Δεν γίνεται με τους παίκτες στημένους στον τοίχο…

Δεν γίνεται με τους παίκτες στημένους στον τοίχο…

Ο κόουτς Γκαρθία δεν ήρθε μόνο να ετοιμάσει τον Ολυμπιακό για την επόμενη χρονιά. Ηρθε και για να θεραπεύσει συγκεκριμένες αγωνιστικές αδυναμίες ώστε να διεκδικήσει και να πάρει το φετινό πρωτάθλημα.

Είναι οδυνηρό για ένα προπονητή που έρχεται να δουλέψει πρώτη φορά στην Ελλάδα να του συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Να οδηγείται άρον-άρον στο χειρουργείο με σκωληκοειδίτιδα κι όταν βγαίνει να αρπάζει ένα ρολό ταμειακής μηχανής στο πρόσωπο και να οδηγείται πάλι εκτός γηπέδων. Οποιος και να τα πάθαινε ως επαγγελματίας, θα του έπεφταν βαριά και θα τον έβγαζαν εκτός ισορροπίας. Θα του χαλούσαν την ψυχολογία χωρίς αμφιβολία.

Ολα αυτά ισχύουν και με το παραπάνω για τον προπονητή του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία. Ωστόσο τα αρνητικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού και οι ταυτόχρονες κακές εμφανίσεις είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που στοιχίζει στους ερυθρόλευκους πέρα από τα σφυρίγματα των διαιτητών που αξιολογούνται ξεχωριστά και δεν έχουν σχέση με την εικόνα που εμφανίζει η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Για την εικόνα λοιπόν ο πρώτος λόγος ανήκει στον προπονητή.

Την τελευταία εβδομάδα μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, τρεις φορές τοποθετήθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού επιχειρώντας προφανώς να δώσει εξήγηση στην κακή αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού. Τη μια φορά αναφέρθηκε στην κακή φυσική κατάσταση των παικτών του. Τη δεύτερη εμφανίστηκε να αμφιβάλλει δημόσια για την αξία του σε σύγκριση με την αξία των παικτών των ομάδων που ανταγωνίζονται τον Ολυμπιακό. Την τρίτη εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την διάθεση και την αγωνιστικότητά τους.

Είναι στην ομάδα περίπου δυο μήνες , χρόνο ικανό να κάνει διαπιστώσεις και να βγάλει συμπεράσματα. Αν τα πράγματα πήγαιναν καλά στην ομάδα δεν θα υπήρχε λόγος να γίνει αντικατάσταση του Λεμονή με τον Γκαρσία όταν μάλιστα ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αν και κάθε αντικατάσταση κρίνεται από τα αποτελέσματα που την συνοδεύουν, ο Γκαρθία ήρθε για να θεραπεύσει υπαρκτά προβλήματα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια.

Δεν ήρθε για να ετοιμάσει τον Ολυμπιακό για την επόμενη χρονιά. Κι αυτό ήταν και παραμένει στα καθήκοντά του αλλά χρονικά εκείνο που έπρεπε να διορθωθεί ήταν η συγκεκριμένη αδυναμία της ομάδας ώστε να διεκδικήσει και να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν θα προξενούσε καμιά εντύπωση αν ο Οσκαρ Γκαρθία έκανε τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις μια-δυο εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Τότε όλοι θα καταλάβαιναν ότι ο κόουτς σκόπευε να πάρει κάποια άμεσα μέτρα για να διορθώσει τα πράγματα.

Δυο μήνες μετά κι ενώ έχουν προηγηθεί άσχημες εμφανίσεις και αρνητικά αποτελέσματα τι νόημα έχει η δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων προβλημάτων. Τώρα, θα περίμενε να ακούσει κανείς τις λύσεις που δόθηκαν κι όχι τα προβλήματα που υπήρχαν. Τώρα η παράθεση και η δημοσιοποίησή τους μοιάζει περισσότερο με την δημιουργία άλλοθι. Με προσπάθεια να μην αναληφθεί το μέρος της ευθύνης που αντικειμενικά αναλογεί στον ίδιο τον Γκαρθία για την μην αντιμετώπισή τους. Ο κόουτς αδικεί τον εαυτό του και τους παίκτες του.

Αυτούς μάλιστα τους παραδίδει στην χλεύη των οπαδών ως μοναδικούς υπαίτιους. Πως αύριο-μεθαύριο θα τους ζητήσει να παίξουν και για αυτόν όταν του ς αφήνει εκτεθειμένους στα μάτια των οπαδών. Ο Οσκαρ Γκαρθία έχει βιογραφικό και εμπειρίες που του επιτρέπουν να διαχειριστεί δυσκολίες και ανατρέψει αρνητικές αγωνιστικές εικόνες. Με τους παίκτες στημένους στο τοίχο από τον ίδιο είναι δύσκολο να πείσει και πολύ περισσότερο να εμπνεύσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ