλήσει εκδούλευση, ακόμη κι αν πρέπει να σε πείσει ότι ζεις στη Νορβηγία και ο βασικός σου μισθός είναι 2500 ευρώ και τρως με χρυσά κουτάλια, θα το κάνει. Οσο κι αν εξευτελίζεται, όσο κι αν υποβιβάζει την κοινή λογική, όσο κι αν παίζει με τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης. Αδιάφορες λεπτομέρειες μπρος στο χάιδεμα των αυτιών «του «κοπαδιού της περιοχής μας».

Είναι συγκλονιστικό και πρωτοφανές εκπρόσωποι του ελληνικού λαού να αφήνουν υπονοούμενα για «στημένους» τακτικούς δικαστές. Αν και θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος πολύ λογικά ότι οι αντιδρώντες βουλευτές ζητούν από τους (τακτικούς, υπενθυμίζουμε) δικαστές να μην τηρήσουν τους νόμους για να τη γλιτώσει ο ΠΑΟΚ. Δηλαδή, να παρανομήσουν. Εκβιαστικού τύπου διλήμματα, που παραπέμπουν σε άλλες πρακτικές και λογικές.

Φαινόμενο απολύτως… ελληνικό! Συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας και δυστυχώς φαίνεται τόσο φυσιολογικό. Αντί αυτοί οι πνευματικοί φάροι της χώρας να ασχοληθούν με τα σοβαρά ζητήματα της Ελλάδας ή της περιοχής τους, αποφάσισαν ότι πρέπει να καταθέσουν έως και… επερωτήσεις στη Βουλή για το εάν είναι νόμιμη η τιμωρία του ΠΑΟΚ! Ναι, συνέβη. Στην Ελλάδα του 2018. Που όλα τα άλλα προβλήματα είναι λυμένα!

ΥΓ. Η επιχειρηματολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην εκδίκαση της έφεσης για τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία ήταν ακριβώς όπως αναμενόταν. Ένα επικοινωνιακό σόου, χωρίς σοβαρά επιχειρήματα, χωρίς κανένα σοβαρό και με την ανεδαφική ρητορική ότι «ο Οσκαρ Γκαρθία έκανε θέατρο». Ότι δεν τραυματίστηκε. Είναι σαφές ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεπέρασε εκείνο το περίφημο… ιπτάμενο κάθισμα που είχε χτυπήσει τον Εμπεντε. Με τη διαφορά ότι εκείνη η υπόθεση δεν είχε επιφέρει νομικές επιπτώσεις στους εμπνευστές της υπερασπιστικής γραμμής. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Διότι τώρα πολλοί θα λογοδοτούν για τις πράξεις και τα όσα έχουν πει-γράψει.

ΥΓ2. Ο κ. Κοντονής τι λέει για τις επιθέσεις που κάνουν οι συνάδελφοί του στους τακτικούς δικαστές που ο ίδιος επέβαλλε στο ποδόσφαιρο; Συμφωνεί; Κι αν όχι, γιατί δεν παίρνει θέση;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ